12 Kasım 2014 Çarşamba

SICACIK PAZEN ELBİSELER

        Bir kadına elbise kadar yakışan başka bir giysi var mıdır acaba...Hem tek parçadır,hem kullanışlıdır,her modelde ,desenli,düz, çiçekli.... Hele de çiçekli ve etnik desenliler benim ilk tercihimdir.Müthiş bir enerji alırım onlardan,özellikle de doğal taş aksesuarlarla birleştirince gel de mutlu olma :))  Pazen elbiselere de bayılırım,pazen, bazen benim için abiye denilen türün bile yerini tutabilir.Sevgili DİKİŞ KIZ Sevda pazenle olan aşkını çok güzel anlatmıştı.Eskiden Sümerbank basması,pazeni vardı ,gider zevkle ,güvenle alırdık,bilirdik yüzde yüz doğal olduğunu...Sümerbanklar artık kalmadı ama yine aynı güzellikte pazenler var,dik dik giy..Sıcacık.Bakalım benim pazen modellerimi beğenecek misiniz




                                       
               
                     Komşuma da laf yetiştiriyorum bu arada :))


  Bu elbiseyi geçen kış sonunda dikmiştim,bir kez giyebildim,bu sezon da açılışı bu gün yaptım,arkadaşlardan tam puan aldım,beğendiler,ben de çok beğendim,metresi en fazla on lira ama ben kendimi en muhteşem kumaş elbiseyi giymiş gibi hissediyorum .Bu elbisemin kalıbı da benim ilham aldığım bordo elbisenin kısa versiyonu...


                                                   




    Bu güzelim pazen kaftanı TÜRKMEN DÜĞÜNÜ adlı tiyatro oyunumuzun gösterimi için canım terzi arkadaşıma diktirmiştim,ve metresini iki liraya aldığım kumaş benim gece kıyafetim oluvermişti,bir başka arkadaşım da boncukla işledi üstünü..

            
En emektar pazen elbise,giymeyen kalmadı,tiyatro gösterilerinin vazgeçilmezi,kadın kılığına giren öğrenciler,yaşlı teyzeler,hemen herkes giydi morlarına bayıldığım bu elbiseyi




Bunlar da dikilecekler,yeşile ve turuncuya bayılarak aldım,mor olan keçe ,ondan çanta dikmek istiyorum ama hiç keçe dikmişliğim yok,artık keçe uzmanı arkadaşların yardımına başvuracağım
                                              
                                       
                       

                 
                   

Artan pazenleri atmıyoruz,böyle güzellikler ortaya çıkarıyoruz

71 yorum:

  1. Ah,sonunda,harikasınız,bayıldım.Yeşil güllünün mavisini almıştım ben de.Sayfamda dikilecekler diye yayınlamıştım.Elimdeki bitince ona başlayacağım.Bakalım neler çıkaracağız?Kasım ayı bitene kadar her dolaba çiçekli bir pazen girsin istiyorum demiştim Kadınlar ve Çiçekler isimli yazımda,sanırım ilk siz harekete geçeceksiniz.Bu gidişle modaya yön vereceğiz galiba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunda değil mi ,havalar sıcak gidince giyinemedim bir türlü...Beğenmenize sevindim,çok teşekkür ederim,O yeşilli olanların yeri de çok güzel ,kalın kadife gibi yumuşacık,modele karar vermekte zorlanıyorum azıcık.Eveeet pazen elbise şenliği başlıyorrr :)))

      Sil
  2. Elinize sağlık elbise çok güzel olmuş. Ben Sevda Hanım'ın elbisesini de çok beğenmiştim. Ben de bir gün pazen bir elbise yapacağım, söz veriyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili GİZLİ DİKİŞ ,hadi bakalım bekliyoruz :)) Yelek ve ceket de çok güzel oluyor ..

