29 Aralık 2014 Pazartesi

YELEK DOSYASINI AÇIYORUM


       Yelek giymeyi  çok seviyorum.Önceden çok iyi bir kumaşçım vardı ve sık sık uğrardım ,kalın ,yün mantoluk kumaşlardan artan parçaları ayırırdı ,ben de onları hiç kaçırmaz mutlaka alırdım.Yetmiş seksen santimlik,tam bir yelek çıkacak kadar parçalar....

       Yelek dikmem ve yelekleri çok sevmem böyle başladı,vücuda oturması,beli sarması hep çok hoşuma gitmiştir.Bir de sevdiğim bir model buldum(daha önce bahsetmiştim,şalvar ve yelek kombininde) Hemen hemen aynı modelden diktim diktim giydim.

        Yeleklere düğme bulma konusunda hep zorlandım,satıcılarla hiç anlaşamadım bu konuda.Ben hep gerçek kemik,sedef,ahşap ya da gümüş düğmelere baktım,onlar bu erkek ceketi için ,bu olmaz diye direttiler,ama ben galip geldim tabii...

        Bazen de bir düğme ,beni yelek dikmeye götürdü,hatta yeni şal desenli bir düğme buldum,aldım...Ona da bir yelek dikilecek artık..
         Bol fotoğraflı bir yayın oldu,Bakalım beğenecek misiniz yelekli kombinleri :)

       NOT:Bütün bunlar aslında üretmenin verdiği hazzın sonucu.Yoksa bazen çok utanırım,bu kadar çok yelek dikmek,bu kadar çok kumaş almak...Derim ki YUNUS EMRE gibi ölmeyecek kadar yiyip ,donmayacak kadar giyinemez misin ? Bir kuru ekmek bir hırka ile yaşayamaz mısın ? Yok olmuyor ne yazık ki,onlar kadar yüce gönüllü olmam  çok zor....İşte üretmeyi çok sevdiğim için çıkıyor bunlar,yoksa daha çok giysim olsun diye değil...Bilin istedim...

      YİNE NOT : Bir de tanımayanlar şöyle zannedebiliyorlar.Biz modadan,giyinmekten başka bir şey düşünmeyiz...Yok öyle bir şey,,. Hani YEŞİL YOL filminde diyordu ya ''Her gün dünyada hissettiğim ve duyduğum acılardan bıktım.'' diye ...öyle işte....
   
         

EN SEVDİĞİM ÇEVRECİ YELEĞİM
GÜNEŞLİ  VE HAYAT AĞACI KOLYELİ YELEK
MAVİ KAHVE UYUMLU YELEK

MOR ,KAHVE TURKUVAZ ÇOK RENKLİ YELEK

KIRMIZI KAHVE UYUMU

NEŞELİ BORDO

 TREND YELEK(KAZ AYAĞI DESENİNDEN DOLAYI)




EN SICAK TUTAN YELEK
CİDDİ YELEK(ÜSTÜNDEKİ ŞIK TRİKOYU TERZİ ARKADAŞIM DİKTİ)
ŞAPKALI YELEK(BU YELEK BİR ZAMANLAR KARELİ ETEKTİ,ARKASI İSE DÜZ GRİ)
ETEK YELEK(BANA GÖRE EN KOKOŞ YELEK :)

YELEKLERİMİN İLHAM KAYNAĞI OLAN YELEK,KALIBINI EN ÇOK SEVDİĞİM YELEK
EKİM/1994 YILINA AİT BURDA      KAZ AYAĞI YELEK,MAVİ YELEK,VİZON RENGİ YELEK ve SARI YELEK HEPSİNİN KALIBI BU ...BU KALIBI ÇOK BEĞENİYORUM

67 yorum:

  1. Yelekleriniz çok güzel. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Hepsi birbirinden güzel, elbiseli kombini ayrı beğendim. Büyük bir yeleksever olduğun buradan anlaşılıyor. :) Bu ayki dergide bir ceket ver renkli onu yelek olarak dikmeyi düşünüyorum ben de san de bir bak istersen :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlknur,bu ayki Burda'yı ben de çok beğendim.Anladım ,yeşil ve morla birleştirmişler değil mi,arkası nasıl detaylı onun ,gözüm korktu biraz..

