7 Aralık 2015 Pazartesi

EKOSE AŞKINAA...

            ARALIK AYINI HATTA OCAĞA DA SARKABİLİR EKOSELERLE RENKLENDİRİP     ETKİNLİK YAPALIM MI...NE DERSİNİZ  ÇALIŞKAN ARKADAŞLARIM....
    Asla vazgeçemiyoruz dikey ve yatay çeşitli renklerde çizgilerin birleşimiyle,irili ufaklı karelerden oluşan ekose deseninden...Hele de kış mevsiminde
      Ekoseyi sevmeyen yok sanırım..
      Eminim hepimizin kumaş stoklarında da  bir kaç parça ekose kumaş  vardır...
      Kumaş stoklarını eritelim mi...
      Dikişle ,örgüyle,ev dekorasyonuyla,kırtasiye ürünleriyle karelenip,eğlenelim mi...
      Bende en az üç dört parça kareli kumaş var ve sevip duruyorum onları,ilginç,sıradışı birşeyler hayal edip yapmak istiyorum...
      Neler yapabiliriz .bir bakalım...
                           








                               


   

41 yorum:

  1. Hiii,çok baştan çıkarıcı bir teklif buuu.Dur bakalım ne yapabilirim.Kumaşım var ama kilo vermeden dikmek istemiyorum,belki bir ayakkabı attırıveririm ortaya.Yaşa yahu!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda'cigim abin atolyenin kaloriferini yapti. Bahaneye bak: Sevdayla usudunuz siz burda, birdahakine usumeyin. Yani hersey senin icin, tekrar gelmen sart oldu:))

      Sil
    2. Yaşasınnn,heyecanlandırdım seniiii Sevdaaa...Yukardaki ayakkabıları görmüşsündür ,ne güzel olmuşlarr ama güzel arkadaşım sen her halinle güzelsin :))

      Sil
    3. Mevlüdeciğim yaz ,bahar daha uygun değil mi...Hahahaha kendime de yer yapıyorum :))

      Sil
    4. Subat tatili var ya ortmeniiimmmm :)
      Yer yapmaya ne hacet Nurayim, ne zaman isterseniz evimin kapilari ardina kadar acik. Ben evde olmasam bile anahtarin yerini biliyorsunuz :)Acin girin, cayi koyun ben yetisirim.
      Boylede super evsahibiyimdir:))

      Sil
    5. Oyy,Afrika'nın babası benim abim,geliriiz ki biz.Yılbaşına bi gelirim förürsün bak.Hem Nurayı da kapıp getiririm belki.Anaam kız Nuraaayy hadi bir çılgınlık yapsak ya

      Sil
    6. Hadi gelin gelin geliinnn, mahzenin anahtari kolenizdir efeeemmm :))

      Sil
    7. Elbet bir gün buluşacağız,bu böyle yarımmmm kalmayacaak....

      Sil
  2. Ben varııım :) Aklımda bir proje vardı, tam denk geldi. Hadi bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa çook sevindim Özgee,merak da ettim ,sonuçlar karşısında heyecanlanmak istiyorum :))kolay gelsinn..

      Sil
    2. Ya öyle çok kapsamlı bir şey değil, ben hala acemi bir terziyim.Ama yenilen pehlivan misali denemeye doyamıyorum :)

      Sil
    3. Acemi ruh iyidir daimaaaa Özgee :)

      Sil
  3. Kareli benim de çok kumaşım var gerçekten, lacivert siyah ve beyaz kumlu görünümlü bir kumaşım ve dahası da var elbette yapmak istiyorum umarım bu seferki etkinliğe yetişirim. heyecanlandım. Çünkü, ekose kumaşlar beni her zaman en az puanlı ve çizgili kumaşlar kadar heyecanlandırmıştır. Herkes serbest stil takılacaksa problem değil bakalım ortaya ne çıkacak, çok güzel bir teklif tıpkı diğerleri gibi umarım bu seferkini değerlendirebilirim. Sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kareli her her her zaman gözdemiz...Hııııı kumaşın da ilginçmiş...Evet serbest takılalım,bir masa örtüsü bile olabilir kii ev tekstiline de çok yakışıyor kareli....Çok çok sevindimm,bakalım ne yapacaksın merak ettim :)) kolay gelsin

      Sil
  4. Aaaa hocam hay aklını seveyim. Hemen bir kumaş depomu didikliyeyim. Çıkar elbet birşeyler. Aklımdan geçen birkaç projeye hayat vereyim. Bende varım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fundaa sen coşmak istiyordun değil mi canım,senden çıkmaz mııı,didikle bakalım...PROJELER HAYAT BULSUNNN (yeni sloganımız)

