20 Ocak 2016 Çarşamba

EKOSE JİLE

    Nihayet bitirdim ekosemi ve iki gündür de giyiyorum.Yani sen hem ekose etkinliği yap hem de tembel ol ,en sona kal (aaa dur en sona kalmadım,daha Nurten var,Server de bitirmedi sanıyorum)
     Kumaşım yünlü bir kareli,karelide en çok kırmızılıları seviyorum ve kumaşçıda görür görmez de alıyorum.Önde ve arkada kupları var,belden aşağıya doğru genişliyor,bu modelleri seviyorum zaten.Astar yapmadım,yaka ve kol kenarlarını pervaz ile çevirdim.Arkada sarı demir fermuar kullandım.
     İki gündür de jilemle pek bi havalıydım .Bilirsiniz kareli kumaşlar en çok okul formalarını hatırlatır.Bol bol liseli iltifatı aldım,(öğretmenlikte 20 yılı aştım ne liselisi dedim elbette )Kimi de orta okul yıllarını hatırladı,



Bu yaramazlar da öğrencilerim,sınava girecekler bu yıl

61 yorum:

  1. Sona kalan dona klair derler ama donakalmis gibi bir haliniz yok Nurayim ogretmenim. Cok chic olmussunuz valla. O gomlek icine cuk oturmus, ne hos yakasi varrr!!!
    Ama ceketide aradi gozlerim. Sanirim o ayri bir yayin olacak. Ellerine saglik guzel gunlerde giyiniz liseli baggyaannn!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdem canım,çok teşekkür ederim beğeniniz benim için bir onurdur efenim :)) Gömlek kıravat yaka bir gömlek,eskiden çok modaydı ama o zamanlar bana rüküş gelirdi,ya da çok kadınsı( o zamanlar pek spor takıldığımdan her halde)bu sene vitrinlerde görünce hemmen edindim ve yeleklerin içinde de çok kullandım.Mevlüdem ceketi de istedim ama fotoğraflayamadım sabah okula giderken ,inşallah yarın canım....Liseli bağyandan sevgilerrr

      Sil
  2. Yaa çok güzel olmuş. Beyaz bluzla harika duruyor. Ama ayakkabılarla da rahat görünüyor, bütün gün ayakta durulabilir bir kıyafet.Güle güle giyin. Çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgeee beğenmene sevindimm,kırmızı karelileri beyazla birleştirmeyi çook seviyorum.Çok çok rahat bir tarz,bu tarz ayakkabılarla beğendim başka tarz bir ayakkabı ile pek hayal edemedim...Teşekkür ederim,aaaa sen de varsın dahaaaa Özgee,hadi hadi bitir artık

      Sil
    2. Ekose kıyafet dikemedim.Dikiş bilgim çok kısıtlı, ekosenin çizgilerini denk getiremem. Hiç denemedim bile. O yüzden biraz kolaya kaçıp ekose atkı dikmiştim.Pazen elbise de beklemede. Fermuarı dikmekte zorlandım. Daha doğrusu diktim de kötü oldu.Sökmem lazım.Siz çok hızlısınız, yılların tecrübesi var tabii. Ben çok yavaşım.Şubat'a bitirebilirsem büyük başarı :)

      Sil
    3. Hayııırrr şimdi hatırladım senin yarım olan pazendi,onu kareli olan diye düşünerek yazdım.Pardon Özgeciğim,sen çok güzel bir hikayesi olan kareli etekle atkı vardı hatırladım şimdi,ay ayyy yaşlılık işte :))))

      Sil
  3. Heheheh,kırmızı ekose candır de mi örtmenim :))Çok şık olmuşsun,acayip de havalı,öptüm ekoseli ekoseli,yaşa varol..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızıya da ya yeşil ya da lacivert çizgiler değil mi Sevdaa. Teşekkür ederim ,şımartıyorsun benii,pek mahcup oldum efenim :)))Öpüyorum seni