      Sil
  4. Yeleklerinizi çoook kıskandım hocam:)
    Kaz ayağı kahveli yeleğin kalıbını yayınlarmısınız?
    Kopya çekicem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva'cım teşekkür ederim ,Kalıbı paylaştım,mavi ve vizon rengi olan da aynı kalıp.Memnun kalırsın,çok güzel bir model,sonucu bekliyorum :) sevgiler :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Ama bozuluyorum, yapan var yapamayan var hoca hanım, lütfen :)))). Latife bir yana hepsi birbirinden şık ve uyumlu, sizin özgün tarzınızı çok seviyorum, güle güle giyin hepsini ve şimdiden mutlu, huzurlu, sağlıklı nice nice yıllar :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha çok teşekkür ederim sevgili Gülay,siz daha güzellerini yaparsınız.Güzel dilekleriniz için de teşekkürler..Gerçekten ,sağlık,huzur olduktan sonra her şeyin üstesinden kolaylıkla gelebiliriz.Sevgiler :)

      Sil
  6. Bu akşam kendi bloğumdan değil, direkt senin bloğundan giriş yapıyorum. Elim öyle gitti. İyi ki de ezber bozmuşum, bu güzellikleri hemen fark ettim böylece. Hepsi birbirinden güzel. Yelek aşkı aşıladın canım hepimize de. Toplu gösterim oldu. Kotla, kumaşla, pazenle, her halleri güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Nurten,ne zamandır aklımda yelekleri paylaşmak,fotoğrafları da ancak tamamlayınca 2015'ten önce paylaşmak istedim.Beğenmene sevindim,güzel yorumun için de teşekkür ederim :) Sahiden yeleğin her şeyle uyumu güzel,hadi bekliyorum senden de...Sevgiler canım :)

      Sil
  7. bu aralar ben de yeleklere aşırı merak saldım ama yelek kalıbı bulamadım dikebileceğim..sizinkileri görünce ağzımın suyu aktı resmen yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Neva senin de şaldan yaptıkların ilginç,bu ayın Burdasında da yelek olarak yapabileceğimiz iki modeli ben de gözüme kestirdim.Bazen ön modeli uygun ceketlerden de kol takmayarak yelek yapıyorum..Teşekkür ediyorum canım .Sevgiler :)

      Sil
  8. Favori seçeyim dedim ama başarılı olamadım, sonuç: hepsi favorim :)) 2015' de kesinlikle bir yelek deneyeceğim. O ciddi yeleğin üzerindeki kaban da dikkatimden kaçmadı, çok güzelmiş :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim,sen daha güzellerini dikersin :) Benim yeleklerim basit aslında,çok beğendiğim bazı yelekler var ki ( yakalı falan) dikmeye cesaret edemiyorum,ama sen çok güzel dikersin onlardan.Kaban sizin Bursa kumaştan aldığım ( yedi sekiz sene önce) ve terzi arkadaşımın diktiği triko astarsız bir kaban ...Sevgiler

      Sil
  9. Harika kombinler bayıldım.. En güzeli sarı yelek ama:) Ellerinize sağlık hocam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş ülkesi sarıyı sever elbette :)) Canım çok teşekkür ederim,sevgiler mutlu yıllar ..

      Sil
  10. Hepsi birbirinden güzel güle güle giyin bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,çok teşekkür ederim.Sevgiler,mutlu yıllar :)

      Sil
  11. Hepsi birbirinden güzel ama pembeli morlu kombininize ayrı bayıldım ,tarzınızı ve duruşunuzu çok hoş yansıtmış......sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,mor şahane bir renk yaa,yeşille ,vizonla,pembe,mavi birçok renkle uyumuna ben de bayılıyorum.Sevgiler,mutlu yıllar :)

      Sil
  12. Hepsi ayrı bir güzel olmus bende cok severim yelekleri.En güzel yönüde fazla kumas gitmemesi:) kücücük bir parçadan kısa bir yelek yapilabilir mesela iyi günlerde giyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki ayrı küçük parçadan da çıkabiliyor,benim kaz ayağı olanların arkası başka kumaş,önceden hatırlarsınız,özellikle erkek yeleklerinin arkası astardan yapılıyordu.Çok teşekkür ederim beğeniniz için.Sevgiler,mutlu yıllar :)

      Sil
  13. hepsi birbirinden şık, ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,beğenmenize sevindim :) Sevgiler,mutlu yıllar :)

      Sil
  14. Hic yokken yelek mi diksem diye dusunmeye basladim simdi. Once pazen, simdi yelek.Hepsi birbirinden guzel olmus.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama yelek çok güzelll bir parça,dikilmez mi Meri, hadi hadi o güzel yorumunuzla bir elbise,bir de hatta birkaç tane de yelek bekliyoruz :) Çok teşekkür ederim.Sevgiler mutlu yıllar ...

