6 Ocak 2016 Çarşamba

MACERALI FETHİYE YOLCULUĞU

   Keyifle yapılan yolculukları çok severim.Her yolculuk bir yol hikayesini de getirir beraberinde...Kıyısından gidilen  şehirler,ortasından geçilen kasabalar,yol kenarlarındaki satıcılar hepsi birer hikaye oluşturur bakarsan....
   Hele yoğun iş temposunun ortasında çıkılacak bir seyehat nasıl da güzel gelir ruhunun yorgunluğuna...
    Cuma okuldan sonra çıktık yola,çok istememe rağmen köylü pazarına yetişemedik,yine de gittik pazar alanına,sona kalan bir kaç pazarcıyı  da boş geçmedik tabi.Fethiye tam bir sonbaharı yaşıyordu aslında ama onlara sorarsanız karakış gelmişti :)) 
     Hani yazıyorlar ya ''köy kahvaltısı '' bulunur diye.Tam da gerçek o köy kahvaltısından yaptık,kuzine sobada közlenmiş patatesler,taze süt,tereyağı ,yeni sıkılmış zeytin yağı....
     Fazla mutlu olduk sanırım ,cumartesi gece akraba ziyaretinden dönerken polis çevirmesine takıldık,polis dedi arabanızı bağlayacağız,bu konularda o kadar safım ki o ne demek diye polise sordum bir de :)) Arabayı aldığımız şirketin vergi borcu varmış(henüz üstümüze almamıştık arabayı) Ne kadar yalvardıysam ,biz dürüst çalışan kendi halinde memurlarız dediysek de ıı  ıhh ,olmadı sonuçta onlar da görevlerini yapıyorlar,çekici geldi gecenin bir vakti,bizi bari evimize bırakın dedik,ben arabanın içinde ,çekicinin üstünde güler misin ,ağlar mısın...
      Sonra o kadar uğraştık ki,emanet araba bulduk,nişana zor yetiştik,polislerle bir türlü anlaşamadık,koca trafikte,emniyette fakslar çalışmıyor,vergi dairesinde sistem arızalı.............Yani yeni Türkiye manzaraları.......Biz pazar dönemedik elbette....Eşime dedim ki,kafadan gün kazandık,ah vah etmeyelim tadını çıkaralım,gezelim,tozalım...Haksız mıyım arkadaşlar :))
      Fethiye'ye bayıldım bayıldım bu sefer,nasıl güzel bir sonbahar,aynı yerlere defalarca gittim ve fotoğraf çektim...

                                  SERPME KÖY KAHVALTISI :))









                               


Nasıl haksız mıyım,aşık olunmayacak gibi mi bu güzellikler

34 yorum:

  1. Ayy o köy kahvaltısına nası özendiim kuzinede patates mmm ♥_♥ trafik çevirmesi de olmayaymış her şey harikaymış aslında, geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzine zaten başlı başına muhteşem değil mi,bir de ekmekler ,patatesler ...damaklar bayram etti bu lezzet karşısında.Teşekkür ederim canımmm :))

      Sil
  2. Boşa denmemiş,her şerde üç hayır vardır diye.Biz seni merak ettik ama gerçekten de zorluk yaşamışsın.Fakat sonrası ne güzel...Gene doğanın içine kaynamış gitmişsin...Hadi artık,kolları sıva,fahri etkinlik annesisin,öyle duduğun yerden olmaz.Ben elbisemi bitirdim bugün.Yarın ikinci elbiseyi tamamlamaya çalışacağım.Volkan beyden 12,5 m divitin aldım,Allah affetsin beni,hihihihii.Her siparişe hediye parça kumaşlar koyacak,öyle anlaştık.Ayrıca sonrasında size bir güzellik daha yapacağım ama söylemem.Şööyle atraksiyonlu bir şeyler görelim pazen kraliçesinden,haydi.Valla her gün gelip soracağım ona göre,hihihihiii...

    YanıtlaSil
  3. Atraksiyon benim göbek adım Sevda hehehehe yaşadıklarımızdan belli olmuyor mu :))) Peki siparişler telefonla mı veriliyor,benim instagramım yok,kumaş seçimi numara ile mi nasıl,bilgi istiyorum...Mağdurum ben mağdurrr :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstersen ara istersen vataaptan yaz hepsne cevap veriyor Volkan bey.Bak Funda da vermiş siparişini

      Sil
    2. Kumaşlara benim yayınımdan bak,beğendiğinin dotoğrafını çek yolla vatsaptan,benim de selamımı söyle.Ohh gelsin pazenler divitinler.

