18 Nisan 2016 Pazartesi

ALAÇATI OT FESTİVALİ VE KIRMIZI PAZEN CEKETİM VE SARI CEKETİM

     Geçen hafta  İzmir'de  eşimin  cildiyede randevusu vardı,ona gidince bu ziyareti avantaja çevirelim ,gitmişken ALAÇATI OT FESTİVALİ'ne de gidelim bari dedik.Aman Allahım nasıl bir kalabalık,adım atacak yer yoktu,festivalin ana temasında RADİKA OTU vardı,çeşit çeşit stantlarda her çeşit ottan yemekler  yapılmıştı,sarmalar,enginar,çeşit çeşit ekmek,gözleme ,börek....Bana da bol bol fotoğraf çekmek düştü tabii :))













37 yorum:

  1. O ceket o atmosfere çok uygun olmuş. Alaçatı gitmek istediğim bir yer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özellikle giydim Sevdican :)) Alaçatı görülmeli ,sevimli bir yer...

      Sil
  2. Yaz gelmiş:) cıvıl cıvıl çiçekler.. gülen yüzler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evettt her yer sarı ve mor çiçek,dağlar,taşlar uyandı,bizi yorgun düşürüyor bu değişim ama olsun :)) değil mi .

      Sil
  3. Nurayyyyy o sari ceketine bayildim. Kiz ne guzel rengiii
    Esine gecmis olsun. (Damdan dusenin halini damdan dusen anlar:))
    Eminim o otlu yemeklerin, dolmalarin sadece fotografini cekmissindir sen:)
    Yine bulmussun bir mavi kapi.:))
    O sirtindaki sal desen bir cantami. Renklerini pek bi begendim:)
    Dun koca kisisinin bir arkadasi bana minyatur calisan, bir kara kafa hediye etti, bayildimm. O kutulardan bendede cok var. Nasil nostalji kokuyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdeee ben de ben de bayıldım o renge,pazardan aldım bu kumaşı,pazengillerden gibi geldi bana,mavisini,pembesini ve gül kurusu gibi bir rengini de aldım(bizim fuarımız yok ama neyse ara sıra güzel kumaş denk geliyor cınım :)))Az yedik Canım ....Evettt buldum mavi kapı,çok beğendim hem de eve biz de yaptıralım diye çektim özellikle :)) Çanta şal desen değil de kilim desenli şöyle kalın bir tür kumaşlar olur bilirsin,goblen gibi,o kumaşlardan o çanta,senin sırt çantaları gibi,yılllaaar önce Fethiyeden bir çanta almıştım,satıcı bu çantayı yanında vermişti,çok mu pahalı verdi de ,o yüzden mi verdi diye düşünmüştüm hatta,sen çok rahat dikersin,hatta ben de dikmek istiyorum,eskidi zira (daha yakından çekip gösteririrm sana ) Siz zaten tam antikacısınız canım ,kim bilir neler var sizde,ben de seviyorum eskiyi :)) Öpüyorum seniii .

      Sil
    2. Haa Mevlüde sarının altına mor şalvar dikeceğim:)

      Sil
  4. Geçmiş olsun Hocam. Alaçatı Ot Festivali'ne bi biz gidemedik sanırım :) Çok güzelmiş gerçekten. İyi eğlenmişsinizdir inşallah Hocam. Ceketler de süper...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevdacığımm :))Festival zamanı değil de normal bir zamanda gitmek daha mantıklı canım,önceden bilmesem,hiç anlamazdım nasıl bir yer diye ...yürümek imkansızdı o kadar yani, öpüyorum sizi :))

      Sil
  5. O fotolardaki güzelliklere mi hayran kalayim, senin o kiyafetlerinin güzelliklerine, görüntüne mi... hepsi birbirinden harika. Gözlerimi alamadim:)

    Bir de cok gecmis olsun canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşeee canım çok teşekkür ederim,sevindim seni gördüğüme :)) Alaçatıdaki görüntüler çok güzel gerçekten ...

      Sil
  6. Gene ortama kaynamış,oranın doğal yapısının bir parçası olmuş ve de havanı atmışsın Nurayım.O sarı kumaşa vittim.Hem sarı,hem çiçekli hem de pazenimsi.O kumaştan bana da al noooluuurrr.Nasılsa geleceğim yanına bir gün,geldiğimde alırım senden.Maşallah hepinize,öyle güzelsiniz ki,sizin aileyi gördüğüm zaman aklıma Türk filmleri geliyor hep,niyeyse...Belki de mecburi hizmet fotolarını falan paylaşıyorsun ya,onlara aklımda hikayeler yazıyorum sanırım.O mis kokulu yüreğini öptüm kadın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha Sevdacığımm sahiden de ortama kaynamayı,sanki çook önceden de ordaymışım gibi olmayı seviyorum,Sevdacığım tabiki alırım canım benimm ,ayyy çok sevindim gel lütfennn,Mevlüde de belki yazın geliriz diyordu,hep beraber,ne güzel olur,hadi çocukların sınavı güzel geçsin de ,üstüne de güzel bir tatil....Senin hikayelerini severim ben,ne güzel de anlatırsın tatlı tatlı :)) Ayyy böyle hemen görüşesim geldi hemen ... Öpüyorum senii

      Sil
  7. Sarı çeketin deseni ve rengi çok güzel iyi günlerde kullanın. Kırmızı herzaman ben buradayım diyor bunu da bilesin.
    Çok sevgiler.
    Unutuyordum geçmiş olsun demeyi şifa dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaşta desen ne çok şey ifade ediyor değil mi,aslında model aynı ,ben de hep desen seviyorum,renk seviyorum,düz bir kumaşa bile renk ekliyorum :)) Çok teşekkür ederim arkadaşımm ,öpüyorum seni :))

      Sil
  8. Nuraycım ceketinde seni tanıyan dikişsever çıkmadı mı o kalabalıkta diyecektim tam, sarı desenli ceketi görüverdim. Nerden bulursun bu güzellikleri bilmem ki. Asıl önemlisi biz neden bulamayız ki? Güle güle giy canım sırtında paralansın.