      Sil
  15. tarzınızı çok beğeniyorum, hele bunu kendiniz dikip giymiş olmanız muhteşem, hepsi çok güzel ve çok yakışmış, gülerek geçecek yıllarınız olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim mutlu oldum...Aslında sizi de beni de mutlu eden şey üretkenlik değil mi ...Hani siz de ne güzel hediyelerinizi bile el emeğinizle yapıp paketlediniz ya ,nasıl hoşuma gitti,ben de yelekleri ya da diktiklerimi hep o üretmenin verdiği hazla yapıyorum. Evet gülerek ve üreterek geçecek güzel yıllarımız olsun.Sevgiler,mutlu yıllar :)

      Sil
  16. Hepsi birbirinden güzel yelek akımı başlatacaksınız gibi geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,çok teşekkür ederim.Aslında ne güzel olur değil mi yelek akımı ..Hadi artan kumaşlardan birer tane ,yok yok birkaç tane dikelim :) Sevgiler,mutlu yıllar ..

      Sil
  17. Yelekler çok güzel, fotoğraflar çok güzel, siz çok güzelsiniz... Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,çok teşekkür ederim, mutlu oldum beğeniniz için :) Sevgiler,mutlu yıllar ..

      Sil
  18. Hiç yeleğim olmamış ve değil dikmek, giymeyi bile düşünmemiş biri olarak "yoksa bi tane de ben diksem mi" dedirttiniz ya bana. O kadar yani. Mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ben blog dünyasının bu yönünü çok sevdim.Ben de bazen Burdalarda es geçtiğim bir modeli görüyorum ve aaa ben nasıl görmemişim diyorum...Çok sevinirim valla ,hadi bakalım yelek yorumunuzu bekliyorum,aslında yelek çok güzel bir parça... Sevgiler ,mutlu yıllar..

      Sil
  19. Sarı keçe yelek sizi tanımami sağladı :)
    Size bi kac sorum var
    bu kece sentetik kece mi yoksa pahali yun kece mi
    bende deniycem ama kecenin imce mi kalin mi oldugunu bile bilmedigim icin sormak iste dim
    Vereceğiniz yanıtı dört gözle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,tanıştığımıza sevindim.Geçen yıldan beri bu keçe benim favori kumaşım oldu,sentetik değil (sentetik giymemeye çalışıyorum ) Yün keçe ama kumaşçılarda satılan keçe kumaş.O süsler yapılan keçelerden değil sanırım.Hazır konfeksiyonda da çok kullanılıyor ve kumaşçım yüzde yüz yün olduğunu söylemişti,çok kalın değil,dikimi çok rahat atmıyor,her rengi vardı ve renkleri de çok güzeldi.Parça olarak aldığım bir de lila rengi var,..Ayy bu kumaşı anlatmakla bitiremem ben :) sevgiler,mutlu yıllar

      Sil
  20. Verdiğiniz yanıt için kocaaman Teşekkürler :)
    o kadar güzel duran birseyin sentetik olduğunu düşünmem sadece hayaldi tabi:)
    Musmutlu yıllar yine görüşürüz tabiki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek ,sevgili Duygu,doğal kumaştan vazgeçmeyelim,Tenimizi sağlıklı ve güzel kumaşlarla buluşturalım.( kamu spotu gibi oldu :) ) Mutlu yıllar,görüşmek üzere..

      Sil
  21. Hepsine teker teker bayıldım. Ne güzel bir model, ne güzel renkler, ne güzel kumaşlar ve pozlar. Sayfa baştan sona rengarenk sanat eseri gibi. Yeni yılınız ve bütün yıllarınız böyle renkli ve güzel olsun. İyi seneler

    YanıtlaSil
  22. Çok teşekkür ederim sevgili Funda,çok mutlu oldum güzel yorumlarına.. Enerjimiz hiç bitmesin 2015'te de ...Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  23. Her biri ayrı güzel olmuş,özellikle hardal sarısına bayıldım.Güle güle giyinin.Ben de yeleği çok severim özellikle uzun yelekleri pantolon üstü kullanmakçok rahat oluyor benim için....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Zübeyde, haklısın sarı hemen cezbediyor insanı,uzun yelekleri arkadaşlarda gördükçe ben de çok beğendim aslında,bir de beline kemer takınca daha da güzel oluyor değil mi..Mutlu yıllar,sevgiler..

