1 Kasım 2014 Cumartesi

İNAF GARİ !!! ATMAK YA DA ATMAMAK İŞTE BÜTÜN MESELE BU ....

      Doğasına ,denizine,ağacına,ülkesine böylesine hoyrat,kötü ve vahşice davranan başka insanlar var mı  acaba !!!
      Denizden çıkartılan atıklardan sanat eserleri ortaya çıkarıyor çevreciler,doğa severler,ya da Donkişotlar mı demeliyim bilmiyorum.Ama bildiğim tek şey doğamıza inanılmaz derecede zarar verdiğimiz.
        Bir grup gönüllü İNAF GARİ etkinliği başlattılar,daha sonra da çektikleri filmi yayınlayacaklar,Ümit ediyorum oluşturmaya çalıştıkları farkındalık için etkili olurlar .
         
        NOT: Hakkımız var mı bu güzelim doğayı,denizi çöp yığını haline getirmeye       
                           









                        SADUN BORO



 BÜTÜN BUNLARIN DENİZDEN ÇIKTIĞINA İNANABİLİYOR MUSUNUZ



                          USTA CEVAT ŞAKİR KABAAĞAÇLI


32 yorum:

  1. Ne kadar güzel fotoğraflar bunlar. Bunca güzelliğe sebep olan onca çöpün ise denizlerden çıkması gerçekten çok acı.

    YanıtlaSil
  2. Bu copleri denize atanlar bu muzeyi gezdiklerinde yuzu kizarir mi acaba, merak ediyorum. Yoksa piskin piskin sanata vesile olduk mu derler? Insanoglu cok acimasiz, cok bencil. Bizim kadar yasadigi ulkeyi kirleten, umursamayan, yesile dusman baska da millet bilmiyorum. Sevgiler ogretmenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim,ne kadar haklısın pişkin pişkin davranacaklarına eminim..Gözümüzün önünde atıyorlar ,az sonra da kim atmış bunları diyorlar,insanları uyarmak da artık çok tehlikeli,haklısınız yanlış yaptım demek ,utanmak yok,sanane diyor ve hemen kaba kuvvet,şiddet devreye giriyor...Pes etmeyeceğiz tabii :)) Teşekkürler seviyorum sizi :))

      Sil
  3. Bunların denizden çıktığına inanmak gerçekten zor. Çok başarılı bir çalışma olmuş, işin boyutunu yüzümüze çarpıyor. Umarım faydalı olur.
    Bazen trafikte ya da yürürken ortalığa çöp atan insanları görünce hep "Keşke doğanın eli olsaydı da bu çöpü onun suratına geri atsaydı" diye düşünürüm...

    YanıtlaSil
  4. Harikasın :)) Evet faydalı olacağına inanmak istiyorum..

    YanıtlaSil
  5. ben kilyos ta oturuyorum ve denizimiz eve çok yakın .rüzgarlı bir günün ardında sahile gidersek sahilin tamamen denize atılan atıklarıyla karşılaşıyoruz.neler neler yok ki geçen iki tane kırılmamış uzun florasan lamba bulduk sahilde .sonra tibbi atıklar kan şişeleri bile gördüm.
    fabrikasyon atıkları.
    içine sıvılar olan şişeler ve üzerinde inanın tehlikeli damgaları var.
    üzerinde iğneleri mevcut şırıngalar
    tıbbi atıklar
    süt şişeleri ve çok ilginç çoğunun üzerinde yabacı marka yani farklı ülkelere ait,
    anlayacağınız sahil çöplükten beter.
    bir tek içinde not olan şişe göremedim bu gidişle onu da buluruz sanırım))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,of offff çevre bilinci nasıl gelişecek bilmiyorum,böyle gönüllü çalışmalar yeterli olacak mı onu da bilmiyorum.Ama ben kendi adıma elimden geleni yapıyorum,çocuklarımı tam bir çevreci olarak yetiştirdim,öğrencilerime de örnek olmaya çalışıyorum.
      Dediğiniz gibi neler görüyoruz,insanlar çok bencil,market arabasını taa kaç kilometre uzağa getirmiş,orda bırakmış,sonra başkası ya da rüzgar denize uçurmuş,koca market arabası :((
      Çok hoşsunuz içinde not olan şişe sadece filmlerde oluyor sanırım :))

      Sil
  6. çok anlamlı bir etkinlik gerçekten. ben gördüklerimin denizden çıktığına inanmak istemiyorum kendimce ;((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki denizin altını da kirletmeyi ustalıkla başardık.Afişteki gaz maskesi takmış balık ne kadar anlamlı oysa (anlayana tabi )

      Sil
  7. Çok güzel bir paylaşım, inanın ben de akıl erdiremiyorum elimizdeki bunca güzelliği göz göre göre yoketmeye, kirletmeye, çirkinleştirmeye. Bloğunuzu takibe aldım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donkişot gibi yeldeğirmenleriyle mücadeleye devam edeceğiz,başka yol yok...Teşekkür ederim,ben de ekledim.Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle,sevgiyle kalın :))