      Sil
  4. Aaaa diye başladım,ayyy diye devam ettim, ah ah diyerekten ilerledim. Arabanın çekildiğinemi üzüleyim. Doğanın güzelliğinemi imreneyim, biz burda betonların içinde kalmışız onamı yanayım bilemedim. Ama o pazen elbise bordo çorap ve cekette gözümden kaçmadı bunca duygu selinin arasında. Hele düz fönlü saçlar. Hımmmm çok güzel. Hem geçmiş olsun, hem sefanız olsun.diyelim hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda öyle güzel ifade etmişsin ki yaşadıklarımızı,biz de bütün o ünlemleri bol bol kullandık canımm...Kombinimi ben de çok beğeniyorum,kuaförden sonra çekilince fotoğraflar öyle oluyor...İnşallah sen de sevdiğin ,istediğin yerlerde yaşarsın canım... Teşekkürler Fundacım :))

      Sil
    2. Ahhh inşallah hocam sağlıkla hayırlısıyla inşallah.

      Sil
    3. Ahhh inşallah hocam sağlıkla hayırlısıyla inşallah.

      Sil
  5. Önce geçmiş olsun diyorum. Çok mutlu olmak gerektiğinde sonuna kadar olmak herzaman iyidir. Mutluluğun üstüne gelmiş aksilik, mutsuzluga gelmemiş. Değil mi? Sonbhsr renkleri de muhteşem 4 mevsim güzel şey. Fotoğraflar harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim moon , seviyorum senin bakış açını,mutsuzluk üstüne mutsuzluğun onarılması daha zor değil mi ...Teşekkür ederim

      Sil
  6. ayy o sofraya bayıldım... :)

    YanıtlaSil
  7. Sofra doğa sen tüm aksiliklere rağmen harikasın canım.

    YanıtlaSil
  8. Hay Allah! Arızalı fakslarına, sistemlerine bakmadan hiç taviz vermemişler bir de.
    Hani ne denir, ''Dinime söven müslüman olsa''
    Neyse ki gidip gördüğünüz güzellikler geçirmiştir sıkıntısını..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç taviz yok,gerçekten hak etmeyene vermesinler taviz tamam ama vergi işi halledildiği halde ekranda gözükmediği için kabul etmiyorlar,vergi dairesinin de bilgi işleminde arıza varmış,o yüzden ekrana düşmüyormuş,vergi dairesi belgeyi faksla göndersin diyoruz ,faks bozukmuş...Sonunda tesadüfen bir komiser olaya dahil oldu dedi ki vergi dairesini biz arayalım ,onlardan teyit alalım,ve o şekilde sonuçlandı...Bazıları çözüm üretmek yerine hep yokuşa sürüyor,bazıları da çözüm üretip olayı sonuçlandırıyor...Önceden öfkelenip otururdum böyle durumlarda ama artık öyle yapmıyorum,yapmayalım da...Sevgilerr,teşekkürler..

      Sil
  9. Nasıl güzell bir öğretmen ve diktiği elbise ,nasıl güzel manzara nergisler sıklamenler off off baktıkça baktım ...biraz üzücü bir yolculuk olmuş ama sonra telafi edilmiş, gezmek insanı müthiş motive ediyor hocam yedikleriniz afiyet bal olsun yarasın ....bu yaz kızım senelik iznini fethiye de kullandı yamaç parajütüne kadar eğlendi eve geldiğinde anlatıkları çok güzeldi ülkemiz şahane bir yer boşuna değil dış ülkerlerin gözü olduğu .inşallah tekrarı olan bir gezi olsun bizleride bu güzelliklerle buluşturduğun için teşekkürler sevgiyle kucaklıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayselll sen çok tatlı dillisin,insanın içine güzellik katıyorsun,teşekkür ederim bunun için :)) İlk nergizleri görmenin,onları dalından koparmanın mutluluğunu yaşadım ben de ..Yamaç paraşütü şahane bir şey ,ben yapamam tabii,yapana da helal olsun,Ölü deniz muhteşem görünüyor,yukardan.Ülkemiz çok çok güzel ama cehalet çok ne yazık ki..Bilim ,sanat kültür çok zayıf ,çokk...Her şey iyi olur inşallah,sevgilerimle canım