      Sil
  4. Kırmızıya nazar çabuk değermiş bir nazar boncuğu lazım çalışkan öğretmenime. Bak şimdi tam da "bana jile olur mu ki" derken olabileceğini kanıtladın valla. En sevdiğim giyecektir jile ama sanki sadece gençlere ait bir giysi gibi davranılıyor. Hele Afyon'da bir ev gezmesine gitsem herkesin üstünde, başında, ayakkabısında, çantasında belli markaların belli kıyafetleri oluyor. Hiç bizim diktiklerimiz gibi kişiye özel şeyler kimsede bulunmuyor. İster istemez böyle yerlere gideceksem kendi diktiklerimi giyemiyorum :) İşyerimde odamızdaki tek bayan da benim. Şöyle kılık kıyafet konuşacak kimsem yok. Keşke aynı mahallede veya aynı apartmanda veya hiç değilse aynı okulda falan olsaydık. Neyse, hem jile, hem kırmızılı, hem ekoseli; valla ne diyeyim Nurayım. Ellerine sağlık ve güle güle giy. Çok düzgün bir iş çıkmış ortaya. Temiz ve net bir çalışma. Ben de Sevda Hanımın etkinliğine jile mi diksem acaba? Oldu oldu, olmadı en kısa zamanda denenecekler arasına alıyorum.
    Ayrıcanaaa ben ödevimi bitirdim. Bluzumu diktim. İlik evi meselesi de halloldu. Şimdi sıra fotoğraf çekiminde. Nasipse cumartesi efenim, fotoğrafçımdan randevu almam gerekiyor. Oğlum müsaitse beni çeker, ben de içlerinden eli yüzü düzgünleri seçerim artık.
    Makinam bozuldu şekerim sormaaa. Biliyorsun benim Singer kraliyet ailesi mensubu bir düşes olduğu için ziyadesiyle kaprisli. İki dikiyor üç beş atlıyor. Canıma okuyor. Babamın aklında kalmış, modelini numarasını aldı, serviste arkadaşı var, soracak durumu. Görmek isterse de oğlum makinayı götürecek. Babamın arkadaşı yetkili servis değil ama çocukluktan bu işlerin içinde olduğu için master seviyesinde bir amcamız, makinanın derdini uzaktan anlıyor. Zaten servistekiler de Afyon'daki bütün terziler de muhakkak ona danışıyorlar. Bakalım bizimkine ne diyecek?
    Sevgiler gönderip gideyim ben canım. Çünkü an itibariyle yine yarın oldu, saat gece yarısını çoktan vurdu. Cam ayakkabımı merdivenlerde kaybederim veya kupa arabam bal kabağına dönüşür diye korkmuyorum ama günler boyunca az uyuyunca baş dönmesi yaşıyorum. Bir kaç haftadır oldukça az uyuyorum ve sabahları başım dönüyor. Neyse ben gittim bileee!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha Nurtenn pek çalışkan olamasam da öyle denmesi çok hoşuma gitti,teşekkür ederim canım arkadaşım .Ya Nurten niye sana bana cile olmasın kiii,bak oldu işte,giyimi de rahat ve şık,şiddetle öneriyorum..Ayrıca Nurten biz hotkütür(okunuşunu yazdım) çalışıyoruz,kumaş seçiminden dikimine kadar,bir benzeri şans eseri çıkabilir,ama o bilmem ne markalardan giyenler her an pişti olabilir :) Bir keresinde okul açılış gününde kaç kişinin üstünde Koton'un aynı etek ceketinden görmüştük.Nurten hani sen bir keresinde ,tası tarağı toplayıp gelesim,komşu olasım var demiştin,ne güzel olur,ooooo ne çok muhabbet ederiz,motifler öreriz,ben de her fırsatta dile getiriyorum ya,bu bloğu da sohbet etmek için açtım,ilgi alanlarımla ilgili konuşmayı çoook seviyorum.Geçen gün çok sevdiğim bir arkadaşım feveran etti,bıktım sizden diyor,dışarı çıkınca ya manifaturacıya ya da tuhafiyeye gitmek istiyorsunuz diyor....Çok güldük tabii...Pekii ödevini bitirmişsin,sevindim.Senin düşese geçmiş olsun diyorum,bilirim ne can sıkıcıdır,makinenin bozulması,iyi dikmemesi,kendine de dikkat et,bende de vardı o baş dönmelerinden,acile bile gitmişliğim var...Aman aman Allah korusun.
      Sındırellaya bağlamana da bayıldım,güldüm,çok hoşuma gitti.Sende de yazma kabiliyeti yüksek yavrum,performansına yüz veriyorum :))))

