1 Ekim 2016 Cumartesi

ÇOK BASİT,SADECE DÖRT DİKİŞİ OLAN BEYAZ SALAŞ YELEK

   Çok kumaşı olan ne yapar,deneme yapar,bol bol diker giyer :)) Parçacıda kocaman beyaz kalın penye gibi kumaş buldum,yok yok ben bundan bir şeyler yaparım deyip aldım hepsini, şimdi de bol keseden kesip biçip dikiyorum...
   Geçen yıl hazır bir uzun hırkadan kalıp çıkarmıştım,onun denemesini yaptım ,oldu valla,sadece dört dikişi var hem deee ....
   Kalem etekle denedim oldu
   Pantalonla denedim olduu
   Sergide denedim olduu...
   Kemerle de denedim oldu
   Eeee daha ne olsun
   Eteğini meteğini katlamadım,öylece giydim valla dünya modası öyle diyor,kapatma dikişi yok diyor,serbest bırakın ,hatta püsküllenebilir bile diyor :))))














Bu kumaşları Bursa kumaş pazarından aldım,Nurten sayesinde buldum orayı da :))

 Bu kumaşı da terastaki turkuaz minderlerime kırlent yapayım diye Dekorinyo diye bir siteden aldım,ama sanırım dışarı için kıyamam Fridalara....
 Bu kumaşları da önceden almıştım ,şimdi onlarla çalışıyorum,asker yeşili olanı biçtim,dantel olandan kalem etek olacak,bordodan da uzuunnn salaş bişeyler yapılacak...
    Biliyorsunuz ben de çoğunuz gibi doğal kumaş seviyorum,laylon kumaş istemiyorum,pamuk tarlası görünce dayanamıyorum,onlarla aşk yaşıyorum,onlara şöyle bir dokunup teşekkür ediyorum.Oğlumu İzmire götürürken Söke dolaylarında durduk,fotoğraf için,eşim hiç kırmaz beni sağolsun,oğlum bu da nerden çıktı gibi bir bakış attı tabii,bakma öyle dedim,onlara teşekkür etmeliyim, dedim :)) Annesinin normal olmadığını düşünmüş olabilir
   İYİ HAFTA SONLARIIIII
   NOT:Sergi DEVRİM ERBİL'in resimleri,uzun zamandır Sabancı kültür merkezinde sergileniyordu,gençlerigötürdüm,inanır mısınız önünden geçiyorlar da farkında değiller ama bizim görevimiz de farkındalık yaratmak ne yapalım ...Ama gittikten sonraki hallerini çok seviyorum,nasıl beğendiler,Kosavare var diyor ki: hocam eli öpülecek adammış,olsa da elini öpsem :))) işte böyle...Lütfen çocuklarımıza sanatı sevdirelim

25 yorum:

  1. En çok pantolonlu halini sevdim ben :) Güle güle giy:)

    YanıtlaSil
  2. Mudo konsept olmuşsun Nurayım,her halini sevdim ben.Ama sana en yakışanı pamuk tarlası olmuş.Kumaşlarına da baayıldım,kıskandım seni.Benim dikiş hayallerim uzuun süre gerçekleşemeyecek.Makinelerim Türkiye'de kaldı,uzun süre de alamayacağım ,öyle gözüküyor.Ay,bir şeyler daha yazacaktım evdekiler kafamı karıştırdılar.Kesimizi almaya gideceğim de Türkiye'ye,hadi öptüm çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdaaa çok ara verme dikişe,ama şimdi senin işin başından aşkın biliyorum,dil öğreneceksin,ev işlerin var oooo yeni bir çevre ama asla endişelenmiyorum sen var ya sen her bi şeyi yle güzel halledersin ki,ben sana istediğin kumaşı gönderirirm canım arkadaşım :)) Çapiyi almaya gideceksin anladığım kadar onun adına da sevindim...Çok teşekkür ederim ,öpüyorumm :))

      Sil
    2. Aaa, süper, çapi geliyor mu, gözün aydın :))
      Örtmenim, cidden mudo konsept olmuşun, çok sevdim son dikişlerini, eline sağlık :**

      Sil
  3. Kemerle cok daha iyi durmus emeğinize saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de az daha ince olsa belim daha güzel duracak da :))sağol Çağlacım,sevgilerimlee :))

      Sil
  4. Eskiden her şey milim milim incelenip dikilirdi,şimdi bakıyorum vitrinlerde püskül püskül kenarlar,pervazsız yakalar ,çok da şıklar bu arada,kötü görünecek gibi düşünülür ama değil,kumalar da ona göre tabii ..Ben de ok seviyorum Server :)) Tesekkürler canım

