12 Şubat 2016 Cuma

PORTAKALI SOYDUM BAŞUCUMA KOYDUM,BEN BİR YALAN UYDURDUM

     Başlığa bakıp oyun oynadığımı sanmayın sakın :)) Etkinliklerimiz için modele karar vermeye çalışıyorum :))) Çiçekler ve Kadınlar Etkinliği ve Kaban Etkinliği,  en iyisi için model ararken onu mu yapsam bunu mu yapsam karar vermekte zorlandım,ne kararsız biri oldum,önceden bu derdim o kadar....
     Bu konuda kararsızlık çekerken,başka bir konuda çok kararlıydım ama..Çok hoşuma giden ,küçük bir parça kumaştan kısa bir ceket diktim.Pratik Dikişin kapağındaki ceketten (Aysel ve Funda da dikti) Hatta üç tane diktim,önce ona bir bakın,sonra da kaban modellerine...Ceketin bir kolu tam üç parça,kumaş yetmeyince hiiiç kasmıyorum,artan parçaları birleştiriyorum,hiç de belli olmuyor,olsa ne olacak ayrıca...

                   






Bunlar da kumaşlar,Kumaşları İzmir'den aldım.Yağmurda Kemeraltında mahsur kalınca ,bütün kumaşçıları keşfettim.Hele bir tanesi 1947'den beri kumaşçılık yapıyorlarmış.Nasıl kibar ,beyefendi insanlar ama beğendiğim  kumaşın  metresine inanamayacaksınız,yüze yakın diyeyim .....Bir de pazen aldım yine...Kibar görgülü esnafa hayranım,bazen o kadar kaba ,hoyrat insanlar denk geliyor ki hiçbir şey almadan hemen çıkıyorum ordan....Küçük çiçekli lacivertli olanı biçtim bile,neyse zor da olsa karar verdim ona,sıra diğerlerinde...

Çiçeğim açtııı,şu güzelliğe bakar mısınız

43 yorum:

  1. Yine tarzsınız :) Çiçek de çok güzel siz de çok güzelsiniz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fidannn :))Çiçekleri çook seviyorum .... Benden de sevgilerrrr :))

      Sil
  2. Kiz ortmeniiimmm, yine yapmissin yapacagini. Cok guzel olmus ceketin, ayrica kollari parca demesen anlasilmiyor. Desenlilerin bu avantajini seviyorum:)
    O pratik dikis teki 101 nolu modelin kalibini istiyoruummmmm allahimmmm, bak noooluuurrr, evrene olumlu sinyaller gonderiyorum, bunlar bana kalip olarak geri donsun nooooluuuurrr.
    Izmir bayagi bereketli gecmis, kumaslarin cok guzelmis. Kibar saticilara bayiliyorum, sirf kibarliklarindan alisveris yaptigim yerler vardir benim biliyormusun? :)
    Bak simdi o cicegi gorunce anami hatirladim yine:( Ayyysss duygusala cok bagliyorum bu aralar, sanirim Turkiyem geldi benim:))
    Ama ben kabanida gorururm diye umuyordummm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desenli kumaş hastasıyım,hele de renkleri tam istediğim gibi olursa :)) Çok teşekkür ederim Mevlüdemm....Ya ben sana gönderirirm onu ,merak etme sen,yok astarı yüzü falan da deme temem mi...Aslında Türkiyeye de gelsen hiç fena olmaz,anacığını görmeye gel canım,kalıbı almaya da bana uğrarsın ,olma mııı ??? Ben de gideceğim annemi görmeye inşallah...Yaa kabanı üzerimde fotoğraflayamadım,yoksa onu sana gönderecektim de olamadı,amaaaa çokk beğendim,bayıldım modele, ve kollarına...Astar yapsam mı yapmasam mı bilemedim...Öpüyorum seniiii

      Sil
    2. yav durun telaş yok,o dergi de kalıplar da şu anda Almanya'da,bu ay bitmeden hatta bir kaban daha dikecek süre varken gelecekler Belçika'ya.Uğraşma sen Nurayım,o iş bendeee....

