28 Aralık 2014 Pazar

BULUTLU BİR PAZAR GÜNÜ VE FONDA FRANK SINATRA

      Sabah yürüyüşümüzü yaptık,kahvaltı sonrası kahve buluşmasına kadar herkesi işinin başına gönderdim.Sen ne yapacaksın diye sordular .Bu da soru mu yani elbette dikiş dikeceğim dedim  :) Biçmeye bir türlü kıyamadığım kadife yumuşaklığındaki pazen kumaşımı biçtim,beğenmedim,sonra başka bir kalıpla önceki pazen elbiseme benzer bir modelde yeniden biçtim,şimdi makina işlerini yapıyorum.Yakasına da dantel (yünlü bir dantel,çok beğenerek almıştım)  geçireceğim.
    O kadar elbise modelinin içinde beğenemedim de gittim gelinlik modelini seçtim :))


    Bu kadar uzun çalışmadım, belden itibaren  60 cm indim sadece...
   

18 yorum:

  1. Pazar günü için en dinlendirici aktivite bu olmuş, sonucu merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Neva,gelinlik modelinden diktim,önceki pazen elbisemden pek de farklı değil. sadece kol ve yaka farklı yine kuplu .Alıştığım ve severek giydiğim modellerin dışına çıkamıyorum nedense :)

      Sil
  2. Çok güzel bir model seçmissin :) Pazar günü benim koşturmayla geçer dikişe fırsat olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Aycan, fena değil ,üzerimde duruşunu beğendim ben de..Aslında iş çok da dikişi öne aldım biraz :))

      Sil
  3. Yanliz model gelinlik diye geciyor ama cok guzel bir elbise modeli gibi .guzel bi seçim olmus sonucu merak ettim simdi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gelinlik modeli,Burdanın kapağında da görünüyor, o kadar çok elbise modeli düşündüm ki birden buna karar verdim :))

      Sil
  4. Açıkçası pazenle tanışmam sizin sayenizde oldu. Kumaşı görünce kadife gibi duruşu şaşırttı beni. Kumaşçıya gittiğimde bu ve aynı desenin mavi zeminlisini beğenmiştim. Ne yazık ki orda yoktu. Ama bulduğumda alacağım. Seçtiğiniz model çok hoş güzel, ne kadara güzel olacağını tahmin etsemde merakla bekliyorum sonucu. Kolay gelsin size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa çok sevindim,ben biraz doğal kumaş hastasıyım,ucuz ama sağlığa zararlı Çin malı kumaşlardansa kendi ülkemizin kumaşı pazen ( haberlerde izledim zehirli ayakkabı ve giysiler ölüm saçıyor diye) Dokusu gerçekten öyle güzel ki, siz de elbise seversiniz ,dikersiniz bir tane :)) Teşekkür ederim .

      Sil
  5. Allahım bu nasıl bir güzellik böyle? Kıyıp kesememekte haklısın arkadaşım. Ama iyi ki de kesmişsin. Dantele ayrı bittim. İçim dikiş aşkıyla doldu, gidip kesip, biçip, dikesim var. Model de süper. Merakla sonucu bekliyorum. Hele o güzelim dantel yakaya nasıl geçecek, nasıl duracak? Senin kadar ben de heyecanlıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nurten,böyle yün ipten dantel ben de ilk defa gördüm,daha önce , gerekli olur diye beş metre kadar almıştım,yakada denedim güzel olacak gibi...Gelinlik modelinden elbiseye dönüşüm beğenecek misiniz bakalım.Ben sabırsız ,toplu iğnelerle hemen giydim denedim,beğendim de.Kolları ve yakası takılacak kaldı. Sevgiler :))

      Sil
  6. benimde kesmeye kıyamadığım kumaş dolu evim:) bi de amatör olmak korkutuyor tabi :) elbisenin bitmiş halini bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah biz birbirimizi çok iyi anlarız,ya güzel olmazsa diye düşünürüz,ya da modeller arasında karar veremeyiz. Hatta ben bazen kumaşlardan fazla alırım ki birini beğenmezsem elimde kumaş yine de kalsın diye.. :) Sevgili Serra ,amatör ruhla daha güzel işler çıkar ,hiç çekinme kes,güven kendine..Sevgiler..

      Sil
  7. Ben neredeyse bitmişine gelmişim, o nasıl güzel bir pazen öyle, içimi kıpırdattı. Merakla bekliyorum, dantelini farklı yerde kullanacaksınız gibi, ellerinize sağlık. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaş gerçekten çok güzell ve kadife gibi..Aslında ben kumaşken daha çok severim,biçtikten sonra cazibesini az da olsa kaybeder kumaşlar..Danteli yakaya geçireceğim,hemen bitirmeye çalışacağım.Sevgiler :))

      Sil
  8. Merakla bekliyorum sonucu bende pazen kumaş aldım yıkadım tam kesmek üzereyken hasta oldum yeni yeni toparlanmaya başlıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,geçmiş olsun,dikkat edin kendinize :)sevindim ve merak ettim bakalım siz nasıl bir model uygulayacaksınız. Sevgiler :)

      Sil
  9. desenine bayıldım, sonucu heyecanla bekliyorum ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşilinin güzelliğine bayılıyorum ben de ..Çok teşekkür ederim..Ooooo gelecek yıl paylaşırım artık:)) Sevgiler

      Sil