    YanıtlaSil
  5. Bende pantolonlu olan halini begendim.Sağlıkla giy

    YanıtlaSil
  6. pantolonlu ve kemerlı halı harıka ama nasıl yapıldıı bayıldımmm cunkuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun kalıbını hazırdan çıkarmıştım,kollu bir hırka gibiydi,küçük bedendi yoksa alacaktım,ben de rica ettim,eve götürüp kalıbını çıkardım,olup olmayacağı konusunda endişeliydim,çünkü kendi çıkardığım kalıplara pek güvenemem, ama aslında basitmiş,ön yaka genişletilerek kesiliyor,bundan gene dikeceğim daha ayrıntılı fotoğraf koyarım :)))

      Sil
  7. Efsane olmus Nuray'im. Beyaz zerafetini gostermis boyl salas bir yelekte bile. Eeeee giyende guzel tasiyinca, bizede abooooo demek dusuyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdemmm ne güzel yorumlamışsın,sağol arkadaşımm :))

      Sil
  8. Her hali güzel olmuş, ellerine sağlık
    Fridalar da şahaneymiş, kıyamaz insan onlara :)) Tam sevilesi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Şebnem :)) Fridalı kumaşa bakıp duruyorum :)))

      Sil
  9. İnan Nurayım gözüm gönlüm açıldı tam yarım saattir blogundayım resmen buralardan moda esintili bir hanım geçmiş ne güzel öyle arda arda sıralamışın diktiklerini yelek çok cool derler ya hah ondan aynısının diz hizasında kızımın var çok beğenmiştim ....her kombininle de şahane olmuşsun be arkadaşım kutlarım seni.Sanat nedense ikinci planda kalıyor ama bu acınacak bir durum ahh şu sosyal medya yok mu yolda araba da durakta evde gençler etrafını görmüyorlar akıllı telefonun içine girmekten.Uzun yazmışım okurken yormam inşallah seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahahaha kız güldürdün beni Ayselll Allah da seni güldürsün :)) yorulur muyum hiç tam tersi bayılırımmm :)) işte biz de elimizden geleni yapacağız gençleri eğitmek adına :)))

      Sil
  10. gıpta ediyorum, ne güzel dikip dikip giyiyorsun, hoş ben artık eskisi gibi giyinip süslenmez oldum. rahatlık teslim aldı. yazın şort, kışın eşofman falan ama çok özeniyorum sana, birazda böyle olsun istiyorum galiba, onca yıl iş hayatı her gün ne giysem derdi hepsinden kurtulmak onun tadını çıkarıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okula gitmediğim zamanlarda bakıyorum bende de bir rahatlık,hiç özenme yok,ne bulduysam giyinme durumu,hatta kardeşimin eşi sitem ederdi hafta sonu buluşmalarımızda, abla bize hiç süslenmiyorsun diye....Biriken yorgunlukların acısı alınıyor sanırım sonra...Şairin dediği gibi : Yaşamak değil de beni bu telaş öldürecek.... Bizde de hep yetişme telaşı,geç kalma korkusu....Ama sen yine de süslen süslenn :)))

      Sil
  11. Sanatçıyı hatırlamıyorum ama resimlerini tv de görmüştüm. Detaylarına bayılmıştım. Hoca ve ekolündeki öğrenciler bir programda konu edilmişti. Koca koca tuvallerdeki dantel gibi işlemelere hayran olmamak mümkün değil.
    Nuraycım ben hiç açık uç çalışmadım. Bir kaç tane hazır aldığım kıyafet bastırılmadan ince bir overlokla bitirilmişti. Galiba biraz da kumaşın cinsi ve kalıpla alakalı bir durum. Güle güle giymeni diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten hazırlarda o kadar çok ki açık uç,önceden çoook yadırgıyordum,böyle de olur mu diyordum ama şimdi alıştım ,ama dediğin gibi kumaşla alakalı,atmayan kumaşlar,yoksa atan kumaşlarla mümkün mü,ben overlok da yapmadım zaten overlok makinem de yok...Cidden öyle bir yazı da okudum biliyor musun,hem de klasik erkek ceketlerinde diyor kapama dikişleri olmayacak ,hoş da duruyor ,hazırların bir kısmına bayılıyorum,öyle güzel yapmışlar ki yadırgamıyorsun..

      HAYAT KISA SANAT UZUN

      Sil
  12. Nuray cım hepsi çok yakışmış sen ne giysen yakışır 😘

    YanıtlaSil
  13. Çok kullanışlı ve çoook şık bir şey olmuş bu yelek! Elinize sağlık!
    Ben kemerli halini daha çok sevdim ;)
    Pamuklara ben de bayılıyorum ve sanat konusunda da kesinlikle katılıyorum...

    YanıtlaSil