23 Kasım 2014 Pazar

İYİ Kİ ÖĞRETMENİM BİR DAHA DÜNYAYA GELSEM YİNE ÖĞRETMEN OLURDUM

         AŞKLA YAPIYORUM ÖĞRETMENLİĞİ,HEP SEVDİM ÖĞRENCİLERİMİ,ONLARIN BİR BİREY OLDUĞUNU HİÇ AKLIMDAN ÇIKARMADIM,BAZEN AĞLADIM ONLARLA,ÇOĞU ZAMAN GÜLDÜM,VE ÇOĞU ZAMAN BEN ONLARDAN DAHA ÇILGIN OLDUM...VE ONLAR BENİ HİÇ ÜZMEDİLER,ONLARA OLAN SEVGİMİN KARŞILIĞINI HEP FAZLASIYLA VERDİLER...

          SINIFI BİR TİYATRO SALONUNA DÖNÜŞTÜRDÜK ÇOĞU ZAMAN,OTUZ METREKAREYE SIĞDIRDIK SEVGİMİZİ,HEYECANIMIZI,ÖFKEMİZİ....BAZEN DE TİYATRO İZLEMEYE TAA İZMİR'GİTTİK,HİÇ ÜŞENMEDİK

          BAZEN SIĞAMADIK SINIFA,COŞTUK,TAŞTIK,ATTIK KENDİMİZİ DOĞAYA














           





İLK GÖREV YERİM  RİZE ARDEŞEN TUNCA KÖYÜ ORTA OKULU ....ÜSTÜMDEKİNİ DE BEN DİKMİŞTİM,ÇOK BELLİ OLMUYOR AMA KETEN ETEK,CEKET

39 yorum:

  1. çok güzel fotoğraflar gününüz kutlu olsun, sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Bu işi ne kadar severek yaptığınız fotoğraflardan anlaşılıyor. Öğrencileriniz çok şanslı, keşke bütün öğretmenler sizin gibi hissedebilse. Öğretmenler gününüz kutlu olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,güzel düşüncelerin için :)) Sevgiler...

      Sil
  3. Ne kadar şanslı öğrencilerinizzz :) keşke benimkilerde bu kadar sıcak kanlı olsalardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şym,inşallah olurlar,yoksa çekilmez :(( sevgilerr

      Sil
  4. Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Yakınlarınızda olsaydım size bir buket kırmızı gül vermek isterdim. Vermiş kadar olurum inşallah:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fidan çok teşekkür ederim,senin de öğretmenler günün kutlu olsun canım.Güller için teşekkür ederim :)) harikasın.

      Sil
  5. Öğretmenler gününüz kutlu olsun,her gününüz bayram olsun,hak ettiğiniz saygıyı ve değeri daha çok göreceğiniz bir gelecek diliyorum size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dikiş Kız,çok teşekkür ederim,hepimizin her günü bayram tadında geçsin inşallah :)) Temenniniz çok güzel ama çok zor,ancak kendi kendimize verdiğimiz değer var,onu da ölene kadar hissedeceğim.Çok teşekkür ediyorumm ...

      Sil
  6. Gününüz kutlu olsun.Eski günlerde ki gibi itibarınız bol ,saygı duyan insanlar çevrenizi doldursun.Benim babam da köy enstitüsü mezunu eski öğretmenler dendir.Eskiden öğretmenlerin çok itibarlı olduğunu oradan bilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Köy Enstitüleri,efsane artık o günler,ne muhteşem yetişmiş ve yetiştirmişler.Hasan Ali Yücel gibi eğitim gönüllüleri,eğitime sevdalı yöneticiler olacak ki o günler geri gelsin....Çok şanslısınız öyle bir babanız olduğu için :)) Çok teşekkür ederim.Sevgiyle kalın...

      Sil
  7. Fotoğraflar gerçekten çok anlam yüklü, bende öğretmenler gününüzü kutluyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu oldum çokk teşekkür ederim.Sevgiyle kalın :))

      Sil
  8. sizin gibi bir öğretmenleri olduğu için öğrencileriniz çook şanslı :))) Öğretmenler gününüz kutlu olsun :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bakan güzel görür :)) Ç ok teşekkür ederim ..Sevgiler..

      Sil
  9. Ne güzel kareler maşallah:) Öğretmenler gününüz kutlu olsun:) Sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ediyorum,mutlu oldum :)) Sevgiyle kalın ..