      Sil
  10. Koca kisisini bir ikna edebilsem oyle bir kuzine kuracagim ki salona, hepiniz siraya gireceksiniz o kuzineyle fotograf cektirmek icin:)))
    Yasalinlan aksilikleri aslinda guzelliklerin bahanesiymis, sizde bunu bunu farkedip cok guzel degerlendirmissiniz, ne guzel:))
    Guzelliklere, guzellikler katmissin, seninle manzara daha bir anlam kazanmis Nurayim, butunlesmissin hos otesi karelerde. Kocaman opuldun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdee döküm ,çok güzel kuzine sobalar var,biliyorsundur mutlaka,onlar çok yakışır senin eve,soba pis iş ama ayrı bir zevki de var,keyif için kuracaksın,sen ikna edersin enişteyi Mevlüdemm :)) Aslında her şey olacağına varıyor,bazen o kadar geriyoruz ki kendimizi,oluruna bırakıp anın tadını çıkarmak en güzeli..Mevlüdeciğim çok teşekkür ederim canım,görüntüye aşık oldum adeta,dönüp dolaşıp aynı yerlere tekrar tekrar gelip diyordum ki,önceki fotolar güzel olmadı hadi yine çek :))

      Sil
  11. Özellikle deniz fotoğrafları için teşekkürler.Fotoğraflar harika, insan öylesi güzel yerde yaşlanmaz;) kuzinede pişen patatese de doyum olmaz değil mi?
    Çok güzel bir tatil olmuş;))
    Buarada pazen elbiselerini kıskanıyorum artık, bu kadar mı yakışır, bu kadar mı şık durur. Kesinlikle ben de istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billur deniz fotoları senin içindi canım ...Ölüdenize gidemedik ama,Kordondan bu fotolar...Billur bu pazen kombinimi çok seviyorum ve hiç çıkarasım gelmiyor,yakışır.. sana da yapalım canım :))

      Sil
    2. Bir tane yazlık kırmızı pazen elbise eskittim, şimdi gözüm bu kışlıkta;) malum şu sıralar sürekli kilo alıyorum, inşallah bebiş geldikten sonra dikilecekler listesinde en başta :))
      Sevgiler canım

      Sil
  12. Her şerde bir hayır vardır diyerek, biz işin keyifli kısmına bakalım. O kahvaltıya, sobaya nasıl özendim. Annemler de bu geçen yıl sobayı kaldırıp, kalorifer yapınca artık köy bile köy olmaktan çıktı bizim için.
    özlüyoruz bu güzellikleri. Fotoğraflar harika, elbise her zaman olduğu gibi çok yakışmış. Sevgiler güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım biz de öyle düşündük,özenilmeyecek gibi değil gerçekten;soba biraz çileli de olsa güzel tabii,sürekli yakanlar da usanıyorlar,isi ,külü temizlemekten ne yapsınlar ..Benim de şu anda soba kurulu ,düşündüğüm gibi kuzine bulamadığımdan normal uzun sobalardan kurduk,en azından kestane yapıyoruz biz de..Elbisemi çook seviyorum,kendimi içinde çok mutlu hissediyorum...Teşekkür ederim canım arkadaşımm

