13 Mart 2016 Pazar

BAHAR GELDİĞİNDE Mİ BEN BÖYLE OLURUM, YOKSA BÖYLE OLDUĞUMDA MI GELİR BAHAR......

Günaydın güzel arkadaşlarım :) 
Çuha çiçeklerinin eşliğinde sevgili Aysel'in etkinliği için ceket dikiyorum
Öğrenciler sınava,ben dikiş makinemin başına,biraz uzak kaldım özledim hemen,arayı uzatmayayım öyleyse dedim ve hemen yeni bir çalışmaya başladım,bakalım ortaya nasıl bir ceket çıkacak :) 

''Kafka’nın eserlerindeki roman kahramanları sonunun nereye varacağını bilmedikleri labirentlerden geçerler ve sonunda bilinmeyen kudrete ulaştırılırlar.''Ceketimin akıbetini Kafkayla da birleştirdim ya ne diyeyim kendime :))



Çünkü sana değdiğinden beri ellerim
Bütün kış dallarında tomurcuklar var......

24 yorum:

  1. Ayşe Kulin'in dizeleri ne güzel.. Ceket eminim harika olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceket edebiyattan yardım alınca güzel olmalı değil miii :))) sevgilerrr

      Sil
  2. Dizeler sahane, kafkayla birlestirip, ortaya cikaracagin ceket daha sahane olacak eminim.
    Bak cok pis gaza geldim, manteau bitmeecek bari gidip ikinci ceketi bitireyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek sen halaaa manteauda oyalanıyorsun haaaa ,amannn boşver yeterince manteau dikildi zaten,sonra dikersin,sen ceket dik şimdi ,ama manteauyu da yarım bırakma,bitir arada...(Durmadan manteau dediğimin farkında mısın,sanırım Fransızcayı söküyorum :)))))

      Sil
    2. Yok yaa bence kalip sorunlu :( Bi deli damarima denk gelecek baska bir kaliba yatirip yenileyecegim de deli damarimi bekliyorum:))
      Ceketin biri bitti, digeride yarin bitecek insallah
      Sen soktun bu fransizcayi, caliskan ogrencim benim.:))

      Sil
  3. bu çok iyi fikir edebiyat ve dikiş, artık başladın, gayrı her giyside bir yazar ve bir öyku isteriz esvaba uygun. biraz uzaktım buralardan ama her bir üretimi gördüm. ellerine, emeğine sağlık. sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba moonnn ,hoşgeldinn :)) aslında hep düşündüğüm bir şey,şiirin ve edebiyatın güzelliğini her yerde ,her an paylaşmak istiyorum.. Sayende tanıdık uzakları,Datça manzaralarını da özledik bu arada :)))


      Sil
  4. Öğretmenim beniiimm,neyse atlattık biz de.Şimdi ben de dikebilirim artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacığımm geçmiş olsun,birinci aşamayı atlattınız,darısı ikinciye ,çocuklar iyi olsun da hepsi olur ...oooo şimdi sen neler dikersin neler :))

      Sil
  5. Edebiyat öğretmeninden de böyle bir çalışma beklenir çok şekersin çokk ....geçen seneden 2 tanesi benimde açtı biri ebruli biri sarı bu sene yenilerini dikmedim fırsat bulupta , seninkiler nasıl güzeller sanki insana bakıyor bir şeyler diyecek gibiler:) ceketinin modelini meraktayım bu gün mevlüde maille kendininkini göndermiş bayıldım amannnn ne güzeller dökülecek 31 martı hepinizden çok sabırsızlıkla bekliyorum.Kolay gelsin canımcığım işin güzel elin kuş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayselciğim,senin güzel bakışların güzel kılıyor...Ben de her yıl yeni alıyorum,bunlar de daha yeni olduğu için çok güzeller :>))çok güzel ceketler çıkacak ortaya canım,hazırda olanları fotoğraflayabilirsem önümüzdeki günlerde yayınlarım..Ayyy ne güzel bir dilek o,ilk defa duydum :)

