12 Nisan 2015 Pazar

KEÇE ÇANTA DİKTİM

     Bir yapmadığım o kalmıştı,onu da yaptım :))
     Turuncu zemin mor çiçekli bir pazen almıştım,sonra tuhafiyede mor bir keçe görmüştüm (miş'li zaman kullanıyorum ,çünkü sanırım Ekim falandı ) sırf rengi için aldım,çanta yaparım bu elbisenin üstüne (elbiseyi de dikemedim,gelecek yıl inşallah) dedim,ama bir türlü cesaret edemiyordum kesmeye...Geçen gün BİLLUR CRAFT bloğunun sahibi Billur yaptığı çantaları paylaşınca bir cesaret geldi,Stefanel mağazasında gördüğüm modelden yaptım,o da bordo keçeydi,fotoğrafını da çekmiştim ama şimdi hangi dosyada hatırlayamadım ( fiyatını sormadım ama çok pahalı olduğuna eminim)
      Yaptım oldu,ben çok beğendim,her çanta için değil de bazı model ve renk çantaların yerini tutabilir...
       Balkon çiçeklerini de almıştım,onlarla beraber fotoğrafladım..Dekupaj denemesi de yaptım.Taş işine geçen yıl bulaşmıştım ve taş tablolar yapmıştım,yine başladım...
       Ayrıca karar verdim,bu çantada şiir kitapları taşınacak,başkaca ağır bir şey konmayacak..
       Çantayı bitirdikten sonra,bir de keyif kahvesi içtim,mmmm mis mis..









34 yorum:

  1. Bu kadar resim bir arada ağzımın suları aktı! O çanta, o manzara, o mavi sandalye, o pazen,o tepsi, o taşlar hepsi muhteşem!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çanta bana da çok güzel bir enerji verdi,o ağacı da çok seviyordum,mor ve yeşil birleşince daha da hoşuma gitti,çanta çok kolay oldu,keçe çabuk yola gelen bir malzeme imiş ,kolay çalışılıyor...Tepsi bir arkadaşımın hediyesiydi,sandalye eski bir sandalye ama boyayınca hepimiz sevmeye başladık onu,taşlar henüz başlangıç,devamı gelecek :)) Teşekkür ederim Begüm,sevgiler.

      Sil
  2. Bayıldım bayıldım çok güzel olmuş. Yaz geliyor, cıvıl cıvıl elbiselere cıvıl cıvıl çantalar lazım. Sayfa her zamanki gibi insanın ruhuna hitap ediyor hocam. Bu blogda arınıp dinleniyorum inanınki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda,cıvıl cıvıl elbiseler dikelim,baharlık,yazlık..sen keçe ile çok güzel işler yaptın zaten,çanta da yaparsın,yaparız...Benim elbiseler çiçekli olduğu için sade yaptım..Bir kaç çiçek nasıl değiştiriyor ortamı,petunyaları oldu bitti çok severim,sayfayı canlandırdılar hemen :))

      Sil
  3. Bayıldım bayıldım çok güzel olmuş. Yaz geliyor, cıvıl cıvıl elbiselere cıvıl cıvıl çantalar lazım. Sayfa her zamanki gibi insanın ruhuna hitap ediyor hocam. Bu blogda arınıp dinleniyorum inanınki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fundacığım ruhuna iyi gelmesine sevindim,güzellikleri paylaşıyoruz hep birlikte yaşasın :))

      Sil
  4. Çok güzel ve şık;) çok renkli giyinmem ama beni bile ayartır bu güzellikler:) bu arada son kareye vuruldum. Bir dal mimoza ve Türk kahveleri çok davetkar olmuş;) afiyet olsun ve ellerine sağlık. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisedeyken falan hep soluk renkler giyerdim,toprak tonlar falan,annem canlı renkler giymem konusunda uyarırdı beni...Şimdi de hep canlı renkler giyiyorum...:)) Petunyaların renkleri öyle canlı kii,canlandırdı fotoğrafları ... Buyrun kahveleri birlikte içelim,orta şekerli :)) sevgiler

      Sil
  5. offf çok kıkanıyorum biliyor musunuz :) resimler çok iç açıcı.. çanta ve elbise harika.. seviyorum sizin yatıklarınızı. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerime canım benim teşekkür ederim :)) Elbiseyi henüz dikmedim de sonraya kaldı,önce çanta dikildi, beğenilerimizin ortak olması sevindirdi beni :)))