      Sil
  24. Hepsi çok güzel ellerine sağlık güle güle giy hepsini:)
    Mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Sağlıklı,mutlu güzel yıllar dilerim :)

      Sil
  25. Dikiş bilmediğim dönemlerde en çok giymek istediğim parçaydı yelek. Dikiş öğrenince nedense bir tane dikmek aklıma bile gelmedi. Hepsi birbirinden güzel, nasıl yakışmışlar size.Güle güle giyin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim..:) O zaman 2015'in dikiş planına girsin bir kaç yelek...Hiç de fena olmaz :) Sevgiler

      Sil
  26. Nasil heveslendim bak simdi ya, gecenlerdeki yelekleri de gormustum o gun bugundur gozumun onunden yelekler cepkenler gecip duruyordu simdi iyice taktim bunlara.ellerinize saglik hepsi cok guzel, cok az kumasda yetiyor.bloguma da beklerim mekaniklestiremediklerimizdenmisiniz.blogspot. iyi yillar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :) Peki o zaman sizi daha da heveslendirmek için bir şey diyeceğim,inanın fotoğraflardakinden daha güzel duruyorlar,her şekilde giyilebiliyorlar,uzun etekle de çok salaş ve şık durabiliyor,uzun yelekler de çok şık..... Hadi ne duruyorsunuz, harekete geçin ,sizin de yorumunuz eminim farklı olur,önü başka arkası başka olabilir.Hatta arkası astarlık kumaştan da olabilir.Erkek yelekleri hep öyledir yaa :) Kolay gelsin, sevgiler :))

      Sil
  27. 1994 burdası varsa 1997 de vardır elinde :) Burada göstermek mümkün değil galiba. O zaman kendi sayfama ekliyorum, senin için, bir göz atarsın.

    YanıtlaSil
  28. merhabalar,,,
    keyifli dikisler...
    mutlu senelerrrrr
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalarrr :) Hoş geldiniz sayfama,tanıştığımıza memnun oldum.Çok teşekkür ederim.Sayfanızı çok sık ziyaret edeceğim sanırım ,çok keyifli işler yapmışsınız çünküü ..Sevgiler,mutlu yıllar..

      Sil
  29. yeleklere bayıldımmm elıne saglık ama ben yapamam zor sanırımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayıırrr yapamam diye düşünmeyin lütfen,gözden çıkardığınız bir kumaşla deneyin,acemiliğinizi onda çıkartın,göreceksiniz hiç de zor olmadığını, çocuklara da yapabilirsiniz,kolay gelsin,bekliyorum bir çalışma :)

      Sil
  30. Tebrik ederim. Bir konfeksiyoncu olarak söylüyorum, çok temiz , çok düzgün çalışılmış, bravo, ellerinize sağlık. Çok da şık duruyor üzerinizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,tanıştığımıza memnun oldum :) Çok teşekkür ederim ,daha öğreneceğim çok şey var aslında,henüz daha profesyonelce bir aşamada değilim ama en azından diktiklerimi düzgün dikmeye çalışıyorum .Sevgiler...

      Sil
  31. Yelek size cok yakisiyo daha bi asil durusunuz oluyo. Hepsi harika ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,hadi bir yelek de siz dikin,yelek dikme etkinliği düzenledik :)

      Sil
  32. ooo supermiss kalıp çok iyii ve hardal yelek favorimm :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi siz de dikin o yelekten ya da başka modelden,dikiş severlerle yelek dikelim diyoruz :) Sevgiler .

      Sil
  33. Ellerinize sağlık, bütün yelekler birbirinden güzel gerçekten. Bende bir yelek aşığıyım, ve yelek giymeyi çok severim. çevreci yeleğinize bayıldım.Örnekler burda dergisinden mi acaba? Öyle ise hangi sayı öğrenmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,tanıştığımıza memnun oldum :) çevreci yeleğim Burda-Mart 1994 ,kalıbı çok güzel YELEĞİN ŞALVARLA İMTİHANI...burdaki tarzına da bakın o hali de çok güzel (açık kahve ve cepli ) ama dergim kayıp ne yazık ki bulamıyorum.Sevgiler :)

      Sil
  34. Bunların jiilllllllet gibi olan erkek modeli yokmu, acilen giymem lazım :-,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı var,erkek modelleri de var :)))))Canım kardeşim sana da dikerim bir tane desem yalan olur ...

      Sil