      Sil
  3. Bayıldım, bayıldım kesin benımlasınız :))))) Annemden en çok istediğim pazen elbiseydi, arkadaşlarım şaşırırdı niyeyse beğenemezlerdi ama illa robalı olacaktı, hamile elbisesi gibi diyordu annemde. Mineli, aynı renk tonlular favorimdi şimdiyse hepsine hayranım hele sizinkilerin deseni harika.Güle güle ve cıvıl cıvıl hissedip giyinin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok sevindim Sevgili Gülay,teşekkür ederim.Sen de bizdensin arkadaş :)) Çocukken robalı elbise giyerdik,severdik de o modeli,annem de dikerdi bize..Çocuklukta her şey daha güzeldi ama bu gün ben de okula çok mutlu gittim,kumaşın enerjisi yansıdı sanırım :)) Sevgilerr...

      Sil
  4. Yine hepsi birbirinden güzeller. ve çok da yakışmış hepsi. ellerine sağlık iyi günlerde giy. )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili İlknur, sevgilerrr :))

      Sil
  5. wayy o sümerbak poşetlerini ben de hatırladım şimdi annem alırdı, keçe çanta için sayfama bakabilirsiniz...keçeyle uğraşmak da çok zevkli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keçe ile ilgili püf noktalarına ihtiyacım var sevgili Neva,bakacağım sayfana,teşekkürler :)) Bir yapmadığım o kalmıştı ...

      Sil
  6. harikasınız elbiselere bayıldım bende pazen severim, dikmek bir hüner giyip yakıştırmak başka bir hüner...hele o kırk yama yorgan olağanüstü birşey, bende rahmetli teyzemden kalma, bir küçük kilim boyutunda örtü var kırk yama baş tacım... iyi günlerde giyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,yaşasın pazen kardeşliğii :)) Yorgana ben de bayılıyorum,öyle ki bilgisayarın arka planına koydum,her an karşımda,nasıl hoşuma gidiyor ona bakmak ..Siz zaten tam bir yaşanmışlık izi olan ,el emeği eşya aşığısınız ve çok güzel sunuyorsunuz ...Sevgiler

      Sil
  7. Çok güzeller. Pazen herkesin dolabına girmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Begüm,evet kesinlikleee :))

      Sil
    2. Pazen benim de dolabıma giriyor, Pazen Operasyonum başlıyor :)

      Sil
    3. Yaşasınn,bak merak ettim şimdi :))

      Sil
  8. Pazen elbiseyi ilk Azra Akın'ın dünya güzeli seçildiği gece abiye olarak dikilebileceğini gördüm. Muhteşemdi. Sizin elbise de çok hoş güzel günlerde kullanın :)) Ayrıca çok yakışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Cemil İpekçi tasarımıydı..Çok teşekkür ederim sevgili Aycan,mutlu oldum beğeni için :)) Sevgilerr

      Sil
  9. Kırmızı , mavi gülleri olan elbiseye bayıldım , çok canlı ,çok enerjik... Çok da yakışmış. Pazenden elbide dikebileceğim günlerin yakın olmasını diliyorum kendim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giydiğindeki enerji de çok muhteşem sevgili Serra,hadi durma hemen kumaşını al ve başla ,dikimi çok kolay bir kumaş pazen,ustalık gerektirmiyor...Sevgiyle kal :))

      Sil
  10. pazene bende bayılıyorum. güle güle giyinin sizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,haydi bir pazen tasarım da sizden gelsin :)) Sevgiler

      Sil
  11. Begenmemek mümkünmü hepsi cok güzeller ben henüz bir pazen kumas kullanmadm ama artık ilk kumas alisverisinde alinacaklar arasinda.Bu arada yorgan ve koltuk tam bir sanat eseri gibi duruyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ne güzell çoğalsın pazen tasarımlar,renkleri ve desenleri o kadar enerjik ki ,etkilenmemek mümkün değil,ben de yorgana bayılıyorum.Sevgiler :))

      Sil
  12. Çok güzeller çoooook, güle güle giyinin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Elif, ben de çoook mutlu oldum beğeni için :)) Sevgiler..

      Sil
  13. Sayenizda pazene baska gozle bakar oldum. Pazenden bu ulkede sadece evde, genelde yasli babuskalarin giydigi sabahlik ya da bornoz dikilir.Kumas halini pek gormedim niyeyse. Guye gule giyin hepsi cok guzel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralar soğuk olduğu için daha iyi gider aslında,yelek ve çift katlı kaban da çok iyi olur.Farklı bir tarz aslında o yüzden çok seviyorum,sizden de bir tane bekleyelim mi :)) Sevgiler..

