14 Mayıs 2016 Cumartesi

AYNI MODEL İKİ BLUZ / İZMİR KİTAP FUARI / ŞİRİNCEDE KAHVE MOLASI

Akdeniz gülüşlü bir çocuk olsaydın 
ağzının kıyısında uçarılıklar biriktiren 
yüzünde bin bir haylazlıkla sevseydin beni 
yüreğinden beyaz kuşlar uçardı yüreğime 
dokundukça portakal çiçekleri dökerdi 

                                                                HAYDAR ERGÜLEN











Evet evet
Doğrusu bilmiyorum
Dalıp dalıp gidiyorum böyle
Dalıp dalıp gidiyorum ve dalgınlığımda bir kent
Bir duvar, bir de sen,duruşunda güz özellikleri
Dostlar,bütün dostlar içeride.






Soruyorsun bir de
Gülüyorsun,gül ya,neden gülmeyeceksin
Ağlayacaksan ağla işte
Bir gülüp bir ağlayacakken böyle sen
Soyulmuş bir dilim ayva yetişiyor gözlerime
Kaynamış suda pembeleşirken
Kederlerde bütün yüzler birleşir
Ve unutma gereklidir
Bir başka bakışında da gök yüzleri vardır,düz
Kuş sürüleri vardır eğri
Bir sana bir ayak bileklerine bakanların dünyası da vardır ki
İster kıyıları çekine çekine döven sulara benzet
İster ağır ağır yanan yaprak kümelerine
Anlıyor musun
Anlıyorsun elbette
Ne yaparsan yap yürürlüktedir yetinmezlik.



Maviyi soruyordun,gözlerimden yüzüme yayılan maviyi mi
Bir renk değildir mavi huydur bende
Ve benim yetinmezliğimdir
Ve herkesin yetinmezliğidir belki
Denecektir ki bir süre
Ve denecektir
Bir akşam üstünü düşünmek bir akşam üstünü düşünmekten
Başka nedir ki

Gelecekten utanarak dönen bir sevinçliğim
Ya sizler
Ey sırasını beklemeden gelen Akşam üstleri,
                                                               EDİP CANSEVER




      Pratik dikiş dergisindeki buluzu diktim,ilk olarak siyah beyaz kareli olanı dikmiştim .Hoşuma da gidince siyahı sonra da maviyi diktim,severek de giydim :)Çocuklar okumayı sevsin diye bir otobüs dolusu genci Fuara götürdük,planda olmayan Şirince molası verdik bir de....

30 yorum:

  1. Evvvveeet kızlar okulu bitirsin şart oldu geliyorum ege bekle beni.Yazlık mı ? Kümes mi? Küçücük bir kulübemi bilemem hem orada Nuray var,kimbilir benim gibi Nuray gibi bir sürü limana sığınmış deli dalgaları bekleyen,deli kızlar var.Açılırız beraber,(karıncanın su içtiği) adalara doğru.Mavide,siyahta,çocukta,arkadaşta,kitapda,bandanada o güzelim tarih kokan yerler ve mavi kapıların içindeki maviliklerde üstünede bir demli çay sana yakışır.Afiyet şeker olsun mavi arkadaşım.Bugün adını Mavi koydum evet evet Mavi olsun ilerde başka bulurum yine nasıl olsa....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyoruz Merih, evet ben burdayım veçayı ben yaparımm :))sabah sabah ne güzel bir yorum buu,şiir gibi çook teşekkür ederimm.Kızlar çabuk bitirin okuluuu :))

      Sil
  2. O kahkahalı resmine bayıldım.Hep kahkahan olsun tüm kadınlar adına,gülelim herşeye inad dolu dolu,çınlasın okyanuslar.Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülüşlerimizi yok etmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar ve ben gülmeyi çok seviyorum,gülmekten geri koymasın güzel Allahımm hepimizi :))Ben de öpüyorum seniii

      Sil
  3. Günaydın Nuray öğretmenim :) Bluzlar gerçekten güzel ama kahkahanızla güzel. Öğrencilerinizle daha da güzel :) Sizin gibi öğretmenler çoğalsın. Bir öğretmen çocuğu olarak bu ülkedeki çocuklar için tek dileğim budur: Çocukları, gençleri çok seven ve onlara saygı duyan, yaratıcı öğretmenleri olsun...İzmir'den sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgeee merhabaa :)her şey gençler için,onlar geleceğimiz,onlar her şeyimiz :))onları çok seviyorum gerçekten,hepsine bir birey olarak saygı duyuyorum her şeyden önce ...öpüyorum senii kucak dolusu sevgi burdan sana :)

      Sil
  4. Harika bir kalıpmış Nuray'ım ne güzelde durmuş üzerinde , iyi etmişin ayrı renklerde kumaşla 2tane dikmeyi ..ohh rahat salaş miss gibi giyersin .Yine sana hayran kaldım güzel gülüşüne resimlerine bitanesin :)

    Güzel bir gülüş, kɑrɑnlık bir eve giren güneş ışığınɑ benzer. (Tolstoy)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aysel kalıp güzel ,kumaş da dökümlü olunca güzel oldu,bir de sarı diktim de daha giymek kısmet olmadı...Çok teşekkür ederim canım,tatlı dilli arkadaşım :))