      Sil
  5. Evettt ben parmak kaldırıyorum sevgili hocam yani varımm :)) elimde 2tane kumaşım ekoseli biri pitikareli siyah ve gri tonda .... öbürüde iri kareli ve kırmızı renk :)
    Yüklediklerine uzun uzun baktımmm baktımm herbiri farklı güzellikte sağlık nedenimle örgü değilde dikişi vesile olursan yapmaya çalışırım çünkü ekose çizgileri yan dikişte denk gelmeli değilmi azıcık uğraştırır ama olsun dediğin gibi eritelim kumaşları ...yayınını google + paylaşıyorum duyan gelsin inşallah .Çok uzun yazdım ama etkinlik hoşuma gitti çoştumm :) kokulu öpücükler canım öğretmenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözüme girdin Ayselll kızım aferin sana...Hahahahah çok hoşsun Ayselll :)) Siyah ,beyaz kareli benim de var...Evet karelide biraz daha dikkat gerekiyor ama çok da uğraştırmıyor,az önce tv'de gördüm kalem etek,yan dikişleri denk gelmemiş şaşırdım,hem de moda programında....Coşman çok hoşuma gitti Ayselciğim,hepimizin buna ihtiyacı var ...Bir de serbest olunca neler çıkacak merak ediyorum :)) Benden de sana kucak dolusu sevgiiiii

      Sil
    2. Bak şimdi hocam beni daha da cesaretlendirdin hem aferin aldım hemde modacılar bile çizgilerin birebir olmasına özen göstermiyorlarsa kendime güvenim çoğaldı yaa Nuray hocam vallahi iyiki varsın sen neşesin bana blog alemini sevdirensin <3 faceden arkadaşlık isteği gönderdim girdiğinde beni görüver :)) vaktin değerlidir cvp. yazacağım diye uğraşma güzel akşamlar dileyerek ben model bulmaya gidiyorum :))

      Sil
    3. Hepimiz birimiz,birimiz hepimiz için Ayselcim:)aaa gördüm onu,sen olacağını tahmin etmemiştim,hemen kabul edeyim..kolay gelsinn canım <3

      Sil
  6. Haaahhhh tam cuk oturdu, ekoseli kumaslarima:))
    Yapalim yapalimmmm...:) Ay bak icimdeki cocuk costu birden durduramiyorum:)) Ben dikise gidiyorummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüdee çılgın kadın görmüştüm senin ekoseleri en son fuar alışverişinde...Cukk oturmasına da sevindim... Sen dikmiş bile olabilirsin ben cevap yazana kadar....

      Sil
  7. Ne güzel görüntüler, ne güzel örnekler yaa... bayildim NUray'cim.
    Ahh dikis dikenleri nasil kiskaniyorum bazen var ya... her kadin dikis dikebilmeli bence. Müthis faydali ve güzel bir ugras.

    Dikis dikmeyi bilmeyen kadinin yuvasi dagilmaya.... ay yok pardon, o baska bir lafti galiba;-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe sende azıcık ışık var gibi geldi bana ....Dikişi çok seviyorum ,terapim benim...Ayşe hazır da olabilir,mutlaka dikmek gerekmez,kareli nevresim,bandana...bak seni ikna etmek için örnekleri çoğalttım :)) dur bakayım kareli bir şarkı var mıydı,şarkılı bir video :)) Bak nasıl çözümler üretiyorum..enerjin çok güzel çünküüü...

      Sil
    2. Sen isik gördüysen tamamdir hocam:)

      Dur sen..... hani yaslaninca örgü örmeye baslanir, ya da "yaslaninca güneye yerlesip, bahcemde hormonsuz domates yetistircem" geyikleri vardir ya? Ben de yaslaninca alayim bir dikis makinasi, ufaktan ufaktan dikmeye baslayayim birseyler. Torunlara bandanaydi, nebiliim kendime ve konu komsuya tutacakdi falan derken bakmisim ünlüler, moda bloggerleri fotograflarinin altina "Sapka...hedehödö...ayakkabi...zara.... elbise ..Ayse T." falan yaziyorlarmis. Görüyosun hep büyük düsünürüm.
      Ama yaslaninca...daha cooook var. Yani..30-40 sene falan (cüss Ayse!) ay yani...15-20 sene dicektim (in in...) üfff...10....(?) ay tamam be, 5!! oldu mu?!! gidiyom ben.




      :))) Kolay gelsin sizlere.

      Sil
    3. Böyle ekranın karşısında da katıla katıla gülünüyor,çevrendekiler işkillenebilirler ama :)))hahaha ben de diyorum hormonsuz domatesi...Tamam tuttum ben bu fikri.Sanatçı ruh var sende nasıl olsa her şeyi başarırısın...Daha yaşlanmaya çooook var..öpüyorum seni,teşekkürler

      Sil
  8. Benim de geçen seneden beri duran ekose tarzı bir kumaşım vardı. Gömlek dikmek istiyordum ondan. Bu bahaneyle dikerim belki, neden olmasın ki :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durmasın yazıııkkk :)) dik dik çok güzel olur..