      Sil
    3. Ooooo tamam o zaman Sevdacığım :))Eski sayıları karıştırırken o modelin aynısından bir sürü de gördüm aslında,kalıbın tek sevdiğim yanı prova çıkmaması :)

      Sil
    4. Yaa bak simdi dikkat ettim farkli dergilermi var orada, ayni kali^numarasi ile farkli modeller var<.
      Benim istedigim en alta soldan ikinci olan.

      Sil
    5. eveet,hepsi farklı dergi zaten.Dergilerin kapaklarını yayınlamamış Nurayım.Sen benden Pratik Dikiş'i istedin ya ,ben de o yüzden eline geçecek yazdım.Burada üç tane dergi görünüyor.Nuraaayyy,dergi kapaklarını da koy,bulup götüreyim bacıma.

      Sil
    6. Tamam fotoğraflarını çekeyim de koyayım :)

      Sil
  3. bayılıyorum enerjine :) ceketi de çok beğendim ayrıca, çiçekleri de tabii :) o hangi kitapmış bakiymm mmm Refik Halid Karay mı yazıyo ordaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)) Refik Halit Karay Memleket Hikayeleri,kaç kere okudum kim bilir...Şu anda Mücella'yı okuyorum kitap kurduuu :)))

      Sil
    2. hihih ben de çok severim Memleket Hikayeleriniii :) Mücella'yı çok merak ediyorum yaa okuyunca şöyle bi yorumlasan ne güzel oluur :)

      Sil
    3. Tamam canım,bir değerlendirme yazısı yazarım tabii :) Öpüyorum seni kitap kurdu...

      Sil
  4. Ellerinize sağlık çok şık olmuş bende desenli kumaşları çok seviyorum..ben hiç anlamam dikiştem dikiş makinem var ama hiç bir şey dikmedim sehpa görevi yapıyor 1 sandık dolusu kumaşım var yıllar önce almıştım..imrendim size..kumaşlarımın bir gün resimlerini yayınlarım...sizede göndermek isterim...sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Bilgeee :) Sen da bizdensin desene...E Bilge insanın evinde dikiş makinası ve bi dolu kumaş olur da boş durur mu :)) Sen şu evinin koordinatlarını bir ver bakayım ,bir ziyaret düzenleyeyim :)))Hadi bir gayrete gel şöyleee

      Sil
  5. cekete bayıldım,sana bayıldım,kumaşları gördüm ayıldım,çocuklar 112'yi aramaya kalktılar anamıza bir şeyler oldu diye....En çok da bankta kitap okuma durumuna bayıldım.Karşındaki bankta da ben otursam,öyle sessizce okusak,hem birbirimizin varlığını unutsak hem de farkında olsak.Arada birimiz,okuduğu kitaptaki bir cümleden etkilense,diğerine bundan söz etse,öyle otursak,okusak,okusak.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanınn Sevda acillerde hayat kurtarırken kendisi acillik olmuş,derhal kaldırıyorum fotoları :))))Arada bir boş dersim vardı hemen değerlendirdim..Ahhh Sevdacığım o da olur inşallah,bankları kapatırım senin için kıs...Oooo kitap okurken cümle paylaşmayı çook severim...

      Sil
  6. Kumaslariniza bayildim,özellikle de pazen olana.en kisa zamanda dikilmis halini de görürüz insallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimmm :) Pazeni bir de yakından görseniz kaşmir gibi,en kısa zamanda olmasını umut ediyorum :))

      Sil
  7. Cekette ceket olmuş hocam pek de yakışmış üzerine,kumaşın renk tonlaması ayrı güzel.....yine şık bir model ve Nuray'ımız :) usta eller ne yapar yetmeyen kumaşı ekler diker yine de kalıba uydurur .Çiçeklerinde kumaşlarında birbirinden güzel sen dik dik giy hocam bizde seyri alem edelim :)diğer modellerini de sabırsızlıkla merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel senin ekose ceketin kalıbından...Kumaş albenili olunca seviyorum ben bu desenleri,dünyanın bütün desenlerini istiyorummm,çok mu mübalağa yaptım :)))) Söz hemen dikeceğimmm