      Sil
  10. Çok severek yaptığınız kesinlikle belli oluyor, ne mutlu size, gerçekten kutsal bir iş bu, gönül işi bir yerde ve o gönül işin içinde olmasa bu kadar sevgiyle yapılmaz! Sizin gibi insanlar başımızdan hiç eksilmez umarım, ülkemizin geleceği sizin gibi insanlara bağlı zira, sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,teşekkür ederim,elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum,onlar geleceğimiz çünkü,onlara inanmak ve güvenmek istiyoruz ,emanet ettiğimizde,gözümüzün arkada kalmamasını istiyoruz .Çok teşekkür ederim,güzel düşünceleriniz için :)) Sevgiyle kalın ..

      Sil
  11. Öğrencileriniz çok şanslı öğretmenim. Umutlu günlere öğretmenler gününüz kutlu olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,umudumuzu kaybetmeyeceğiz, onlar geleceğimiz :)) Sevgiler..

      Sil
  12. öğrencileriniz çok şanslı bi de bence siz şanslı bir branşsınız, ne yaparsam yapayım öğrencilerin çoğu matematikten nefret ediyor..yine de günümüz kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet katılıyorum sana,matemetik hep korkulan,uzak durulan bir ders,benim için de öyleydi,ama bence siz dikişlerinizi anlattığınız gibi anlatıyorsanız öğrencileriniz mutlaka daha iyi öğreniyordur sevgili Neva,ama biz daha fazlasını istiyoruz tabii :)) teşekkür ediyorum,nice güzel günlerimiz olsun ..Sevgiler :))

      Sil
  13. Gözlerinizden belli oluyor, ne kadar mutlu olduğunuz çocuklarınızla. Şanslılar onlara böyle değer veren; onlarla olmaktan mutlu olan bir öğretmenleri olduğu için. Kutlu olsun gününüz öğretmenim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,güzel yorumlarınız için,elimden geleni yapmaya çalışıyorum,bazen inanın kendi çocuklarım kıskanıyor , öğrencilerime gösterdiğim sabrı ve özeni onlara gösteremediğim zamanlar oluyor,gençler çok önemli,geleceğimiz onlar :)) Sevgiler...

      Sil
  14. Kutlu olsun bu güzel günün. Bu ülkenin sizler gibi öğretmenlere ihtiyacı çok büyük. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim,çok mutlu oldum güzel görüşleriniz için :)) Sevgiler..

      Sil
  15. Korkudan sayma yerine, gönülde sevmeyi tadacağınız nice öğretmenler günü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama sevgili Gülay,çok haklısınız.. Her şeyi konuşabiliriz aramızda ama saygıyı hiç kaybetmeyiz ,yapıcı olarak çok eleştiririrm.beni şimdi değil ama sonra anlayacaksınız derim,geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlik çok fazla özeni hak ediyor mi :)) Sevgiler...

      Sil
    2. Hak ediyor değil mi .yazacaktım.,eksik yazmışım Ayrıca çok teşekkür ederim Gülay :))