      Sil
  13. Bir kaç gündür bloğa girmiyordum. Kareliye başladım hocam kolay değil. Neyse, şimdi blog başına geçip bir iki dolaştım ve dur bi selam vereyim Nuraycığıma dedim. Ne göreyim romantik yapmış dostum benim. Dökülen yapraklar, oturulan banklar, bordo mantolar, karı koca bir haller bir pozlar, sarılar, turuncular, yeşiller... Tatsızlıklar olmuş ama sonu iyi bağlanmış sanki.
    Fethiye'ye çok uzun yıllar önce gitmiştik eşimle. Bir sefer balayımızda bir sefer de ertesi sene. Balayımızda (aslında bal günleri demek lazım ancak 5 gündü çünkü) Fethiye'nin içinde bir otelde 1 gece kalmıştık. O zamanlar biz geldik deyince kalacak otel bulmak mümkündü. Neyse deniz kenarında akşam dolaşmıştık. Ertesi sene eltimlerle beraber yine Antalya'dan çıkıp kıyın kıyın Fethiye'ye uğramıştık. Fethiye'de önce Ölüdeniz'e gittik. Sonra Fethiye'ye dönerken sağlı sollu küçük pansiyonlara baktık. Birini çok beğendik ama işletmeci "bu mevsimde kertenkele çıkabilir odalarda , bir şey yapmaz korkmayın" deyince, iki elti soluksuz kaçtık. Bir sonraki pansiyonda kaldık, zaten çok yorgunduk. Orada da mutlaka kertenkele varmıştır, doğanın içi çünkü ama işletme sahibi bir şey demeyince kertenkele yokmuş gibi düşünmek istedik zannederim :) Beni taaa 1992-93 yıllarına götürdün arkadaşım. Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten farkındayım bloğa giremediğinin canım ama ben özlüyorum seni çok,gözlerim hemen arıyor Nurten nerelerde diye.. Yoğunluktan yayın da yapamıyorsun...Ekose haberine sevindim,ben de hafta sonu bitireyim de ekosemi paylaşayım,sen de bitirirsin,kolaylıklar diliyorum canımm.
      Nurten ahhh o manzara var ya içime işledim o manzarayı,o yaprak yangınını,özlediğimde hemen hatırlayacağım o anı,çok seviyorum...Abanta gidenleri kıskanıyordum aynı o manzarada görünce Fethiyeyi uçtum mutluluktan..Hahahha dediğin gibi tam romantizm,yaprakların üstüne yattık bile ama onları koymadım :)))
      Fethiye çok güzel,başkan çok çalışkan şahane düzenlemeler yapıldı şehir içinde .Bizim ev Saklıkentin orda..sahilden Antalya yolu üzerinde ,buluşuruz orda inşallah bir zaman,yine gelirsiniz..Kertenkele çoktur oralarda,ben de çok korkarım ama asıl onlar bizden korkuyor,öyle ürkek hayvanlar ki,eşim olmasa benim de aklım çıkar onlardan...O onlarla konuşur,hadi gidin burdan hadi hadi diye,ben de çok gülerim bu duruma ...Sana güzel günleri hatırlattığım için mutlu oldum Nurtenn...Öpüyorum seniii

      Sil
  14. Merhaba,
    Sizin gibi hem dikiş diken, hem edebiyat öğretmeni, 2 güzel çocuk sahibi bir anneyi nasıl görmemişim. Blogunuzu inceledim, yaptıklarınız, yazdıklarınız çok hoşuma gitti.Blogunuzu takibe aldım, bana da beklerim. Sevgilerle....
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Neclaa ,hoş geldin ,çok çok teşekkür ederim bir dikişseverle tanışmak beni çok mutlu ederr..Sevgilerimleee

      Sil
  15. Ah Fethiye :( Hayatımın çok güzel çok keyifli bir dilimi varsa orada geçirdiğim 3-5 gündür. Belki şimdi gitsem öyle hissetmem; ama tadı damağımda kaldı Fethiye'nin ve o tat hep kalacak orada :) "Yeni Türkiye" manzaraları her yerde hocam. Her alana sirayet etmiş durumda maalesef. Siz en iyisini yapmışsınız krizi fırsata çevirmekle :) Fotoğraflar çok güzel siz de çok güzelsiniz; ama en güzeli köy kahvaltısı kusura bakmayın :) Afiyet olsun, güzel zaman geçirdiğinize çok sevindim. Bu arada da özlettiniz tabii kendinizi... Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fidan yine geçirirsin güzel günler ,Fethiye öyle hissettiren bir yer...Ahh Fidan ah şehitler çıktıkça yaşadıkları yerleri ancak görüyor sayın büyüklerimiz,içler acısı insanların halleri,ama gelişen Türkiye bu mu ?? Köy kahvaltısı tam en doğalından üç yaptık o kahvaltıyı sağolsun amca oğulları ve gelin...Maceralı Fethiyeden sonra İzmire gidince süre uzadı,yok artık almalıyım bir telefon,ben de özledim sizleri çünkü

      Sil
  16. ne güzel yerler gözüm gönlüm açıldı :)

    YanıtlaSil