16 Ekim 2015 Cuma

MOR FİSTANIN MORUNA/ ALTIN DAKAM KOLUNA

Ne güzeldir türkülerimiz...Bedri Rahmi Eyüboğlu, bunu Türküler Dolusu şiirinde öyle güzel anlatmış kii..
Ah bu türküler 
Türkülerimiz 
Ana sütü gibi candan 
Ana sütü gibi temiz 
Türkülerde tüter dağ dağ, yayla yayla 
Köyümüz, köylümüz, memleketimiz. 
Ah bu türküler, 
Köy türküleri 
Dilimizin tuzu biberi 
Memleket ahvalini onlardan sor 
Kitaplarda değil, türkülerde ara Yemen'i 
Öleni, kalanı, gidip gelmeyeni... 
Ben türkülerden aldım haberi. 

Ah bu türküler, köy türküleri 
Ne düzeni belli, ne yazanı 
Altlarında imza yok ama 
içlerinde yürek var 
Cennet misali sevişen 
Cehennemler gibi dövüşen 
Bir çocuk gibi gülüp 
Mağaralar gibi inleyen 
Nasıl unutur nasıl 
Ömründe bir kez olsun 
Halk türküsü dinleyen...

BEDRİ RAHMİ EYUBOĞLU

Yine bir elbise,yeni bir elbise...Yine şal deseni...sevilerek dikildi,giyildi...Creazion dergisinden bir model...Modelin üst bedenini kullandım,altı büzgülü yaptım,birleşim yerlerine biyeler ekledim...



Bu kapaktaki elbiseyi kullandım...

30 yorum:

  1. Ah sen,ah doğanın kızı,toprak tonlarında kadın.O fotoğrafların içinde,hep oradaymış,oraya aitmiş gibi duran kadın,ah sen,ah doğanın kızı,ah ki ah......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahiden toprak tonlarını o kadar çok seviyorum ki,iyi tanıyorsun beni güzel kadın...

      Sil
    2. Sen kendin toprak tonlarındasın,üretken,yumuşak,anaç,sevgi dolu,kolların herkese açık.Bağrını delip diken sokana gül verirsin,ben seni öyle tanıyorum.O yüzden toprak tonlarında kadınsın işte.Renkleri kasdetmiyorum ama haliyle o tonları seviyorsun çünkü kendin topraksın be kadın

      Sil
  2. Bayıldım elbiselere, bayıldım bandanalara, bayıldım kumaşlara, ortama, sculentlere, şiire. Bu bloğa girdiğimde bayılmadan çıkamıyorumki hocam. O eller dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fundaaa çok teşekkür ederim canım...Bandanasız çıkmam abi gibi bir şey benimki ...Hele de dip boyası geldiğinde en büyük kurtarıcım onlar...Şairler öyle güzel anlatıyorlar kiiii,az sözcükle çooook şey....Şiir candır diyorum,seni kocaman öpüyorum Funda :))

      Sil
  3. Yine kumaşın deseni harika. Böyle desenli kumaşlarda modeli belli etmek için biye çok güzel oluyor. Şu anda elimdeki dikişim de böyle biyeli. Çok yakışmış canım. Eline sağlık güle güle kullan sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Biyeler beni çok uğraştırdı,onun için sadece ön tarafa koydum,arkada yok :)) Merakla bekliyorum dikişini ...Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Off bu nasıl güzel olmuş böyle. Mor hastası ben nasıl buna bayilmazki. Ayrıca mor yeşil kombininize de bayildim. Özgür ruhlu kadın seviyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morun da hastası olunmayacak gibi değil kiii ,ben de çok severim moru...Hele mor ve yeşile bayılırımmm Nilgün...Güzel kadın ben de seviyorum seni :)))

      Sil
  6. 10 puan 10 puan 10 puan! Şerit çok güzel tamamlamış, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy Terzi Begümm çok teşekkür ederim :)) Yaşasınn 10 puan aldım,beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  7. Canımın taaa içi hocam güzel becerilerinzden yine bir post hazırlamışın bütün övgülere alkışlanmaya layıksın farklı tarzın beni cezbediyor ayrıca dergi elimde var modeli birebir dikeyim istiyordum ama sizden fikir alarak böyle bir elbise de dikme fırsatım olur inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dik Ayselcim,memnun kalırsın,ben çok beğendim gerçekten,eğer kumaşın düz ve biraz kalınsa tam orjinali de olabilir,arkadaşlarım da bu modeli çok beğendiler...üstte hoş bir duruşu var...Aysell ne kadar içten birisin sen,birbirimizi sadece ekrandan tanısak da o samimiyeti ve içtenliği hissettirdiğin için teşekkür ederim,çok sevinirim dikersen ,hadi bekliyorum :)))

      Sil
    2. Gerçekten bu modeli dikeceğim ,tavsiye ettiğiniz kalın kumaştan orjinalini , sizin diktiğinizden viskon tarzı kumaştan düşünüyorum sadece bu ara kronik rahatsızlığım gündemde bir iyi bir fenayım bir biçsem her gün yavaşta olsa dikerim de hayırlısı bakalım.
      Sanalda da olsa kişi kendini yansıtıyor değilmi hocam ,sende içtensin ve yaklaşımın güven verici bu yüzden siz diye hitap etmiyorum inş. yanlış anlaşılmam ve saygısızlık etmiş olmam :) ilham veren dikişlerinizin boll olması dileğimle sevgi ve selamlar .