      Sil
  5. Aslında en sonda ben varım hocam :) Hatta kadar sondayım ki ya olmazsa diye "Ben de varım" bile demeye korktum. Kendi kendime usulca dikiyorum. Etkinlik ay sonuna kadardı değil mi? Eğer öyleyse yetişirim ben de ucundan :D
    Jile çok güzel olmuş gerçekten. Jilet gibi, ustalıklı bir çalışma olmuş. Çok da yakışmış. Maşallah diyelim. 10 puan 10 puan 10 puan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emellll çok sevindim,gerçekten lütfen kaybolma ,zaten kaç kişiyiz şurda,ne güzel hem dikip hem eğleniyoruz...Sen dik yeter ki,ay sonuna daha var...Bak Altta Aysel de çok sevinmiş,senin görünmene...Beğenmene çok sevindim,teşekkür ederim,azıcık daha zayıf olsam daha güzel olacaktı ama olmuyor olmuyor...Ohhh puanları da aldım,yaşasın...şimdi biz pek merak ederiz seninkini :))

      Sil
  6. Nuray'ım her zaman diktiklerine hayran olacağım üzrine yakıştırmana kumaş seçimine helede görüntülerindeki duruşlarına birde birde öğretmenliğine :)öğrencilerin çok şekerler eee kimin talebeleri :) onlara sınavlarında başarılar zihin açıklığı diliyorum .Jilen gerçekten çok şık ekosede bombayı patlattın valla :))
    by ML nin yorumunu gördüğümede çok sevindim kendisine kolay gelsin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayselll canım ,tatlı dillim,sen hep böyle şımartıyorsun bizi,teşekkür ederim gönlü güzel arkadaşım...Gençler çok tatlı yaaa,bugün de onlarla çekirdek çitledik, topladım başıma hepsini,deneme sınavına gireceklerdi,rahatlasınlar dedim.Sağol duaların için,gençlerimiz Allah'a emanet olsunlar,yolları açık olsun.Emel için ben de sevindim çok...

      Sil
  7. Bence çok güzel olmuş. İçindeki gömlekle uyumlu olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Kışa kırmızılı kareli yünlü kumaş çok yakışıyor bence. Ellerine sağlık, güle güle giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de çok yakışıyor,battaniyede,atkıda,,giyside hep cezbetmiştir beni..Teşekkür ederim Handann :))

      Sil
  9. Çok şık zarifsin canım güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemm , çok teşekkür ederim canım :)))

      Sil
  10. Çok tatlı olmuş, bayıldım. Güzel günlerde giyin, çok şık gerçekten, kırmızı karelinin ayrı bir havasının olduğu ise kesinlikle doğrudur.Çok beğendim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar kırmızılı kareli giysim olsa da kumaşçıda farklı bir tarzını görsem yine alırım,geçen yıl yine öyle hem de üç metre kareli kumaş aldım,şunu da yaparım,bunu da yaparım sen kes kes üç metre kes diyorum bir de :))Çok teşekkür ederimmm,çok sevindim beğenmene :))

      Sil
  11. Merak ediyordum ekoselerden neler yaptığınızı. Çok cici olmuş, (işin içinde ekose olunca cici kelimesi daha uygun oluyor;) )
    Gömlek de çok dikkat çekici, onu da çok beğendim.
    İyi günlerde giy;)
    Diğer ekoseleri de yakında görürüz umarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billurcum değişik güzel işler yapıldı,elbise,bluz,etek ...yakında birleştireceğiğim hepsini..Teşekkür ederim canım,bu sezon bu gömleği her şeyle giydim,okulda dalga malzemesi bile oldum bu yüzden :)))