      Sil
  6. Uzaklara bakan aşık kuşlar görüyorum. Oturdukları dal parçası konforlu olmayabilir ama rahat gibi. O şarkılar kendi ağızlarından mı çıkıyor, kafalarının içinde mi dolaşıyor belli değil... Belli olmayan bir şey daha var: Maviye boyanarak, ister uçsuz bucaksız gökyüzü, ister engin deryalar diye düşünme lüksü sunulmuş tahta parçası kim tarafından denizlerden kurtarılmış? Ya da hakikaten deniz kenarından mı alınmış? Ne şekilde bulunmuşsa bulunmuş, bence bir yazıya konu olmayı hak ediyor gibi duruyor orada; sakin ve sessiz ve ağırbaşlı ve kırılgan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten yazar olacak kadınsın valla :) Ne güzel anlatmışsın,bayıldım..Aslında onları bir seri halinde düşündüm ve hepsinin ayrı hikayeleri vardı,sadece bunu ayarlayabildim,daha yapıştırmadım bile,öyle duruyorlar...Aslına bakarsan dört tane taş bir kaça nota ve ağaç parçası ama düşündürdükleri neler nelerrr...Şarkılar yan taraftan geliyor,(aslında ilk dekupaj denemesi notalar ) tahta parçası blog sahibi tarafından özellikle aranıp bulunmuş..Bir kelimeye bin anlam yüklediğimde sana sesleneceğim diyor ya şair,onun gibi,sen de çok güzel anlamlar yüklemişsin ,teşekkür ederim,Bloğunda yazarsan zevkle okurum bu tür hikayecikler,ya da yazılar...sevgilerr

      Sil
  7. Ah o pazen,beni benden aldı,bir fesleğen hikayesi vardır bilir misin Nuray hanımcığım,o hikayee bir saksı gesleğen yüzünden kadın evini bambaşka bir hale sokar...Sanırım bu çanta da seni dikişin başına oturtacak yeniden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorsun pazenlerde genelde aynı renkler oluyor,kumaşçıda bu daha önce hiç görmediğim renkleri görünce ben hemen atladım,ve nasıl parlak ve canlı renkler,vintage bir elbise hayal etmiştim,henüz dikmedim ama gelecek sezona hayırlısı ile...Bugün okula götürdüm çantayı,off offf ne iltifatlar ne iltifatlar,soru yağmuru..şurası nasıl,burası nasıl..Bir de ben o koca ruloyu üç liraya almıştım,bazı arkadaşlar yirmi otuz lira zannediyorlarmış...Dikişin başına oturmak için can atıyorum aslında ,bilmiyorum bakalım ne zaman olacak,sadece bu çantayla da yetinmeyecek gibiyim :)) sevgiler

      Sil
  8. Elinize sağlık çok güzel olmuş, hem neden yapmayasınız, dikişe ilgi duyan insanlar genelde farklı uğraşları da çok güzel yapıyorlar zaten, diğer hobi severler gibi. Rengi de çok güzel. Güle güle kullanılsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,evet elimize iğne yakıştığı için hiç zorlanmadım,keçe de çok uysal bir kumaş,onun da rolü var tabii...Rengi için almıştım,öyle tatlı bir mor kii,o ağaç figürünü de çok sevmiştim yine bir yerde kullanırım diye almıştım,mor ve yeşilin uyumuna bayılırım zaten...sevgiyle kal :))

      Sil
  9. çok sevimli olmuş, bayıldım!!

    YanıtlaSil
  10. Boşa demiyorum dokunduğunuz her şey anlam kazanıyor diye:) Ben ki giyim kuşam moda vs işlerinden pek anlayan biri değilimdir; ama bu çanta gerçekten çok güzel. Güzel olduğu kolayca anlaşılabiliyor daha doğrusu:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fidann teşekkür ederim canım,çanta çok zor olmadı inan,sen de çok rahatlıkla yapabilirsin :)) Bu tür işler kafamı dağıtmamı rahatlamamı sağlıyor,terapi diyorum hep,şurası bitsin,burası bitsin ,bir heyecan,bir neşe sonuca odaklanırken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile...Yoksa benim iç sesim hiç susmaz,konuşur,sıkar,takar,işkillendirir.......Bu işlerle uğraşmak iyi geliyor iyi :)) Azıcık da yeteneğim olunca (hahahaha fahriyeyi de ihmal etmiyorum gördüğün gibi ) .....Sevgiler canım

