4 Kasım 2014 Salı

PARÇACI GELDİ...KUMAŞ PARÇALARIM VAR....

           Sizlere de oluyor mu bilmem ama ,benim dikiş diktiğimi,kumaşları değerlendirdiğimi bilen çevremdeki arkadaşlarım,dostlarım,tanıdıklarım bana sürekli kumaş veriyorlar (yanlış anlaşılmasın ,bundan şikayetçi değilim :) ) Artık kumaşlar,parça kumaşlar,kırpık kırpık parçalar..Al sen değerlendirirsin diyen getiriyor.. O değil ,evimin bir gün çöp eve dönüşeceğinden korkuyorum :))

        Ama bakın ne oldu.  Hafta sonu temizlik yaparken bir poşet parça buldum,aklımda hep kaz ayağı deseni vardı bu günlerde bir şeyler yapsam diyordum,aaa bir de baktım tam aradığım desen ama azıcık.... Hemen bendeki başka parçalarla kombinledim (kirli çıkıyım ya,ne ararsan var )

         Defne yapraklarıyla süsledim,Gabo'nun kitabını da koydum,bir de şiir antolojisi....Kalıplar hazır..Bakalım ortaya ne  çıkacak...
                                               










                                               
                                           




                                             

36 yorum:

  1. Sonuç nasıl olacak merak ettim kombin uyumlu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonbahar renkleriyle de çok yakıştı değil mi :) bakalım...

      Sil
  2. Pembe-lacivert kazayağı ne de güzelmiş öyle! Bakalım bu güzel parçaların sonucu ne olacak? Çok bekletmeyin bizi :)

    YanıtlaSil
  3. Evet benim için de sürpriz bu kumaşlar ,ben de çok beğendim. Burda paylaştım ya hızlı yapmam lazım,yoksaa elimde uzar da uzar.. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. hadi hocam,kelimeler gibi dikişiniz de konuşsun şimdi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak heyecan yaptım şimdi ,sorumluluk arttı :))

      Sil
  5. Hepsi şahane, ben en çok siyah-beyaz iri desenliyi sevdim.
    Bu arada "Yüzyıllık Yalnızlık" kazayağı desene çok yakışmış :)
    Sabırsızlanıyorummmmm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Ne güzel tesadüf değil mi ,size de yazmıştım yaa aklımda bu kumaş diye....Of off yazılılar,sınavlar,soru hazırlamalar da başladı ( hahaha yok öyle kıvırmak değil mi,öyle artis artis fotoğrafları paylaşmak değil,hemen dikilecek,hem de ortaya güzel iş çıkartılacak o kadar )

      Sil
  6. Her şeyden önce yapraklarla kombin on numara :))) sonucu dört gözle bekliyorum ve Marquez e benden de selamlar, çok severim kendilerini :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülay,beğenmene sevindim,yaprakların rengi,dokusu beni çok mutlu ediyor :) Ne güzel yazarımızı da andık ,gençlerin çokça okumasını dileyelim :) sevgiler..

      Sil
  7. çok merak ettim nasıl birşey olacak ki acaba :)

    YanıtlaSil
  8. Biz gepgençkrn 80'lerin sonlarında çok modaydı kazayağı deseni, annem bana lacivertlisinden uzun dar bi etek dikmişti kaşe kumaştan, o geldi aklıma ;) Hiç mağazadan kıyafet almazdık, hoş bu kadar da hazır giyim yoktu :) Bol bol manifaturacılar vardı...
    Şiir, yapraklar, kumaşlar, yüzyıllık yalnızlık ilginç bir kompozisyon, güzel bir iş çıkacak, merak ettim çok sonucu ;) Rast gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet modası hiç geçmeyen bir kumaş bu...Hemen hepimizin anısı vardır bu kumaşla ilgili...Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim,biraz gizem katmak istedim ...

      Sil
  9. Kendimi çok kötü hissediyorum zira bunların sonuçta ne olacağını çok düşünmeme rağmen bulamadım:( Yani zeki olduğumu zannederdim ben:) Bana da sürpriz olsun bari ne olsun artık...

    YanıtlaSil
  10. pembe lacivert kazayağı çok güzelmiş..merak ettim bakalım ne çıkacak..

    YanıtlaSil
  11. Ben bu kumaştı, kitaptı, yapraktı, çiçekti, böcekti kolajına bayıldım. İlle de bir şey olması bile gerekmiyor demek ki beğenilmesi için :) Ama ne olacağı konusunda müthiş meraklıyım şu an. Ayrıca Yüz Yıllık Yalnızlık kitabımı başlayıp yarım bırakmıştım, başucumda duruyor hala. Ama ne yapayım; Arkadiosun oğlu Arkadioslardan ipin ucunu kaçırdım. İnsanın 17 oğlu olur da 17 sine de Arkadios mu der? Bir de herkes hala dayı demeden birbirine yürümeye başlayınca iyiden iyiye akrabalık bağları algısı koptu :) Ama müthiş bir hayal gücü, müthiş bir anlatım, destansı bir kitap ki benim hiç tarzım değil, fantastik film bile izlemem :) Yine de kendisini kolayca okutuyor. Bir de akrabaları anlayabilsem iyiydi...Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Kırmızı Pazartesi'yi yarım bırakmıştım bir zamanlar...Bazen doğru zaman olmuyor demek ki başladığımız işler ve yarım bırakılıyor....Başucunuzda durması bile çok güzel bence...Ben de tekrar okumalıyım diye düşündüm ....Yaşasın ortak noktamız sadece dikiş değil :)) hem şiiir hem roman....

