26 Eylül 2014 Cuma

ELBİSELER GİYİLDİ,GİYİLMELERE DOYULAMADI

            Merhaba,
      İki hafta önce, blog dünyası için çok küçük ,benim için çok büyük bir adım olan ''diktim diktim giydim'' dedim ve blog dünyasına adım attım.Paylaşmayı çok seven biri olarak diktiklerimi,dikiş severlerle ,üretmeyi sevenlerle paylaştım.Mutlu oldum ,heyecanlandım.Hayatımdaki bu değişikliği sevdim.
      
       Dikiş blogları arasında çok dolaştım,çok güzel ,özgün bloggerlar gördüm,ama baktım ki çoktan vazgeçmişler, 2012'de  ya da başka tarihlerde kalmışlar,bir hevesle başlanmış sonrası gelmemiş,benim için nasıl olacak diye düşündüm.Uzun olmasını ,heyecanımın dinmemesini diledim,uzuuuun bir yolculuğu hayal ettim.Bunun yanı sıra dikişe sevdalı bir dolu dikiş sever tanıdım ve tanıyacağım için çok mutlu oldum .

        Kendimiz için yapabileceklerimiz sınırsız  ,değişmekten
 korkmazsak, kendimizi mutlu ve doyumlu bir yaşama götürecek yepyeni bakış açılarına sahip olabiliriz 


        Kalbi sevdikçe ,neşe duydukça,güzellikleri fark ettikçe,herkes hayat boyu öğrenendir.Diyorum kiii


         ''Ne geriye bak kızgınlıkla,ne de ileriye korkuyla,sadece etrafına bak  FARKINDALIKLA......


           Çooook uzattım gelelim asıl konuya ,Her Güne Bir Elbise dedim ve bu haftayı çok heyecanlı ve güzel geçirdim,beyaz ve lacivert  elbiselerim geçen yıl dikilmişti ama fakat lakin yaka yüzünden bekliyordu,bir heyecanla bitirildi,beğenildi vee giyildi. Ben mutlu,öğrenciler mutlu... Bakalım hangi kombini daha çok beğeneceksiniz çok merak ediyorummmm
       
        Umarım diktiklerim dikişe yeni başlayanlara,ya da başlamayı düşünenlere esin kaynağı olur...

                   
                NOT :Bu güzel fotoğrafları öğrencim çekti,yoksa bende nerdeeee o yetenek :) O da bana bir dip not verdi :) Hani ben diyormuşum yaa yaptığınız işin en iyisini yapın (İLK YAP, EN İYİSİNİ YAP, HER ŞEY DEĞİŞSİN ) Onun için çook özenmiş,müzikli video bile hazırlamış  ... Ne diyim çook mutlu oldum tabii...Bu yıl sınava girecek dualarım onlarla,Allah yardımcıları olsun.



                      DİP NOT : Bu hafta etekli kombinler yapacağım :)

                                             

                   PAZARTESİ





     
                                       

                     ÇARŞAMBA






                      Özellikle rüzgarlı kapı önünde durdum,öyle poz verdim,


                                          
                PERŞEMBE                       
             





                                                  CUMA (cuma günü ufak bir değişiklik yaptım,planladığım elbise biraz yünlü olduğu için sarı elbisemi giydim )





Salı günü okula gidemedim ama bu elbisenin de nasıl durduğunu görmeniz için giydim,okuldan geliyormuş gibi yaptım  :) :)





ELBİSELERİN MODELLERİ







Bu elbise anlaşılacağı üzere yeşilimsi elbisenin kalıbı ,üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadım ,birebir uyguladım,sonuçtan memnun kaldım




     Bu elbise lacivert beyaz puanlı olan elbise,kumaş farkından olacak,farklı görünüyor,modeli birebir uyguladım,hatta bu elbisenin aynısı siyah dantelden diktim,mezuniyet için bir kere giydim,bu elbiseyi de çok sevdim...Sevdim diyorum çünkü eğer içinde rahat etmezsem,sevemezsem giyemiyorum ve gözüm görmesin diye elden çıkarmaya çalışıyorum ..



Bu kırmızı elbisenin kalıbı,yine çok beğendim,zevkle giydim,yakasını biraz daha yukarıya çektim,yoksa çok açıktı

    Bu elbise Her Güne Bir Elbise etkinliğindeki CUMA günü için planladığım ama yerine sarıyı giydiğim elbise,beni çok uğraştırdı,söktüm söktüm diktim,pileleri düzgün dursun diye,sonuçtan çok memnun kaldım,giyimi süper bir elbise,hatta doyamadım bir de beyaz ketenden diktim,bu elbise de favorilerim arasında. Baktım BURDA' ların çoğunda bu gibi önü pileli elbise çok...