      Sil
  12. Hocam saçlar daha çekici bir kızıl olmuş. Elbise liseli çıtır modeli. Güzel güzel pozlar veriliyor. Neler oluyor bakimmm. Ay valla bayıldım. O kadar çok yakışmışki sanırım hasetlendim. Eee tabi öyle güzel manzaralı balkonda böyle güzellikler dikilir elbet. Gömleğede vuruldum ayrıcana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fundaaa kız sen neler diyorsun öyle çıtır mıtır,bu işte bir iş var diyorsun demekkk ,hahahaha sen çok yaşa emiii :))) Sen tehdit etmeye başladın mı enişteyi,bekliyorum bakk,balkonda bir etkinlik yapalım,bir dikiş çalıştayı yapalım Fundaaa...Haaa ayrıca demek bütün maharet balkonda Funda Hanım bende iş yok,bunu unutmiyciim Funda Hanımefendi :)))

      Sil
    2. Ewet başını yemeye başladım, benim adamın. Taşınamasak bile tatile çıktığımızda gider ziyaret ederiz dedi, havalara uçtum. İnşallah bir gün kapınızı çalıcam hocam. Yok hocam hiç maharet balkonda olurmu? Balkonun ve manzaranın verdiği ilhamı değerlendirmeyi bilende asıl maharet. İnsanın ruhu tasarımcı bir ruha sahipse balkonda neymiş. Manzarada neymiş. (Ayy Allahım ter döktüm. Hay dilime) :)))

      Sil
    3. Hahahahaİlahi Fundaaa ter dökme kız ,güldürdün beni Allah iyiliğini versin emi :)) Canım bekleriz her zaman ,ne demek :)))

      Sil
  13. Süper olmuş elbise, çok güzel bir kumaşmış. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begüüüümmm sen nerdesin yaaa :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  14. Nuraycım o okulun manzarası nedir böyle? Bu çocuklar o manzara burunlarının dibindeyken nasıl konsantre olsunlar? Gerçi sen de diyeceksin ki "burada bütün manzara bu zaten, bakkalın, manavın, evde tuvaletin banyonun, bahçede kümesin manzarası budur. Çocuklar için değişik bir şey değil" :) Yahu ben Afyon Lisesinde okurken, orjinal taş binanın, bilmem kaç metro yüksekliğindeki orjinal pencerelerinin yarı beline kadar boyanmış camlarından caddeyi bile görmedim hiç. O yüzden Afyon Lisesi bizim zamanımızda Türkiye'de 36. idi. Çok konsantre öğrencilerdik :) Öğrencilerine sevgiler gönderiyorum. Sizde kar tatili yoktur nasılsa, yarın karne almaya gelirler. Hepsi iyi notlar almışlardır umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çook şanslı çocuklar ,okulun manzarası,konumu,fiziki şartları çok güzel(tenis kortu bile var)Şevket Sabancı eşi için yaptırmış,sağolsunlar diyorum,başka bir zihniyet oraya mutlaka otel yapardı eminim.Ben üniversitedeyken de Ankara'da da Sabancı yurdunda kalmıştım ,minnet duyarım her zaman. Amaa dediğin doğru Anadolu'da zor şartlarda okuyan gençler çok daha azimliler,daha çok çabalıyorlar...Anadolu liseleri açılmadan önce bir şehrin en iyi liseleri o şehrin adını taşıyan liselerdi,çoğunun tarihi Cumhuriyetin ilk yıllarına dayanır genelde .Afyon Lisesi de öyleydi demek ki,ne güzel başarılı öğrenciler yetişmiştir kim bilir ...Biri bizim canım arkadaşımız :)) Lise birlerde baktım,üç teşekkür ,bir takdir var..on zayıf,on dört zayıf ooo Nurten görsen ama sonra adam ediyoruz onları ,zorla morla,iknayla....