      Sil
  8. Merhabalar
    Slogana bayıldım kibar ve ince bir serzeniş olmuş. Çöplerden de harika eserler yaratmışlar Sözsüz tepki emeği geçenlere ve bizden çok uzaklarda olan bu etkinliği paylaşan sevgi dolu duyarlı Nuray hanıma teşekkür ederim.
    Toplumsal Bilincimizin yükseldiği bir dünya istiyorum katılım ücretsizdir!
    ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben sizin slogana bayıldım...TOPLUMSAL BİLİNCİMİZİN YÜKSELDİĞİ BİR DÜNYA İSTİYORUM:KATILIM ÜCRETSİZDİR. Teşekkür ederim Leylacım,aramızda kilometreler olsa da bizi buluşturan ortak güzellikler var :)))

      Sil
  9. Müthiş bir paylaşımdı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. tebrik ediyorum kendilerini. herkes üzerine düşeni yapsa mesela, çöp toplamak yerine çöp atmasa sanırım bunlara hiç gerek kalmaz. zaten çöpü toplayanlar da çöpü atanlar değil. hiç olmazsa bunlar toplanabilenler diye seviniyorum bir de kimyasallar var.yazık doğamıza yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk okulda bize hep ezberletmişlerdi:Herkes kapısının önünü süpürürse bütün sokaklar tertemiz olur.diye..... Haklısınız çok doğru tespit,çöpü toplayanlar çöpü atanlar değil ki...Bazen diyorum biz topluyoruz diye onlar atıyorlar,almasak mı acaba,çöpçülerin bile duyarlı olanlar nasıl olsa topluyor diye görevlerini tam yapmadıklarını düşünüyorum bazen....Tabiii suya karışan kimyasallar tam tehlike ...

      Sil
  11. Helal olsun, şahane bir etkinlik

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel ve düşündürücü bir etkinlik!Bloğunuzu yeni keşfettim,takipteyim.Dikişe başlama hikayelerimiz ve hissettiklerimiz çok benzer,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa,tanıştığımıza sevindim,yaşasın dikiş kardeşliği :))

      Sil
  13. Cok haklısınız inanmak gercekten zor resimlere hayretler icinde baktım denizler çöplüge dönmüs resmen ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca bunlar o kadar az parçası kiii,daha neler neler neler.....Hele o çocuk bezleri,nerde bu kadın duyarlılığı,pet şişelerden kulübe de yapmışlar başka yerde,öyle ki şehir bile inşa edilir atılanlarla :(( BİRAZ DAHA DUYARLILIK DİYORUZ O KADAR

      Sil
  14. Muhteşem bir paylaşım, gerçekten çok güzel. :)

    http://dilanyildirim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  15. 'BÜTÜN BUNLARIN DENİZDEN ÇIKTIĞINA İNANABİLİYOR MUSUNUZ' yazısını görmeden önce 'nasıl yani bunlar denizden mi çıkmış?' dedim ve cümlenizi okuyunca şok oldum. Gerçekten çöp atan insanlara çok kızıyorum, çocukluğumda Trt'nin kısa filmleri vardı, bir adam portakalı soyup kabukları arabadan dışarı atıyordu, bunu gören biri de kabukları toplayıp adama fırlatıyordu. Bunu yapmak istiyorum her çöp atana da dayak yerim diye korkuyorum;) Öğrencilerimize okulda ya da okul dışında söz geçirebiliyoruz da diğer insanlarda işe yarayacağını sanmıyorum. Uyarıyı kabul edecek duyarlılıkta bir birey çöp atmaz diye düşünüyorum. Hatalarımızı bilmediğimiz yetmezmiş gibi kabul etmeyip uyarılara da tepki gösteren bir milletiz maalesef:(

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,hatırlıyorum o filmi....İnanın ben de korkuyorum ,çevre bilincinden yoksun,hoyrat insanlarla dolu çevremiz çünkü...Çöpleri rastgele atan,emniyet kemerini susturmanın yolunu bulan,en son okuduğum kitap Cin Ali diyen ve bununla da böbürlenen insanlarız ne yazık ki...Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim,çoğalacağız inanıyorum...sen ,ben biz...Sevgiler,tanıştığımıza sevindim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevginizi aldım, saygımı sunuyorum ve tabii ki sevgimi de;)

      Sil
  17. önce bu muhteşem sanatlar için wuaaawww çektim, ama denizden çıktığını öğrenince..... yazık gerçekten bize sunulan bu sonsuz nimetlere bu kadar zarar verilmesi çok acı..

    YanıtlaSil
  18. Çok güzeller değil mii,güzellikler çoğalsın lütfen,kabalık ,görgüsüzlük,sevgisizlik yok olsun lütfen,bilinç çoğalsın,yeşillik artsın,eksilmesin...Dünyayı güzellik kurtaracak bir insanı sevmekle başlayacak her şey dediği gibi şairin...Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel şaheserler var bayıldım. Ayrıca engin gari ismi de çok güzel.

    YanıtlaSil