      Sil
  6. Kafka ile birleşmişse o ceket bakmalara doyulmaz;)) Tabii biz bakacağız, sen giyeceksin.. Hadi merakla bekliyorum;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billur aslında pek de sürpriz değil,yayını yazarken öyle geldi aklıma biraz da gizem yaratayım dedim,hahaha ne yazık ki öyle olacak,Kafka yorumunu katmam lazım ama nasıl ???? öpüyorum seni

      Sil
  7. Demek adı çuha imiş bu çiçeklerin. O kadar botanik okudum, boşuna not alıp sınıf geçmişim, hiç anlamıyorum, ottan, çöpten, bitkiden. Gerçi zannederim elim de yaramıyor bitkilere. Karanfil alıyorum, bir kaç haftadan sonra kuru kuru kötüleşiyorlar, petunya alıyorum yapışık yapışık oluyorlar, renkli papatyalardan aldım ömürleri 1 ay kadar sürdü. En iyisi bir peyzajcıyla anlaşmak, bahçeyi ona yaptırmak :) Dikişi, örgüyü becerdim ama çiçek ayrı bir konu, hakikaten yeteneksizim. Kumaş mantonun kalanı galiba. Ama çok güzeldi ve tek parçada kalması haksızlık olurdu. Ben daha modelimi belirlemedim. Aslında şöyle spor bir şeyler de istiyorum, bakalım neler çıkacak ortaya. Amaniiinn çıkıp bir daha baktım, dantel de var.
    Meraktayım!
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğanlı bir bitki ve aslında dağlarda açan bir çiçekmiş ,insanlar evde de beslemeyi başarmış...Ben severim çiçekleri elimden de hemen tutar çiçekler,blog açalı beri çiçeklerle ilgilenmez oldum,komşum bile diyor,sen önceden çıkardın.çiçeklerine bakardın konuşurdun onlarla diye...Her şey vakit istiyor Nurten,yoksa sen yeteneksiz değilsin,kumaştan fazla olunca denemek
      istediğim modelleri deniyorum,pek sürpriz olmayacak aslında,bilindik model gizem yaratayım dedim hahahaha,...Sen durursun durursun sonra en güzelini yaparsın :)))

      Sil
    2. Çiçeği burnunda blog olarak sizi geldim azıcık ordan burdan,gezdim balkonunuzda bir kahve içip aynı şeylerden keyf alan insanları hayatımda çoğaltıp bir halay çekeyim dedim.Halay çekmek için,davul-zurna tamamda halaya halaycı lazım.Böyle güzel türkü gibi bir blog gelirse bizi görmeye,değmeyin artık bu halayın keyfine.Türküyle-sevgiyle.

      Sil
    3. Çiçeği burnunda blog olarak sizi geldim azıcık ordan burdan,gezdim balkonunuzda bir kahve içip aynı şeylerden keyf alan insanları hayatımda çoğaltıp bir halay çekeyim dedim.Halay çekmek için,davul-zurna tamamda halaya halaycı lazım.Böyle güzel türkü gibi bir blog gelirse bizi görmeye,değmeyin artık bu halayın keyfine.Türküyle-sevgiyle.

      Sil
    4. Hoş geldin Merihhh,her yeni dikişsever ve meraklı arkadaş beni çokkk mutlu eder,çok tatlısınız ,ne güzel anlatmışsın tam bir edebiyat öğretmeninin seveceği gibi :) türküyle sevgiyle canımmm

      Sil
  8. Şiir gibi bir kumaş. Bayıldım. Merakla bekliyorum Nuray Öğretmenim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo sevindim beğendiğine hele benzetmene şiir gibi...çok hoşuma gitti,öpüyorum seni

      Sil
  9. Canım bizim ciceklerimiz de açtı. Kerem kasimda dikti (nergis çiğdem vb.)kumaslarla çiçekler güzel uyum sağlamış.Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Çiçeklerinizin güzelliği maşallah çok güzeller ceketi merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçekler candır değil miii,çok seviyorum gerçekten çiçekleri...

      Sil