      Sil
    2. Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Org. İsmail Hakkı Karadayı, Org. İlker Başbuğ, Org. Hasan Kundakçı, yönetmen Yücel Çakmaklı, Emel Müftüoğlu, Neco Afyon Lisesi mezunuymuş :) Bir de ben ayol :)

      Sil
    3. Ben Nurteni tanıyorum ,diğerlerini çıkaramadımdı zaten :)))

      Sil
  15. Çok severim ekoseyi lakin uzun zamandır giremiyorum. O kadar çoook kilo alınca. Ama gençligimde İskoç Eteklerim vardı. Önünde süslü kocaman çengelli iğnesi olan. Altında cizmelerim. 30 yıl öteye gittim. Güle güle giy arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o iskoç etekleri,önlerindeki çengelli iğneleriyle az mı giydik,pileli ,ne güzel de dönülürdü o eteklerle...Ruhumuz genç Ayşennn

      Sil
  16. çok yakışmış ellerinize sağlık iyi günlerde giyin her zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nilgünn,çok teşekkür ederim :)

      Sil
  17. Şahane olmuş, çok da yakışmış size. İnsanın kendi ürettiği bir şeyi giymesi/kullanması ne kadar keyiflidir öyle değil mi?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl keyifli ,ben diktim demek öyle güzel bir şey kii... Çook teşekkür ederim

      Sil
  18. Kumaş ekose helede bi de kırmızı ise dikip giyen de böyle maharetli hoş biröğretmen
    hamım ise hiç bir şey yazmadan seyretmek lazım bence. İyiki blogunuza uğramışım çok güzel paylaşımlarınıza eşlik edeceğim için mutluyum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok teşekkür ederim,ne güzel şeyler söylüyorsunuz,ben de memnunum tanıştığımız için :)) sevgilerr

      Sil
  19. İnanılmaz şık olmuş, çok sevdim. İçindeki bluza ve kombine de bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim,çok teşekkür ederim :))

      Sil
  20. Önce resimlere baktim tek tek, icimden tam "ne güzel yaa...liseli ögrnciler gibi olmus" diye gecirirken, yazinda bununla ilgili iltifatlar aldigini okuyunca tebessüm ettim:)

    Coook yakismis, bayildim. Ellerine saglik ve güle güle giy Nuray'cim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşeee,teşekkür ederim,okul formalarını hatırlattığı için olsa gerek,bu benzetmeler,yoksa ne liselisi,gençlik uçtu gitti ama ruhumuz genç değil mi arkadaşım :)))

      Sil
  21. Saçlarla elbise tam bir uyun içinde:)

    YanıtlaSil
  22. çok yakışmış, ellerine sağlık :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel olmuş gülerek giyin Annemin deyimiyle eskisi çölüğe bende ekosenin pileli eteğini severim.Çok yakışmış buluzun dirsekten sonrasını beğenmedim Liseli kızlara benzemişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım,ama ben hiçbir şeyi çöpe atamıyorumm,her şeyim kıymetli...Az giymedik pilelilerden...Aaaaa ben de en çok kollarını seviyorum ama :))

      Sil
  24. Makinende balkonda iyi olmuş havalı havalı dikişleri dikersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz fazla hava geliyor amaaa,üşütüyor :))

      Sil
  25. Maşşallah manken gibisiniz:) blogunuzu yeni keşfettim ve artık takipteyim :) bende beklerim.

    YanıtlaSil
  26. baayıllldımmmmm. muhteşem olmuş. hatta muhteşem ötesi olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydınnn :)) hoş geldin,çook teşekkür ederim.Baktım çok benziyoruz,üretmek,fotoğraf çekmek,seyahat konularında ,yayınlarda buluşmak dileğiyle :))

      Sil
    2. kesinlikle :) takipteyim

      Sil
  27. ah ahhh dikiş dikebilmek de benim en büyük dileğim :) umarım bir gün ben de başaracağım,inançlıyım :) ben içinizdeki bluzun oriyantalliğine bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O güzel işleri yapan dikiş de diker Seher :)) dikiş de çok zevkli .Teşekkür ederim :)

      Sil