      Sil
  16. Öğrenciliğim aklıma geldi fotoğrafları görünce. Her sınıfta çok sevdiğimiz, ayrıcalıklı bir kaç öğretmenimiz olurdu. Bir kaçı kendisinden nefret ettirmeyi çok güzel başarırdı. Tamamına da saygı duyardık ama. Saygı önemliydi. Sonra yavaş yavaş insanlarda saygı eksikliğini gördük. Bunun öğrencideki yansıması çok üzücü, çok kötü durdu. Ama onlar bizim çocuklarımız ve aile neyse çocuk da o çemberin dibinde değilse bile çevresinde kalarak ailesinin bir benzeri oluveriyor. İşte orada siz öğretmenler çok önemlisiniz. Çocuğun bu kısır çemberinin çevresini genişletiyorsunuz. Hakkınız ödenmez. Ama sizler de insansınız. Hani sevemediğimiz bazı öğretmenler var ya, genellikle bunların derslerini de sevemiyoruz. Özellikle oğlumda bunu çok net yaşadım. Oğluma olumlu telkinlerde bulunduktan sonra, veli toplantısında o öğretmenlerle muhatap olunca çocuğun duygularına hak vermek zorunda kaldığım da çok olmuştur. Bu zat-ı muhteremler öğretmen değil de herhangi bir esnaf olsalardı gidip alışveriş yapmazdık, o derece antipatik insanlardı ama ne çare ki okulumuzun öğretmeniydiler. Şansımıza da oğlumuzun sınıfına giriyorlardı. Seçme hakkımız yok ki!
    Sizler gibi sevilen, sayılan, örnek alınan öğretmenlerimizi gönülden kutluyorum. Sizlere çok ihtiyacımız var, gecikmeli de olsa gününüzü kutluyorum.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Nurten,ben de hep öğrencilik yıllarımı ölçü alıyorum,öğrenci bakış açısıyla düşünmeye çalışıyorum.Tesadüfen olmadım öğretmen, ikinci tercihimdi,öğretmen olduğumda şunları yapmayacağım diye maddelemiştim.
    1- Asla taraf tutmayacağım,birilerini kayırmayacağım(çünkü benim edebiyat öğretmenim her sınıfta bir prensi bir de prensesi olmasıyla övünürdü,geri kalanlar da fark edilmeyi beklesin dursun .)
    2-Mutlaka isimlerini öğreneceğim ve onlara adları ile sesleneceğim.
    3-Sivrilmiş olanları değil de fark edilmeyi bekleyenleri kazanacağım( ve yıllarca hep o sessizleri sunucu yaptım,şiir okuttum ve öz güvenlerinin artmasına destek oldum.)
    Bu maddeler çok ve defterimin başında yazar.Çocuklar,gençler evden çok okulda vakit geçiriyorlar,onlara çok iyi rol model olmamız gerek tabi.Asıl görev biz büyüklere düşüyor. İnanın bazı ailelerde durum o kadar vahim ki ,anne bir tarafta,baba başka alemde ,o pırlanta gibi çocuklar ı hiç hak etmiyorlar diyoruz ,çeşit çeşit veli profili. Mutlu ,dengeli ailelerde büyüyen çocuklar o kadar belli ki,kolay kolay onları bir şey yıkamıyor.İlk görev yerimdeki öğrencim şöyle yazmış:
    Siz sadece öğretmenım değil kahramanım oldunuz hep.O küçük okulumuza değişim ve renk getirdiniz.siz önde koşanla değil arkada kalanlarla yürüdünüz.Göz önünde olanla değil bir kenarda oturanla oturdunuz .anlamaya çalıştınız.Kolaycılığa kaçmadınız... Tanrım nasıl mutlu oldum ,nasıl .Ağladım ,çünkü tam da yapmaya çalıştığım buydu.Bir köy okulunda,ilk öğretmen olduğum yıl,en acemi zamanımda dahi aldığım kararları uygulamışım.
    Hiç bahsetmek istemiyorum ama ,olumsuz örnekler de var,öğrencinin adını bilmez,onu umursamaz.Bir müfettiş bir öğretmene şöyle demişti,senin gibi birinin çocuğunun öğretmeni olmasını ister misin ? İş ahlakı,iş disiplini olmalı her meslek gurubunda ,erdemli olmak her şeyin başı...
    Sevgili Nurten ,dilerim çocuklarımız iyi insanlarla karşılaşır,güzel duyguların için çook teşekkür ederim. Çenem açıldı. .Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Gözler ruhun aynasıdır derler işte siz ona örnek bir kişisiniz..gününz kutlu olsun ..sevgi ve dostlukla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,tanıştığımıza memnun oldum :)) Sevgi ve dostlukla :)

      Sil
  19. Evet bir hafta olmuş yazmayalı:) Benim gibi biri için epey uzun süre. Yani sadece 1 hafta ne bu sabırsızlık demeyin:) Yoğun olduğunuzu tahmin edebiliyorum ama ne zaman yazacaksınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fidancım merhaba,canımm deli gibi özledim ben de ama internette problem var şu an ,arkadaşıma geldim ve ordan yazıyorum,öpüyorum seni,mutlu oldum :))

      Sil
  20. merhabalar :) blogunuzu blog kesif etkinliginden buldum ve cok memnun oldum :) ne guzel bir mesleginiz var oncelikle ve isini sevgiyle, saygiyla, guzellikle yapan herkese hayranim :) belli ki sahane bir ogretmensiniz :) bana da beklerim www.beauthingsforme.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok memnun oldum tanıştığımıza,teşekkür ederim güzel duygularınız için,elbette geleceğim :)) sevgiler...

      Sil