      Sil
  12. Oooo bu takvim gözümden kaçmadı, kaçamadıııı! Anneannemlerde de yeşil ciltli resim defteri gibi uzunlamasına açılan ama daha küçük ebatta elbette, bir takvim bulmuştum, rahmetli dedemin kitapları arasında. O kitapların da ayrı bir hikayesi var ya neyse :) Ben bu takvimi defalarca hatmetmiştim. İçindeki şiirlerden bazılarını ezberlemiştim okuya okuya. Şiiri bana okul değil, belki de bu takvim sevdirdi. Sonra çok sevdiğim dayımın kızı da bir göz atmak istedi ama bir daha elime geçiremedim. Gerçi o da eskiyi sever benim gibi, hala ondaysa emin ellerdedir ve umarım hala ondadır. Bu güzel şiirlerin tamamı bir daha nasıl ele geçer ki? Hatıralarım canlandı, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bekliyordum,eveeet işte bu..harikasın öyle severim ki bu takvim antolojiyi 1960 yılına ait,üniversitede okurken,abimin sahaflardan benim için aldığı bir hediyedir,ve bendeki yeri çok başkadır...Eskiden insanlar daha bir incelikliymiş gerçekten,günlük takvim ama şiir antolojisi şeklinde...Senin de anıların olmasına çok sevindim,şiiri sevdirenin bu takvim olması müthiş,ah neden şiir şimdi hayatımızdan bu kadar uzaklaştı,...böyle bir ortak paydada buluşmak beni çok mutlu etti,eski bir dosta rastlamak gibi......Ben de çook teşekkür ederim :))

      Sil
  13. Son olarak, 300 blog izliyormuşum, seni izlemeye alamıyorum. Daha önce de bir kaç gün uğraşıp aynı sorunu çözmüş, artık izlemek istemediğim, yolumuzun bir şekilde ayrıldığı blogları silmeyi başarmış ve bir kaç blog daha ekleyebilmiştim. Şimdi rica ediyorum, seni bir daha kaybetmemek için bana arada bir uğra, ben becerebildiğim an seni ekleyeceğim :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç önemli değil,ben sizi takip edebiliyorum nasılsa,başka sayfalarda yorumlarınızı okuyup beğeniyordum zaten uğramayı ihmal etmem elbette,harikasınız ,tanıştığıma çok sevindim,sevgiyle kalın :))

      Sil
  14. Bu güne kadar başladığım hiç bir kitabı yarım bırakmadım Yüz yıllık Yalnızlığıda öyle ama kitap bittiğinde bana ne kattı derseniz okuduğum hiç bir şeyi hatırlamadığımı anladım.Arkadaşların sen bundan bir şey yaparsın sözü hiç yabancı değil bende sizinle aynı durumdayım:))
    Kolay gelsin.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlanan bir şeyi yarım bırakmamak çok güzelll....Ara sıra yarım bırakmışlıklarım vardır :)) Sizde de malzeme çok o zaman ...Teşekkür ederim,tanıştığımıza sevindim ..sevgiler.

      Sil
  15. merhaba bloğunuzla yeni buluştum :)
    sevdim ve izleyiciniz oldum umarım sizde benim bloğumu sever izlemeye alırsınız
    bol dikişler sevgiler..
    http://benimisimdikis.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  16. Merhaba teşekkür ederim,tanıştığımıza memnun oldum,yaşasın dikiş kardeşliği :)

    YanıtlaSil
  17. İyi geceler. Ben sizi incittim galiba. Ben hep böyleyim işte. Bir insana kendimi yakın hissetmeyegöreyim böyle terslemeye, itmeye başlarım. Yazması bile ne kadar ayıp. Hani dediniz ya hep karamsar yazıyorsun, hep karamsar yaşadım da onun için:) Açıkçası insanlarla süren iyi giden bir ilişki nasıl kurulur pek bilmiyorum. Mutlaka bir yerlerinde bir sakatlık çıkıyor ve bu da benden kaynaklanıyor genelde. Kabalık ettim galiba istemeden. Saygısızlık ettim. Ben size çok saygı duyuyorum. Yani bir nedeni yok öyle hissediyorum. O yüzden tüm kalbimle özür dilerim. İnşallah kabul edilir... O parçaları da bir araya getirdim. Kitap kabı gibi bir şey olacaklar herhalde. Yorumlardan kopya çekmedim. Bakalım doğru çıkacak mı? İyi geceler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fidan,kendine çok da haksızlık etme,olur böyle şeyler,önemli olan yanlışları görebilmektir canım . Canımmm seviyorum seni ve yazılarını.....Var yaaa fikrine bayıldım,benim hiç aklıma gelmemişti kitap kabı,ama onu da deneyeceğim,hatta bir blogda gördüm ve beğendim kendim ve senin için yapacağım öyle çok kumaş parçam varkii,Ben tabi o parçalardan giyecek yaptım,çok az işleri kaldı,ben de paylaşmak için sabırsızlanıyorum .Sevgiler

      Sil
  18. Çok sevindirdiniz beni teşekkür ederim. Asla tekrarlanmayacak. Kitap kabı değil demek, buldum diye nasıl da övünmüştüm kendimle:) Ben de sizi çok seviyorum. Merakla bekliyoruz sonucu. Hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar






    1. Sana büyük caddelerin birinde rastlasam
      Elimi uzatsam tutsam götürsem
      Gözlerine baksam gözlerine konuşmasak
      Anlasan

      Elimi uzatsam tutamasam
      Olanca sevgimi yalnızlığımı
      Düşünsem hayır düşünmesem
      Senin hiç haberin olmasa
      Senin hiç haberin olmaz ki
      Başlar biter kendi kendine o türkü

      Yağmur yağar akasyalar ıslanır
      Bulutlar uçuşur geceleyin
      Ben yağmura deli buluta deli
      Bir büyük oyun yaşamak dediğin

      GÜLTEN AKIN

      Yaşasın blog dostluğu :) :)

      Sil