      Sil
  8. Nurycım çok cici bir ceketle gelmişsin karşımıza. Model güzel, desen ise süper! Az kumaşla bir şeyler dikmek çok da bana göre değil. Ben bu stresi kaldıramıyorum. Hele eklenecekse karşı tarafta da ekleme yapmak zorundayım, simetrisi bozulursa, kmse anlamasa bile ben biliyorum ya bu beni deli ediyor. Duyan da "aman ne düzenli, tertipli kadın" der. Külliyen yalan.
    Kumaşlarına bayıldım. Hepsini merak ediyorum çünkü çok az bir kısımları görülüyor. Sanki tüylü dokulu triko-penye veya keçe gibiler diye düşünüyorum. Dur bakalım, yahu niye sen duruyorsun, ben durayım bakalım neler gelecek?
    Şu kibar esnaf meselesinde benim de deneyimlerim var. En ilginci, huysuz mu huysuz bir amca vardı bedestende. Sanki parayla mal satmıyor, müşteriye lütfediyor. Tuhafiyeci. Küçükten bile daha küçük dükkanında despot bir kraldı. Bir gün dükkanda benden biraz daha genç bir bey vardı, tezgahta. Amca yardımcı mı almış diye düşündüm. Sonra amca kayboldu genç adam işe devam etti. Bir keresinde yaşlı adamı sordum. Kayınpederiymiş, hastaymış ve artık işi damat devam ettiriyormuş. Hasan amca ne kadar aksiii,, nemruuuut bir adamsa, Mehmet Bey de o kadar zarif biriydi. Şimdi yine aynı dükkandan alışveriş yapıyorum ama zevkle. Damat bey her gidişimde çay, kahve, hatta yemek ikram etmek ister. Bunu sadece bana değil, herkese teklif eder. Biz de yiyip içmiş kadar oluruz. İş aynı iş ama tarzlar farklı:)
    Çarşamba günü hem kumaş hem de kitap siparişi verdim. Kargoları takip ediyorum, yarın gelecekler büyük ihtimalle. Kumaşlar kabanlık. Kitaplar ise biri Mücella, diğeri Sabahattin Ali (Yeni Dünya). Haftaya Antalya'dayım, iş için. Boş zamanlarda sevdiğim türlerde kitap okuyayım dedim. Kitapta da pişti olacağımızı bilemezdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cekete öğrencilerin yorumu :Keşke bizim olsaaaa :))) Nurten parçacıdan aldığım için ,kumaş o kadardı...Nurten sanırım yetiştirilme şekli....Annem şöyle derdi:Atlı atını bırakıp ona mı bakacak,o da öyle bir model olur...İyi mi kötü mü bilmiyorum ama aynı şey şimdi bende var:Atlı atını.........Bazen bir yeri yanlışlıkla kesiyorum sonra da modeli böyle olsun canım ne olacak diyorum :)) Diğer kolu da kessem mi diye çok düşündüm,aynı olsun hiç değilse dedim ama hem kıyamadım hem de kessem dikiş paylarıyla parça küçülecekti..Allah'tan rahatsız olmuyorum :)) Canım sen Alman disiplini ile yetişmiş olabilirsin(annenle babanın yurt dışında çalıştığını yazmıştın yanılmıyorsan,hahaha bir de bayan Rotermayır benzetmen vardı) benimki klasik Türk kafası :))))
      Demek pişti olduk haaaa bak bu çok güzelll.... TGEV'de çalışırken sürekli şehir dışında eğitimlere giderdim,çok da güzel olurdu,artık yok ama hizmet içi bir kursa baş vurdum bakalım ,umarım çıkar...O yüzden Antalya yolculuğun için sevindim,hatta fırsatın olursa şöyle bir kumaşçıları da keşfet :)))