      Sil
  5. Ne giyseniz yakışıyor yada yakışanı biliyorsunuz :) ben dergilerden alamadığım ilhamı sizlerden alıyorum bunun için teşekkür ederim ;). AYŞE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde hangi pratik dikiş sayısı elimdekilerde bulamadım kumaşım bile hazırdı oysa:(

      Sil
    2. Ayşeciğim en son çıkan Burda pratik dikiş ,kumaşı dökümlü bürümcük tarzı kumaş,kollarını farklı farklı çalıştım :))umarım yeterli olmuştur bilgiler,merak ettiğin başka yer varsa sor canım :))

      Sil
    3. Çook teşekkür ederim Ayşeciğim ne mutlu ,annemi hatırlattın bana :Kızıma da ne giyse yakışıyor der hep onun gibi :)) Ben çoğu zaman dergidekilerden daha çok beğeniyorum kendi yaptığımı valla,ufak tefek detaylar ekliyoruz tabii...

      Sil
  6. Güle güle giyin. Herzamanki gibi çok şık ve siradisisiniz. Sizi de etek etkinligime bekliyorum. Son foto ve linkini atma mayıs sonu. Mail ozen64@yahoo.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilgün,katılmaya çalışırım tamam :))sevgilerr

      Sil
  7. Yerim guluslerini:)) Kadinlarin kahkahalri cinlatsin dort bir yani. Renkleri siralamissin arka arkaya. Mavi olmazsa olmazin oldu artik:))
    Gunume sari, geceme mavi kal dizelerindeki gibi:))
    Pratik dikisin hangi sayisi bu, elbisede cok guzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüde bir de sarısı var da onu daha giymedim hiçç ,dize de çok güzel duymamıştım ...Pratik dikişin son sayısı canım,elbise de olur biraz bol olur ,büzdürülebilir belinden,Mevlüdeciğim iyi ki geldin özledik seniii :)))

      Sil
  8. Hocam özlemişim :) Bluzları hazır zannettim :) İyi eğlenceler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevdacımm,bir sürü şey diktim ama gezmekten elim olmuyor ki paylaşayım :))Biz artık çocukları büyüttük yaa eve zor uğruyoruz neredeyse,öyle olunca paylaşımları da ihmal ettim :))) Ayyy Sevdacığım hazır gibi olmuş diyorsun ,çok mutlu oldum,teşekkür ederim,öpüyorum sizi :)))

      Sil
  9. Fotoğraflar da siz de çok güzelsiniz; ama benim için bitirici darbe Edip Cansever oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir candır değil mi Fidan,hele de Edip Cansever :) çok sağol canım ..

      Sil
  10. Nuraycım ilk fotoğrafın çok cici, başlangıcı onunla yapmak ayrı keyif katmış. Bluzlar süper. Beğenilen bir kalıp olunca tek kıyafet dikmek olmuyor değil mi? Şiirinin bazı yerlerini duymuştum ama tamamını sanırım ilk defa okuyorum. Ben bir kaç gün boyunca gider gelir okur, anlamaya çalışırım. Kapı açık kalsın, girer çıkarım artık :) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurtenn,ben de çok sevdim o fotoyu,hele şiirle çok uyduğunu düşündüm :) bu yıl vitrinlerde de bu modeli çok gördüm,yazın vazgeçilmez buluz modeli olacak sanırım...Şiirlerin genelde çok beğenilen bazı bölümleri tekrar tekrar yazılınca diğer bölümleri gözden kaçıyor,sen de şiir seviyorsun ne güzelll :))

      Sil
  11. Bayiliyorum senin su fotolarina Nuray'cim, yine bir harikalar hepsi. Bir de siirler, ahhh siirler...

    Bir de Sirince'yi özledigimi farkettim resimlerini görünce. Öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ço çok sağoll Ayşeciğimm :)) şiir nasıl da birleştiriyor gönüllerimizi değil mi,edebiyatın bu birleştirici,bütünleştirici yönünü çok seviyorummm...Şirinceden gelesim gelmedi Ayşe,o kadar huzurlu ve güzeldi ki,sadece bir saat kaldık ama :( ben de öpüyorum seniii :)

      Sil
  12. Siz bir otobüs dolusu öğrenciyi götürdünüz ben bu yıl gidemedim o aralar İstanbuldaydım bluzunuz çok şık olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz uzak olunca daha bir kıymetli oluyor etkinlikler :)) Çok teşekkür ederim Bilgee,daha güzelleri senin olsun :))

      Sil
  13. Şirince'yi ne çok özlemişim. İzmir çocuklarımın memleketi :)

    Fotoğraflar da kıyafetler de nefis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Şirince özlenmeyecek gibi değil ki hemen kendine meftun ediyor geleni :)benim oğlum da İzmirde okuyor :) Çook teşekkür ederim Handannn :)

      Sil
  14. Uzun bir aradan sonra ben geldim, Nuraaayyy yüzündeki gülüşün hiç eksilmesin. Gençlerin senin gibi öğretmenlere ihtiyacı var.
    Yine cok güzel bluzlar dikmişsin, güle güle giy;)
    Öpüyorum canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billurrr özlemiştim seni canım benimm :))Çook teşekkür ederim arkadaşım,asıl ben seni merak ettim şimdi bak ,bebek gelmiştir kesin :))

      Sil