      Sil
  14. kumaşların deseni, elbiselerin modeli bir harika da ben asıl o yatak örtüsü ve berjere takıldım. dilerim onlar sizin evinize güzellik katan eşyalardır. çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim sevgili öce,yatak örtüsü ve berjeri ben yapmadım ama yapacağım,kumaşları hazırlıyorum...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Hocam merhaba. Blog tanıtımı üzerine becerebildiğim kadarıyla bir etkinlik düzenledim. Acaba rica etsem fırsat bulduğunuzda gelip bloğunuzu tanıtır mısınız? Renk katmış ve blog yazarı arkadaşlarımızı teşvik etmiş olursunuz. Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  17. Yine ben:) Blog sayfamı başka bir adrese taşıdım sizin yazdıklarınız bana geliyor ama benim yazdıklarım size ulaşmıyormuş ben de kendi çapımda etkinlik düzenliyorum:) Adres, kalemderi.blogspot.com aslında hepiniz takipte görünüyorsunuz ama neden öyle oldu bilmiyorum. Buradan takibe alırsanız çok mutlu olurum. Etkinliğe katılıp bloğunuzu da tanıtırsanız daha çok sevinirim:) Sanırım tüm takipçilere bu şekilde haber vermem lazım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim elektrikler yoktu o yüzden cevap yazamadım,ben görüyorum seni ve yazılarını,bence bir problem yok.Tamam katılırım,hayırlı olsun diyorum :))

      Sil
  18. Bu kış kesin pazen bir elbise dikmeliyim, dikmeliyimmmm... Kesin yani. Ayrıca dikişin çok güzel olmuş, sana da çok yakışmış arkadaşım. Ellerine sağlık ve iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurten siz de elbise seversiniz nasıl olsa,haydi hemen kumaşlar alınsın en canlısından :)) Çok teşekkür ederim,çok mutlu oldum beğeni için :)) Sevgilerr

      Sil
  19. kumaşçıya koşup pazen alasım geldi valla! ben en çok pazen pijamalarımı severdim küçükken, sıcacaık mis!

    YanıtlaSil
  20. Çocukken benim de vardı pazen pijamalarım,annem dikerdi hep...Ama artık pazeni eve, yatağa hapsetmiyoruz ,kumaşların deseni o kadar canlı ki,dokusu da kadife gibi,dikmeden olmaz valla :)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Sanırım bir daha ki kumaşcı ziyaretimde pazen kumaş da alacağım. Çok güzel omuş elbiseniz. Güle güle giyin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,mutlaka alın,zevkle giyeceksiniz :)) Sevgiler

      Sil
  22. ellerıne saglık pazenler harıka malesef ben bulundugum yerde kumas bulmakta ve almakta zorlanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Üzüldüm kumaşçı olmamasına...Benim bulunduğum yerde de doğru düzgün kumaşçı yok,ama ben Ankara'ya yolum düştükçe,ya da önceki kumaşçımdan ,ya da denk gelen şehirden edindiğim stoklarım var onlardan dikiyorum.Yazın Polatlı'da biraz mola verdik,ben orda baktım bir kumaşçı,nasıl da güzel desenleri var,hemen oracıkta bir elbiselik alıverdim.Her fırsat itina ile değerlendirilir :))

      Sil
  23. Söz Sanatındaki blog keşif etkinliğinde gördüm blogunuzu aslında önceden de görüp çok ziyaret ettim bloğunuzu,takipteyim sanıyordum,nasıl kaçırdıysam:)
    Bu sene ben de harıl harıl dikiyorum ,sizden öğreneceğim çok şey var,ben de beklerim bloğuma:)

    http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa,memnun oldum tanıştığımıza,hemen takibe aldım bloğunuzu..Çok sevindim ,yeni dikiş severler tanımak beni çok mutlu ediyor :))

      Sil
    2. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var...Yaşasın dikiş kardeşliği..