      Sil
  9. Hocam hazır alsanız bu kadar güzel olmaz. Güle güle giyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benimmm çoook teşekkür ediyorum,kocaman öpüyorum sizi :))))

      Sil
  10. Ceket kumaşı çok güzel. O gömleği de bir yerden gözüm ısırıyor. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha Sevdican ,her ceketin altına onu giyiyorum,yaa iyi ki almışım ben onu ve öyle çok sevdim kiii veee kötü haber daha çok görülecek :))) öpüyorum senii

      Sil
  11. Nasıl renkli güzel bir yayın olmuş sanki bahar gelmiş gibi hissettim :)) Pozlar ayrı güzel, kumaşlar nefis e daha ne olsun ;)) Bu ceketin kısa hali daha bir hoşuma gitti ben uzununu yapmıştım. Güzel günlerde kullanın ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aycannn çok teşekkür ederimm canımm,ben de çiçekleri özellikle ekledim ki görenlere mutluluk,canlılık versin diyeee...Ben uzunundan da yaptım Aycan,her hali güzel sankiiii :))))

      Sil
  12. Merhaba canım kardeşim ceketin çook güzel olmuş sanadayakışmış gülerek iyi günlerde giyin desenitavus kuşuna benziyorkumaşlarda çiçeklerde güzel benim yılbaşı çiçeğim açmadı seninki negüzel açmış öpüyorum hoşça kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacığım :)) çiçek az açtı ama bu sefer,geçen yıl üstü doluydu.Bir de dışarda nerdeyse donacaktı zor kurtardım..Ben de öpüyorum seni,ceketlerin devamı gelecek

      Sil
  13. Ceket pek cici, ellerine sağlık. Ben dikmekten geçtim,becerip de giyemem bile böyle şeyler:) O da bir yetenek.

    Maşallah çiçeğine, bahar getirmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Handannnn,kendine haksızlık etmeee :))Bahar yavaş yavaş hissettirecek kendini ne güzell :)

      Sil
  14. Renk, desen harika kısa cekettede çok güzel durmuş ben kısa ceket çok severim çok hoşuma gitti.
    Sizde güzel taşımızsınız emeğinize sağlık.
    Yılbaşı çiçeğini çok severim ama bir türlü yetiştiremem. Galiba o beni sevmiyor.:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,mutlu oldum beğeni için :)) geçen yıl hazır çiçekli bir şekilde el koymuştum bu çiçeğe,yoksa ben yetiştirmedim,sizinki de açar umarım ...

      Sil
  15. Ellerinize sağlık çok yakışmış.pratik dikişin hangi sayısı acaba?benim de birdesenli kumaşım var da :)

    YanıtlaSil
  16. Şimdi bu ceketi gördüm ya başımın tepesinde yanan ampulleri saymakla bitiremem. Önümüz bahar, ben bu modelin sürüsünü dikmezmiyim. Uzun eteklerle, kotlarla, içine badylerle renk renk desen desen ceketler dikmezmiyim. Ay hocam yaaa başıma iş açtın valla. Mevlüdoşun kaban etkinliği bitsin hoooop gelsin ceketler. O kumaşlara ve özellikle açan çiçeklere öldüm öldüm çooook güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanınnn Funda coştu ,durdurmayın Funda'yı :)) Kız Funda senin bu coşmalarını çok seviyorum ve coşunca neler yapacağını da biliyorum...Ayyy heyecanlandım hadi bakalım Funda hodri meydan sen mi daha çok ceket dikeceksin ben mi ??? Farkındaysan sana meydan okuyorum hahahaha

      Sil
  17. kumaşın rengi ve deseni size çok yakışmış..az kumaşlardan kısa ceketler yapmak çok karlı bir iş oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlcihannnn çoook teşekkür ederim :)) Her türlü yama ,patchvork çalışması yapılır hahaha

      Sil