   Bu elbiseleri diktiğimde blog açmak gibi bir fikrim yoktu,o yüzden ayrıntı ancak bu kadar verebiliyorum,isteyene daha fazla detay verebilirim,bundan sonraki çalışmalarımı daha ayrıntılı anlatırım :)


     DİKELİM DİKELİM SAĞLIKLA,MUTLULUKLA GİYELİMM





24 yorum:

  1. hepsi de ne güzel olmuş yaa, oo ne güzel her gün elbise giymişsiniz.Öğrenciler kıyafetlerinize yorum yapıyor mu, ben diktim diyor msuunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim neva nur :) Her gün elbise giydiğim öğrencilerin de dikkatini çekti ,yorum çok yapıyorlar,şimdiki çocuklar hazıra daha çok alıştıkları için benim diktiğime pek inanamıyorlar,onlara olağanüstü bir işmiş gibi geliyor.

      Sil
  2. Öğretmenim her biri ayri guzel, gülen yüzünüz daha da güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meriii çok teşekkür ederim,Gülmekten hiiiç geri kalmayalım :) :)

      Sil
  3. ama karar veremedimmm ki, hepsi birbirinden güzel... (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bak böyle deme şimdi çok şımarıcamm...Çok teşekkür ederim beğenin için :)

      Sil
  4. Cidden hepsi birbirinden güzel , çok tatlısınız, yüzünüzdeki gülücük hiç solmasın. :)

    YanıtlaSil
  5. Ayyyy yaşasın beğenmenize çoook sevindim...o sizin tatlılığınız teşekkür ederimm :) :)

    YanıtlaSil
  6. heyecanınız ve pozitif enerjiniz gözlerinize yansımış.hepsi de çok başarılı.güzel günlerde kullanın inşallah :))

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim Sevgi Hanım .Bir peri gelse üç dilek hakkı tanısa ,biri heyecan istiyorum olurdu diyorum hep,heyecan duygusu öyle güzel bir duygu ki aslında,insanı hayata bağlayan,kalk oturma,ne duruyorsun öyle diyen ,müthiş bir duygu....Öyleyse dikmeye devammmm

    YanıtlaSil
  8. bloğunuz hayırlı olsun meslektaşım. Gerçi ben emekli oldum.ben de dikişseverim ama hala bloğumu aktifleştiremedim.Üşengeçlik fotoğraf aktaramamak da etken tabiii. Elbiseleriniz çok güzel olmuş. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim öğretmenim,bendeki dikme aşkı size de geçer umarım,teknoloji konusunda sınıfta kalacak kadar kötüyüm ama bu fotoğraf işi gerçekten kolay,bir başlayın kolayca yaparsınız inanın,bizi mahrum etmeyin diktiklerinizden :) sevgiyle kalın

      Sil
  9. 4 elbisede çok başarılı, sizede yakışmış güle güle giyinin elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep,beğenmene sevindim,teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Aramıza hoşgeldiniz. Elbiseleriniz de çok şık duruyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş buldum,teşekkür ederim,paylaşımlarda buluşmak dileğiylee :)

      Sil
  11. merhaba, güzel yorumunuzdan sonra güzel fotoğraflarınızı görmek beni çok mutlu etti. gerçekten elinize sağlık, kıyafetler çok şık, size de çok yakışmış:) severek takipteyim. görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fidan teşekkür ederim,yaptıklarımıza ruh veriyoruz aslında,sen sözcükleri dize getiriyorsun,en güzel anlamları yüklüyorsun onlara,ben de kumaşlara şekil veriyorum,ben dikme konusunu anlatırken bir arkadaşım şiir gibi dedi..evet evte dedim şiir gibi ,sevdim bu tanımı,paylaşımlarda görüşmek dileğiylee :)

      Sil
  12. blog dünyasına hoşgeldiniz :) eminim sizden çok şey öğreneceğiz :) elbiseler harika, bu elbiselere doyulmaz tabiii :))))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş boldumm :) birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var ,teşekkür ederim beğenileriniz için :) Ben de kızlarla takım halinize bayıldım,öyle sevimli duruyorsunuz kii...

      Sil
  13. Oooo bunlar şahane! Tarzlarımız çok benziyor, her birine ayrı bayıldım. Ama ne yazık ki ben belden aşağı tam büzgülü giyemiyorum.İÖnden büzgülü olunca illa ki arkadan düz bırakmak zorunda kalıyorum. Ama şu kırmızı elbisenin kalıbını denemek için bekletiyordum ne zamandır. Böyle güzel durduğunu görünce, artık farz oldu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim,beğenmene çok sevindim,büzgülü elbisede ben de çok tedirgindim,ilk yeşil elbisede denedim ,aa baktım fena da olmadı,tahmin ettiğimden daha iyi durdu,sonra kırmızıda daha da beğendim sanki fazlalıkları da kapattı,o yüzden modeli çok sevdim,yaz boyunca sık sık giydim :) senin tasarımını merakla bekleyeceğim ,hadi kolay gelsin bakalım :)

      Sil