      Sil
  24. ne marifet ne beceri maşallah, keşke bu dikiş konusunda birazcık bilgim olsa:)
    daima üreterek kalın,
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,tanıştığımıza çok sevindim,üretmenin keyfi muhteşem,şahane ve inanılmaz....Yaptığınız işler çok güzel,belki kızlarla dikişe de ufaktan başlarsınız :)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. hepsi gerçekten muhteşem :)) Süpersiniz

    YanıtlaSil
  27. Çook teşekkür ederim... Süperizz :))

    YanıtlaSil
  28. "Sonunda değil mi ,havalar sıcak gidince giyinemedim bir türlü"
    Giyinemedim değil giyemedim olacaktı. Yazım kuralları hakkında bu kadar ahkam kestikten sonra biraz özen lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,hatırlattığınız için :)

      Sil
  29. Bir pazen meraklısı olarak bloğunuzu zevkle takip ediyorum. Bende pazen elbiselerimi ve diğer çalışmalarımı paylaşmak için yeni blog açtım. Gelirseniz çok sevinirim. fundaninpenceresinden.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,hoş geldiniz,tanıştığıma sevindim,çok sevindim,hemen bakacağım :))

      Sil
  30. Cok guzeller ellerinize saglik pazen taa eskilerden beri gelen bir sey ve modasi hic ama hic gecmeyecek,gecmemelide :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,sanırım doğal olan hiçbir şeyin modası geçmeyecek,Sevgiler Berika :)))

      Sil
    2. merhaba.. ellerinize emeğinize sağlık. hepsi çook güzel. sipariş alıyor musnuz acaba bende pazen elbise çook istiyorum. mümkün mü acaba.

      Sil
    3. Merhaba,teşekkür ederim aslında sipariş dikmiyordum,hoby olarak yapıyorum,ama bu sene yapmaya niyetliyim, o zaman olur neden olmasın :) sevgiler

      Sil
  31. magazin ve kadın neden hep iç içedir :)

    YanıtlaSil
  32. Yaptıklarınızı çok beğendim ben izmir de yaşıyorum büyük desen pazen e nasıl ulaşabilirim çok tsk



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,yakınız sizinle,İzmirde yok mu şaşırdım,burda var bir kumaşçı,pahalı geliyor bana,ben de İzmirde daha uygununu bulurum diyordum...

      Sil
    2. Ben Kemeraltında İntaşlar'da buldum. Bulamadıysanız.

      Sil
    3. Ben Kemeraltında İntaşlar'da buldum. Bulamadıysanız.

      Sil
    4. Baakayım ben de,teşekkür ederimm :)

      Sil
  33. merhaba pazen delisi biri olarak tam da internetten nerelerden alabilirim diye bakarken gördüm bloğunuzu. tek kelimeyle elbiselerinize bayıldım. ve o turuncu olanın kumaşını arıyordum yana yakıla. nereden aldınız bu canım kumaşları. Van'da yaşıyorum ve burada çok seçenek yok. yardımcı olursanız sevinirim. sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa,teşekkür ederim,tanıştığıma sevindim.Aslinda oralarda daha cok olmali soğuk memleket olunca..Ben de kumaslari netesi denk gelirse ordan aliyorum.Turuncuyu burdan almistim Bodrumdan,ilk görüşte bayilmistim,bursa kumas pazarından aliyorum Ankarada,posta yoluyla da alabiliyorsunuz,instagram hesaplari var,tek en kumaslar bunlar,bu elbiseler üç metreden cikiyor ucu ucuna😌😌sevgilerrr,bulursunuz insallah

      Sil
  34. bu arada bir elbise kaç metre kumaştan dikiliyor acaba :)

    YanıtlaSil
  35. Merhaba:) ya bişe sorcam ama saçma olacak bu elbiseler yazlık olarak kullanılıyo mu:)

    YanıtlaSil
  36. Bir umut cesaret oldunuz bana. Elinize sağlık el emekleriniz çok güzeller... Turuncu pileli elbisenin(elde yeşil çanta olan) yapılışı hakkında yardımcı olur musunuz? Biçkisi nasıl yapılır ve kaç mt kumaş almak gerekir? Teşekkür ederim şimdiden!

    YanıtlaSil
  37. Pazeni çok severim giysi kültürümüzün olmazsa olmazı bence ama desen cesitliligi yok

    YanıtlaSil
  38. I really love your fabric roll, how can I buy it?

    YanıtlaSil