7 Temmuz 2016 Perşembe

PRATİK,BASİT ŞALVAR DİKİMİ...BEN ÜÇ TANE DİKTİM,GİYDİM ESKİTTİM BİLE :))))

    Ne  zamandır denemek istiyordum,hatta çok oldu biçtim ama bir türlü canım dikmek istememişti,seminerlerin ilk gününde okula farklı bir kıyafetle gitmek istedi canım,hemen kalktım o biçtiğim şalvarı diktim ,giydim gittim,ertesi gün bir daha diktim,sonra bir tane daha diktim,eee kumaş bol ne yaparsın bir şekilde eritilmesi gerek bu kumaşların :)))))













Bir kenarı 140 cm olan kumaşı üçgen şekilde katlıyorsunuz,sonra bel ölçünüze göre beli kesiyorsunz,üçgenin alt iki ucunu da ayaklar için kesiyorsunuz,sonra yanları makinaya çekip,kemerini yapıyorsunuz.Ben kemerde ribana(adını da Mevlüde'den  öğrendim)kullandım,çok daha hoşuma gitti böyle....Şu kumaşın güzelliğine bakar mısınız :)))

NOT:Kapımı da maviye boyadım,malum nemden paslanmış ve kötü görünen bir kapıydı,şimdi yepyeni oldu,ya kırmızı ya mavi yapacaktım,mavide karar kıldım ve hemen harekete geçtim,ama ben boyamadım ,oğluma boyattım,azıcık iş öğrensinler değil mi :) işçilikten memnun kaldım elbette...

6 yorum:

  1. Tam yazlık, tiril tiril, güle güle giy.

    Kapı da çok güzel olmuş, oğluşun ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsi de çok güzel olmuş ve çok yakışmış.
    Ellerine sağlık sayın hocam :)
    Güle güle, iyi günlerde giy...

    YanıtlaSil
  3. Ohh ne rahattır o şalvarlar serin serin giyersin. Bilge'den dolayi ben daha uzunca bir süre makine acamicam sanirim ben dehazir aldim malum memleket Adana her yer şalvar;)
    Iyi günlerde giy canim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. İnstagramda gördüğümden beri şalvarın aklımda bende nasıl dikildiğini soracaktım ki fırsat bulup yazamadım sana.... çok teşekkürler ölçüleriyle anlatımını paylaştığın için, cansın güzell yüreğine sğlık. Tabiki de hepsine bittim nasılda yakışmış sana coolsun valla sağlıcakla giyesin marifetli öğretmenim :)

    YanıtlaSil
  5. Saçlarını savururssun,şalvarını geçirirsin,dikişini gösterirda milletide çatlatırsın.
    Ya pes yani.
    Dikeceğim kardeşim başka yolu yok bunun.
    Sevdim seni tatlı kadın.

    YanıtlaSil
  6. Bu arada kapına bayıldım ellerinize sağlık.
    Hep güzel mavi umut ve sevinçlere açılsın kapınız.

    YanıtlaSil