      Sil
  11. Bu yazıyı görmek çok ilginç oldu. Benim çılgın çantalarımı gören annem "bunlara şiir kitabı koymalıyız" demişti :) Siz de mor çantanız için "sadece şiir kitapları taşınacak" demişsiniz. Demek ki şiir sevenler aynı şeyleri düşünüyor. Keçenin dokusu da rengi de çok güzel. Yeşil ağaçla da çok uymuşlar. Ama o turuncu pazen biçilmeli. Bu çantaya ancak o yakışır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne ilginç yaa,birbirimizden habersiz aynı şeyleri yapmışız,ben de az önce senin çantayı görünce ,şaşırdım ,ikimiz de çanta yapmışız dedim,yaa bu şiir meselesine ne demeli bilemedim :) şiir kardeşliği mi desem,şiirin gücü mü desem...Ama senin çanta tam bir emek işi,bu baskı işi çok yaratıcı,ellerine sağlık :)kumaşla ,çantanın uyumu çok güzel gerçekten,ah bi dikemedim onu...anneye sevgiler :)

      Sil
  12. harikasın öğretmenim:))))) çooook mutlu oldum,cesaretlenip dikmenize.Ellerinize sağlık harika olmuş. geçen haftasonu aynı bu mor tondan bir tane daha diktim,son bir kaç çantayı dikiş makinesi ile diktim hem çok kısa zamanda bitiyor hem içine istediğini rahatlıkla koyabileceğin çantalar oluyor.el dikişi ile olanlar pek ağırlık kaldırmıyor.bir dahakini öyle deneyin derim..sıcaklar gelmeden keçe işlerimi bitirmeliyim, sonra taş boyamaca:)))
    fotoğraflar da ayrıca güzel:)))
    sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billur ilham verdin bana,teşekkürler canım..Yeni diktiklerini de merak ettim.Benim diktiğimi de arkadaşlarım çok beğenince dedim ki onlara,keçenizi alın gelin,çanta dikelim,bakalım neler çıkacak..Ben de bordo ve yeşil keçe aldım tekrardan,yeni çantalar dikeceğim,, taşlara ben de devam edeceğim..sevgiler canım

      Sil
    2. Keçeye bulaştın artık kurtulamazsın ondan:))) son diktiklerimi de paylaşırım yakında.ben keçeyle bozdum kafayı sonum hayrola:) sıcak günlerde keçeye dokunamıyorum o yüzden boyaları alıyorum elime, artık taş mı olur deniz kabuğumu.. Boyanmayı bekleyen o kadar çok malzeme oldu ki.. Sevgiyle kal.. Yeni çantalarını merakla bekliyorum..

      Sil
    3. Bu cumartesi dikeceğiz,çanta workshop yapacağım !!! Farkındaysan hemen de uzman oldum,öğretmeye bile kalktım :))Arkadaşlar da yapmak istediler,keçenizi alın gelin öyleyse dedim,bakalım neler çıkacak :)) sevgiler canım

      Sil
    4. Yakın olsak ben de katılırdım workshopa:) güzel çantalar olacağından eminim.. Sevgiler

      Sil
    5. Billurcuğum,keşke canım,ama bir gün olur kimbilir :)) paylaştım çantaları,bakalım beğenecek misin ,sevgiler canım :)

      Sil
  13. süper ötesi olmuş. sizde de tasarımcı ruhu var öğretmenim:) çok şık. hele o taştan kuşlara bittim. harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşların devamı gelecek Nilgün,tasarımlarımıza devam ediyoruzzz ,harika sensin canım ,teşekkürler :))

      Sil
  14. Ortmeniiiimmmmm, bayildim renklere ya ben. Cantanin ve pazenin renkleri sahane ikisi bir arada akil alir valla:)
    Ciceklerinde cok guzelllllll

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdeciğim ben de doyamıyorum renklere,çiçekler özellikle,çok dayanmıyorlar ama yine de alıyorum,müthiş bir enerji kaynağı :)) pazenin renkleri tam bile çıkmamış ,görür görmez hayran olmuştum,hemen aldım ama kim dikecek,nasıl dikecek gözümde büyüyor her şey bu aralar...Dikiş perileri gönderin bana. :)))))

      Sil
  15. Çok şık, emeğinize sağlık, gulegule kullanıñ

    YanıtlaSil