      Sil
    3. Geçmiş olsun Aysell,tez zamanda geçsin hastalığın..Güzel arkadaşım içinden geldiği gibi yaz,ayrıştırmanın bolca yapıldığı günümüzde bizlerin de birbirimize yakınlaşmamız kadar güzel bir şey olamaz,doğallığı çok seviyorum ben de :)) Dikişimiz bol olsun :))

      Sil
    4. Samimiyetin için teşekkürler sağolasınDeğerli Nuray'cığım,İyi dileklerin içinde sağolasın.
      Bir sorum olacak crezıon kalıpları biraz büyük oluyor bu modeli kendi bedenizin numarasına göre mi çıkardınız yoksa bir beden küçültünüzmü ? bir soru daha etek kısmını büzgülü yapmak için bel ölçüsünün 2katınımı uygulamalıyım ?son sorum üst kısmın bele gelen eteğini uzatıp veya kısalttınızmı .Yormam inşallah seni yazdım ama azıcıkta utandım :)

      Sil
    5. Ayselciğim ben 40 beden çıkardım,hafif bol oldu bu da hoşuma gitti (zaten hep 40 çıkarıyorum ) kumaşım 1.5 metre idi ,kumaşa göre yaptım,büzgüsü çok değil,hatta bazen eni boy yapıyorum,pek de problem olmuyor,uzatma ya da kısaltma yapmadım,aynısını kullandım,sadece biye geçirdim,biyeyi de sadece ön tarafa geçirdim...Ayselciğim seve seve cevaplarım canım,sor lütfen :))

      Sil
    6. Canım hocam aydınlattığın için allah razı olsun.. Kafamdaki soru işaretlerine ışık verdin <3 demek büzgü de kumaşın eni boyu çok fark etmiyor ,şimdi eteğin dar kalıbını mı yoksa büzgülüsünümü yapmaya karar vermek kaldı .sevgiyle kucaklıyorum

      Sil
    7. Bazı kumaşlarda olmaz ama bu kumaşlarda esneklik fazla olmayınca sorun olmadı,kumaşları az aldığım için,bazen parçalı bile yapıyorum hiç belli olmuyor...Bu iki desenli elbisenin de arka üst bedenleri parçalı ,bir şey olmaz yaa diyorum :) olmuyor da ,ben göstermesem kimse fark etmiyor...Çünkü ben kumaşların metresini çok pahalıya alıyorum,öyle bir lira iki liraya nerdeee ...Kolay gelsin arkadaşım :)

      Sil
  8. elerinize sağlık hocam :) harika her zamanki gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemin ,dikiş candır :))

      Sil
  9. Yine çok çok çok güzel:)) o sukulentlerden de gözümü alamadım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billuuur çok teşekkür ederim canım,öpüyorum seni :))

      Sil
  10. Bayılıyorum bu fistanlarina.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moonnn sen de seviyorsun bu fistanları biliyorum , Datça feribotuna atla ,kumaşı al gel dikelim :)))

      Sil
  11. Teşekkür ederim Server,pek mutlu oldum :)) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  12. Seni artik tek geciyorum bu alli morlu entarilerde Nuray'cigim. Ama bir kiskanciiiimmmmm hemen morlu bir pazen aldim:)))
    Ama iste kuyamam ben onu dikmelereee. Entarilerine ayri,sana ayri bayiliyorum ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüde kıyılır mı kesmeye o güzelim kumaşları,hem de morluymuş,bak sennn...Pek merak ettim şimdi bak...Hadi şu işleri çabucak bitirive de dik morluyu :)) Ben de kıyamıyorum yaaa,yerine ynisini koyup anca öyle kesiyorum..ne olacak bizim bu halimiz...

      Sil
  13. Bedri Rahmi Eyüpoğlu şiirleri ne güzeldir hele türkülerimizin bizleri ortak, saf bir dünyada buluşturması ne kıymetlidir..

    Arkadaşlarımın dediği gibi ben de huzur buluyorum blogunda ve emeğin karşılığında ortaya koyduğun ürünleri çok beğeniyorum :)
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de şiir seversin biliyorum, çok teşekkür ediyorum ,duygularımız karşılıklı :)) sevgilerimle...

      Sil