      Sil
  9. Hocam bence bu hiç modası geçecek türden bir şey değil. Çok şık çok asil görüntüler veriyor ekose kumaşlar. Bence yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fidancığımmm kareli bir çanta da olabilir yaniii...Seni de kendimize benzeteceğiz ...desteğin yeter canım benim :))

      Sil
  10. Ben de katılabilir miyim, acemiyim ama beni de alın etkinliğe, lütfeeen :))
    Kareli etek procem vardı zaten, hadi hadi hemen dikelim hadii :)
    -Gökçe-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçeee merhaba,acemi işi daha iyi olur ve katılman bizi çok mutlu eder..Ben de kalem etek istiyorum kareliden..Heyecanını sevdimmm

      Sil
  11. Çok heyecan verici etkinlik. Harika düşünmüşsün canım. Örnek resimler de harika. etkinlik olur da katılmak olamaz mı. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Şebnemm,yaşasınn,bir tasarım daha kazandıkk :)) kolaylıklar diliyorum..Öpüyorum

      Sil
  12. "Hepimizin evinde ekose kumaşı vardır" demişsin ya, "ama bende yoook" derken hatırladım, var var. Yazın Ankara'dan aldığım, renkleri simetrik olmayan bir ekose bluzluk kumaşım var. O zamandan beri elime alıp alıp geri koydum. Açıkçası kalıp çıkarması zor geldi. Bir de renk dağılımı simetrik olmayınca ki bunu bile bile aldım, sonuç hayalimde canlandırdığım gibi olur mu olmaz mı bilemiyorum. Aman alt tarafı bir gömlek dikeceğim ve nasipse baharda giyeceğim :) Anneannemin felsefesini yazayım da tam olsun: "Kes kızzz, baldırımın eti mi?"
    Rahmetli anneannennem, beni alıştırmak için yeni dikeceği namaz eteğini bana kestiriyordu. Pratikten kumaş üzerine kesilecek yerleri belirledi. Elime makası tutuşturdu. Kaydırırım, yamuk olur falan diye endişelenip "ayyy, anneanneeee, ben kesemeeeem" deyince o da beni cesaretlendirmek için "kes kııızz, baldırımın eti mi, olursa olur, olmazsa olmaz" dedi. Allah rahmet eylesin. O gün bu gün kesiyorum. Olursa giyiyorum, olmazsa çöpe, yallah! O dert, bu dert, o da mı dert :)
    Ama bir RECAM olacak sayın hocam; MİMKİNSE Ocak ayına yetiştirsek. Haftaya görevliyim buralarda değilim, yılbaşında % 90 misafirim olur. Bir kaç gün öncesi ve sonrası sarsılırım kesin. 2016'ya çalışkan kızlar olarak girsek nasıl olur? Yok yetişecek derseniz, internetten ödev indiren tembel tenekeler gibi en kolayından etek dikiveririm ama 1 günde, yaparım yani. Kaldı ki eteğe verevden ekose kumaş ne güzel yakışır. Herkese kolay gelsin o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahahahahahahaha
      Baldırımın eti miiiiii haaaa,bayıldım bayıldım bu lafa ve hiç duymamıştım bundan sonra favorim...Yaa biz onları psikoloji bilmiyor zannedelim,güven vermek için yaptığına bakın..Canım babam da böyle yapardı...Benim eşimin söylediği var bir de ,o da güzel ,diyor ki,satıcısı ölmemiş ya yine alırız der kötü olduğunda üzülmeyeyim diye :))
      Nurtenciğim canım,canın ne zaman isterse dik,görevinde kolaylıklar diliyorum...Nurteeenn Üşenme,erteleme ,vaz geçme....Annanne hayatta ise sağlık diliyorum

      Sil
  13. Ocakta olursa neden olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begümcüm sen dik de ne zaman dikersen dik :))

      Sil
  14. Server çok memnun oluruz canımm,dik hemen sen de :))

    YanıtlaSil
  15. Nuray Hanım, merhaba, ben ekose bluzumu diktim ve yayınladım, etkinlikten de bahsettim, bilmem ki acele mi ettim. Bluzu dikmiş ve hava güzelken fotoğraflamışken yayınlamak istedim, yoğunluğumdan ancak kolay bir çalışmayla katılabildim. Bu güzel etkinlik için teşekkürler, yeniden, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördümmm ,yorum da bıraktımm yok yok acele etmedin iyi de ettin,genelde dikti arkadaşlar ama ev sahibi çok tembel çıktı bu sefer :)) (diğer tembel de Nurten) bu hafta bitirip yayınlayacağım,sonra da toplu bir yayın yaparım.. Detayların çok güzel ,sade ve şık ,o kemer de böyle retro havası vermiş çok hoşuma gitti ellerine sağlıkkk

      Sil