    YanıtlaSil
  9. Nurtenn öyle kalabalıktı ki birbirimizi kaybtmeyelim diye çaba sarfettik... Bu kumaşları hep çok seviyordum,pazarda satılıyordu tek endi ve pahalıydı,şubatta baktım indirim yapmışlar,olan renklerin hepsinden aldım :) Bulursam sana da alırım arkadaşımm ...çok teşekkür ederimm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycım almış kadar oldun canım çok teşekkürler. Olan renklerden aldıklarınla neler neler dikersin sen şimdi. Merakla bekliyorum o zaman :)

      Sil
  10. Siyah bluzu merak ettim hocam sizin eserinizmi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben diktim ...

      Sil
    2. Giydikleriniz zaten yakışıyorda o bluz harika olmuş kumaş ve kalıp bilgilerini bizimle paylaşsanız çokmu şey istemiş olurum hocam seviyoruz seni;)

      Sil
  11. Her sene gitmek isterim bir türlü fırsat bulup gidemem ama fotoğraflar çok güzel olduğunu gösteriyor zaten rengarenk cıvıl cıvıl...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin bir zamanda gitmeni öneriyorum,doya doya gezersin Aycancığım:) teşekkür ederim canım.

      Sil
  12. Ne güzell bereketli bir yermiş Nuray'ım eminim o kumaşlardan ne modeller çıkacak ceketlerin yıkılıyor valla hele sarı olana hasta oldum nede çok yakışmış ama kırmızı hımmm tadından giyilmez yahu :) çnatanla tam bir genç kızsın maşallah benim tatlı arkadaşıma ailenle uzunnnn yıllar beraber olun inşallah çokk cicisiniz çokk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayselciğim ,tatlı dilli arkadaşım çok teşekkür ederim,senin yüzünü kara çıkartmayacağım,güzel modeller üreteceğim :)) öpüyorum seni.

      Sil
  13. Vay vay vay ne renkli yayın bu böyle. Enerji fotoğraflardan taşıyor. Harika ayrıntılar yakalamışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ne yaparsan yap AŞK ile yapppp,diyor ya şarkı benim de felsefem bu :)

      Sil
  14. Olmazki kardeşim deniz kenarında yaşayan var,yaşamayan var bu nasıl güzellikler,boşuna sana kilim desenli kadın demiyorum ben saklamışsın yine,kilimlerin desenlerinin arasına kendini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha Merihciğim,sahiden taaa çocukluğumdan beri severim kilim desenlerini :))

      Sil
  15. Bu kıskançlıktan kurtulmak,için ne yapıyoruz? 23 Nisan da Ankara'da yaşamak kıskançlığı yaratmak için (Anıtkabire gidiyoruz) Nuray öğretmenime,fotoğraf gönderiyoruz.( bu arada o bandana olayına bayılıyorum bende çok severim oyalı,oyalı renğarenk bağlarım seviyorum sen gibileri iyiki varsınız.Ailenize mutluluklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa çok kıskanırım tabii,bol bol coşkulu fotoğraf bekliyorum Merihhhh,sen de iyiki varsın Merih ve eminim sen ne güzel çocuklar yetiştirdin,o öğrencilerine sevgi dolu ne güzel ufuklar açtın,öpüyorum seni :))

      Sil
  16. Taaaa baştan taaaaa sonuna kadar renk cümbüşü bir sayfa olmuş. Herşeye bayıldım. O yüzden tek tek saymıycam. Her zamanki gibi gözüm gönlüm ruhum aydınlandı hocam beee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fundaaa senden korka korka geziyorum,tüm suçlu o leylek :)) teşekkür ederim canım ,öpüyorum seni..

      Sil
  17. keşke keşke bende oralarda olsaydım.....herşey her yer çok güzel.neyse gitmiş kadar oldum sizi görünce.Alaçatı muhteşem bir yer.yıllanmış makine harika hele o kutular......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğbacımm gel buralara o zaman işin uygunsa :)))Sevindim en azından gelmiş kadar olmana daa...Alaçatı benim de gönlümü fethediyor her zaman,sen de antika meraklısısın o zaman Tuğbaaa :))

      Sil
  18. Karadeniz'e yeşil ceket, Ege'ye kırmızı ceket, eee, sırada neresi var ?? :)
    Çok güzel tüm fotolar da, ceketler de, siz de, alaçatı da :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçee diktiklerimi fotoğraflamak için böyle sebepler yaratıyorum,hoşuma gidiyor,kendi kendime eğleniyorum iştee ne yapıcaaaann :))) Çok teşekkür ederim canım ,sırada henüz bir yer yok ama bakalım ilerleyen günlerde ne kısmetler çıkacak :))

      Sil