16 Eylül 2014 Salı

SARI ELBİSENİN HİKAYESİ...


     Ağustos 2014 burda dergisindeki bu elbiseyi çok beğendim,yaka duruşu  ,eteği çok hoşuma gitti ama arkadaki o dekolte iş yerinde giymeme uygun değildi,orayı kapatırım diye düşündüm. Kalıbı çıkardım ,gördüm ki bu iş pek de o kadar kolay olmayacak ; çünkü büzgüsü de var ,kalıp üzerinde çok işlem yapmam gerekecek. 

         Sarı kumaşımda hemen denemek istemedim,gözden çıkarabileceğim,sentetik karışımlı kumaşım vardı .Önce onda denedim,hoşuma gitti  onun üzerinde istediğim değişiklikleri yaptım,yine başka bir kumaş üzerinde değiştirilmiş şekliyle denedim ve beğendim sonra da sarı kumaşa uyguladım  .

       İnanılır gibi değil ama bu elbiseyi dikebilmek için iki ayrı kumaştan deneme yapmak zorunda kaldım :) Denemenin birini dikişe çok meraklı bir arkadaşıma dikişini geliştirsin ,istediğini yapsın diye verdim.Biri de duruyor .Artık vaktim olursa onu da dikmeye çalışırım.Dikiş zevkli ama sevilmeden yapılabilecek bir uğraş asla değil...


veeeeeeeeeee  sonuç...




Elbise giymeyi çooook seviyorum ,geçen yaz hep elbise diktim    diktim giydim ,onları da paylaşacağım. Amaa sarı elbisenin          heyecanı bitti :( şimdi yeni heyecanlar bulmalıyım ..                     


6 yorum:

  1. süper süper süper bayıldım aşık oldum :))))
    takipteyim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Peki ben de dikeyim,öğreneyim şu mereti demedin mii :) :)

      Sil
  2. ben Merve Kamalak Bektaş adımı girmemişim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim merhaba canım,buluştuğumuza sevindim :)

      Sil
  3. Hocam blok sayfanız hayırlı olsun çok çok beğendim;) bence tasarımlarınızı çoğaltıp satışa sunmalısınız ,başta BEN olmak üzere herkes kapış kapış edecektir:)
    Merve Bektaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım , beğenmene çok sevindim,gençlerin beğenmesi çok güzel tabii...Mervecim dikiş hem çok keyifli hem de çok zor ,terzileri takdir ediyorum,başkasına dikiş dikmek çoook zor,beğendirmek daha da zor,dikerken öyle çok deneme yapıyorum ki,defalarca söküyorum,tekrar yapıyorum,onun için çok zor :( Bu paylaşımların en güzel yanı,başkalarına da dikiş aşkı aşılamak,ne güzel ben de dikeyim demek için... :) Hadi bakalım ufak ufak dikiş işlerine başlayalım mı ne dersin ? Amaa güzel kızına ciciler dikeceğim söz :) :)

      Sil